Mājas kafejnīcu dienas Līvānu un Preiļu novados 15. un 16.jūlijā – citādāks garšu baudījums un jauna pieredze

Mājas kafejnīcu dienas ir īpašs notikums, kad gan esošas, gan improvizētas un pavisam jaunas kafejnīcas ver savas durvis un aicina nobaudīt īpaši šim pasākumam sagatavotu piedāvājumu. Zemnieku saimniecības, oriģinālas pop-up kafejnīcas un interesanti piedāvājumi katrai gaumei. Latgalē katrs ceļotājs nav tikai vienkāršs garāmgājējs, bet gan gaidīts gosts (viesis).
Kafejnīca Preiļu muižas parkā piedāvās “Čedara” siera saldējumu.

FOTO: Publicitātes foto

Kafejnīca Preiļu muižas parkā piedāvās “Čedara” siera saldējumu.

Kā visur Latgalē, arī šeit, kamēr gosts (viesis) nebūs izēdis tukšu šķīvi un palūdzis papildporciju, no galda iet prom nedrīkst. Paviesojies Preiļos mazā pilsētiņā ar varenu parku un skaistu, renovētu muižu. Dodies uz Aglonas pērli – baziliku, apciemo arī Kristus karaļa kalnu un skaistos Aglonas puses ezerus. Savukārt Līvānos noteikti dodies uz Stikla un amatniecības centru, kur ir iespēja vērot unikālu procesu – stikla pūšanu un Latgalē vienīgo pārceltuvi pār Daugavu. Iepazīsti sirsnīgos saimniekus un baudi nesteidzīgu atpūtu Latgalē! 

 

Atceries, lai saimnieki zinātu, cik plašu galdu klāt, iepriekš pasaki cikos un cik cilvēku kompānijā būsi ciemos!

 

Mājas kafejnīcas 15. jūlijā

 

  • Mājas kafejnīca “Zaķumuiža”

Zaķumuiža piedāvās dažādas uzkodas ar mājas aknu pastēti, cukīni-spinātu zupu vai tomātu biezzupu. Pamatēdienā būs iespēja baudīt Zelta zivtiņu vai vistu. Savukārt saldajā būs biezpienkūka. Īpaši tiks gaidītas ciemos ģimenes ar bērniem.

 

Praktiskā informācija: Uz vietas norēķināties drīkstēs tikai ar skaidru naudu. Vienlaicīgi varēs uzņemt 20 cilvēkus.

Saziņai: ilga.zalane@inbox.lv; 26404768
Darba laiks: 15. jūlijs: 11.00-20.00
Cena: no 5-20 EUR.
Adrese: Miera iela 2, Prīkuļi, Saunas pagasts, Preiļu novads

 

  • Kafejnīca “Skolas pagalmā”

Kafejnīca atradīsies bijušās Vanagu pamatskolas pagalmā (sliktu laikapstākļu gadījumā – iekštelpās). Varēs izstaigāt bijušās Vanagu pamatskolas telpas, iejusties skolas laiku atmosfērā, apskatīt mazo Vanagu skolas vēstures muzeju, apskatīt Vanagu bibliotēku, Vaivodu dzimtas muzejs, aizstaigāt līdz skaistajai Vanagu katoļu baznīcai. Varēs nodegustēt iecienītākās skolēnu zupas – gan sāļās, gan saldās – kāpostu, biešu, ķirbju zupas un auksto biešu zupu. Un saldajā ēdienā – debessmanna.

 

Praktiskā informācija: Uz vietas norēķināties drīkstēs ar skaidru naudu vai veicot pārskaitījumu. Vienlaicīgi varēs uzņemt 20 cilvēkus.

Saziņai: vanagupsk@inbox.lv; 28450919
Darba laiks: 15.jūlijā no 11.00 līdz 18.00
Cena: 8 EUR pilna porcija (pamatēdiens un deserts)
Adrese: Vanagu skola, Vanagi, Upmalas pagasts, Preiļu novads

 

  • Kafejnīca “Pie senās klēts”

Kafejnīca Vārkavas novadpētniecības muzejā. Latgaliešu tradicionālais ēdiens visos laikos ir bijusi putra un siers. Piedāvājumā būs uz ugunskura vārīta putraimu putra un klēts otrajā stāvā siera un alus degustācija.
Muzejā būs apskatāmas pamatekspozīcijas un klēts telpās varēs apskatīt senos darba un sadzīves priekšmetus,  piedalīties muzejizglītības programmā “No graudiņa līdz maizītei”. Visus priecēs kapella “Večerinkas muzikanti”.

