Fonda Nāc līdzās! jauktais koris aicina uz 10 gadu jubilejas koncertu! Ieeja bez maksas

9.jūnijā Rīgas Mākslas telpā savu 10 gadus pastāvēšanas jubileju atzīmēs Latvijas unikālākais koris – Fonda Nāc līdzās! jauktais koris, kurā dziedātpriekā apvienojušies cilvēki ar redzes, kustību un garīgās attīstības traucējumiem. Kurā kopā ar jauniešiem dzied viņu mammas – asistenti.
Jubilejas koncerts Rīgas Mākslas telpā  9.jūnijā 19.30, ieeja bez maksas.

FOTO: Publicitātes foto

Jubilejas koncerts Rīgas Mākslas telpā  9.jūnijā 19.30, ieeja bez maksas.

“Man grūti noticēt, ka paskrējuši jau 10 gadi no brīža, kad pirmoreiz tikāmies ar mērķi piedalīties Latvijas valsts simtgades Dziesmu un deju svētkos un apliecināt, ka arī cilvēki ar īpašām vajadzībām spēj iekļauties Dziesmu svētku lielajā kopkorī. 

Dibinot šo kori, vēlējos cilvēkiem parādīt, cik talantīgi ir cilvēki ar īpašām vajadzībām, cik liels ir viņu potenciāls”, saka Sarma Freiberga Fonda Nāc līdzās! vadītāja un kora dibinātāja. 

Jubilejas koncerts Rīgas Mākslas telpā  9.jūnijā 19.30, ieeja bez maksas.

 

Savu jubileju koris atzīmēs ar nelielu koncertu, kurā dziesmas diriģēs diriģenti, kuri ar kori strādājuši. Kora pirmā diriģente bija Latvijas koru virsdiriģente Aira Birziņa. Viņas iesākto darbu 6