 

Praktiskā informācija: Uz vietas norēķināties drīkstēs tikai ar skaidru naudu.
Saziņai: elvira.abolina@preili.lv; 27059046
Darba laiks: 15. jūlijs: no plkst. 11.00
Cena: no 3,50 EUR
Adrese: Kovaļevsku iela 5, Vārkava, Vārkavas pagasts, Preiļu novads

 

  • Mājas kafejnīca “5.elements”

Līvānos, „Jaunā tirgus” laukumā, Jūs gaidīs mājas kafejnīca, kur varēsiet nobaudīt ēdienus, kuru sastāvā būs arī Līvānu novada mājražotāju produkti. Būs iespēja pielietot arī andelēšanās prasmes, kaulējoties ar vietējiem tirgotājiem un iegūstot savā īpašumā vietējos ražojumus. Ēdienkarte: aukstā skābeņu zupa ar rudzu maizes un ķiploku ziedu pastas šķēle, ceptas ribiņas ar ceptiem kartupelīšiem un svaigiem salātiem, biezpiena klimpas ar ogu ķīseli

Praktiskā informācija: Uz vietas norēķināties drīkstēs tikai ar skaidru naudu. Vienlaicīgi varēs uzņemt 10 cilvēkus.
Darba laiks: 15. jūlijs: 11.00-18.00
Cena:  3,50-6,50 EUR
Saziņai: linlivar@inbox.lv; 25987993
Adrese: Rīgas iela 77A, Līvāni

 

  • Stikla centra saeimas galds

Kāpēc lai latgaliešu saimniece nebūtu tikpat temperamentīga kā itāļu, ja Latgalē pūstais stikls ir tikpat karsts kā Murano radītais! Iedvesmojoties no brauciena lūkot Murano stiklu, Līvānos Stikla un amatniecības centrā Mājas kafejnīcu dienās tiks gatavotas brusketas dažādu garšu baudījumam. Cienāties varēs no lielā saimes galda, kur ēdiens klāts atainojot Daugavas straumi.

 

Praktiskā informācija: Uz vietas norēķināties drīkstēs gan ar skaidru naudu, gan ar maksājuma karti. Vienlaicīgi varēs uzņemt 20 cilvēkus.
Darba laiks: 15. jūlijs: 11.00-18.00
Cena: 3 EUR
Saziņai: 26576513
Adrese: Domes iela 1, Līvāni

 

  • Dārza kafejnīca “Handmade Latgola”
Reklāma
Reklāma

“Dārza kafejnīcā” ēdieni un dzērieni tiks pasniegti īpašos traukos – Latgales māla šķīvjos, bļodiņās un krūzēs, vietējo amatnieku darinātās koka paplātēs, no nogrieztām stikla pudelēm veidotos salātu trauciņos un kokteiļu glāzēs. Bezmaksas papildus iespējas: ekskursija pa “Handmade Latgola”, apskatot vairāk nekā 250 Latgales mūsdienu amatniecības vērtības, izbraukt ar airu laivu pa blakus esošo Dubnas upi vai ar velosipēdu par Līvānu pilsētu, iespēja uzspēlēt badmintonu, pakustēties batutā vai atlaisties šūpuļkrēslā bērzu birzī.

Piesakot savu apmeklējuma laiku, jāveic individuāla izvēle no ēdienkartes: vietējo ražojumu uzkodu plate (siers, gaļa, speķītis u.c. – 2 vai 4 personām), 2 veidu zupas, mājas rasols “Visgaršīgākais”, kartupeļu pankūkas ar krējumu un/vai brūkleņu ievārījumu, pelēkie zirņi ar Latgales speķīti, 3 veidu deserti ar Līvānu saldējumu.

 

Praktiskā informācija: Uz vietas norēķināties drīkstēs gan ar skaidru naudu, gan ar maksājuma karti. Vienlaicīgi varēs uzņemt 25 cilvēkus.
Obligāta iepriekšēja galdiņa rezervācija konkrētajam viesu skaitam uz vēlamo laiku! Rezervāciju var veikt, rakstot vai zvanot!
Darba laiks: 15. jūlijs: 11.00-20.00
Cena: 2-7 EUR
Saziņai: handmadelat@gmail.com; 29443621
Adrese: Vecticībnieku iela 15, Līvāni

 

  • Burgernīca “Plivdas & draugi”

Lielopu gaļas piedāvājums un tradicionālas ēdienu receptes no ģimenes. Piedāvājumā būs Liellopu gaļas “Ļuļa kebabs” ar svaigiem dārzeņiem, liellopu gaļas burgeri, “Čili kon karne”.,atspirdzinoši bezalkoholiski vasaras kokteiļi, Ineses mājas biskvīta kūka, mammas augļu želeja ar putukrējumu, cepta mājas maize. Varēs baudīt sportiskas aktivitātes lauku sētā.

 

Praktiskā informācija: Uz vietas norēķināties drīkstēs ar skaidru naudu vai veicot pārskaitījumu. Vienlaicīgi varēs uzņemt 25-30 cilvēkus.
Saziņai: plivdamaruta@gmail.com; 29396610
Darba laiks: 15. jūlijs: 11.00-15.00
Cena: 2,00-5,00 EUR
Adrese: Rīgas iela 12, Līči, Preiļu pagasts, Preiļu novads

 

Mājas kafejnīcas 15. un 16. jūlijā

 

  • Mājas kafejnīca “Pie ezera”

Viesu māja “Aglonas Cakuli” atrodas Ciriša ezera krastā ar plašu skatu uz ezera salām. Arī ikdienā viesiem piedāvā Latgales ēdienus. Apmeklētāji varēs nogaršot mūsu virtuvi un baudīt ēdienu ar skaistu skatu uz ezeru.

 

Praktiskā informācija: Uz vietas norēķināties drīkstēs tikai ar skaidru naudu. Vienlaicīgi varēs uzņemt 40 cilvēkus.
Darba laiks: 15. jūlijs: 11.00-19.00
Cena: 3-8 EUR
Saziņai: aglonasalpi@gmail.com; 29333422
Adrese: Ezera iela 4, Aglona, Preiļu novads

 

  • Terase “Pampūkas”

Kafejnīca Preiļu muižas parkā piedāvās Preiļu “Čedara” siera zupu, “Čedara” siera konfektes ar Beļģu šokolādi un bezalkoholisko kokteili “Saulriets Preiļos”. Vēl būs “Čedara” siera saldējums, dažādas pankūkas ar “Čedara” siera pildījumu un ar rabarberiem, ar nātru pesto, ar linsēklām, ar kūpinātu šķiņķi. Būs iespēja izbraukt ar katamarānu un SUP dēli. Varēs izmantot volejbola laukumus, tenisa kortus un bērnu rotaļu laukumu.

 

Praktiskā informācija: Uz vietas norēķināties drīkstēs tikai ar skaidru naudu. Vienlaicīgi varēs uzņemt 30-40 cilvēkus.
15. un 16. jūlijs: 11.00-21.00
Cena: 2-6 EUR
Saziņai: inese_martinkus@inbox.lv; 25867735
Adrese: Daugavpils iela 53A, Preiļi

 

  • Mājas kafejnīca “Saulpurenes”

Mājas kafejnīca viesu mājas “Saulpurenes” teritorijā. Piedāvās ugunskurā vārītu “Saulpureņu zupu” ar uzkodām. Iespēja nodegustēt “Saulpureņu stipro”.
 

Praktiskā informācija: Uz vietas norēķināties drīkstēs tikai ar skaidru naudu. Vienlaicīgi varēs uzņemt 20 cilvēkus.
Darba laiks: 15. un 16. jūlijā: no plkst. 11.00
Cena: 3 EUR
Saziņai: saulpurenesatpusties@inbox.lv; 29504247
Adrese: Saulpurenes, Dubnas viensētas, Turku pagasts, Līvānu novads

 

  • Kāzu lustes Jašas krastā

Jāņa Pliekšāna jeb dzejnieka Raiņa bērnības zemes muzejā “Jasmuiža” šogad viss par un ap kāzu tematiku, jo muzejā izveidota jauna ekspozīcija par kāzu tradīcijām Latgalē 20. gadsimtā. Mājas kafejnīcas Saimes galdā tiks celts labākais no tā, ko jau apmēram gadsimta garumā var sastapt uz Latgales kāzu galdiem – būs jaunās buļbas ar štovētiem kāpostiem, sātys desas un siers, bet saldajā īstena Latgales biskvīta torte un žagariņi jeb kā vietējie tos dēvē “meiškenis”. Par lustēm rūpēsies muzikants ar kāzu apdziedāšanas dziesmām, rotaļām un pat zīlēšanu.

 

Praktiskā informācija: Uz vietas norēķināties drīkstēs tikai ar skaidru naudu. Vienlaicīgi varēs uzņemt 40 cilvēkus.
Darba laiks: 15. un 16. jūlijā plkst. 13.00 (ar iepriekšējo pieteikšanos)
Cena: pilnai porcijai 20 EUR
Saziņai: solemia@inbox.lv; 29487589
Adrese: Jasmuižaa, Aizkalne, Aizkalnes pagasts, Preiļu novads

 

 

Saistītie raksti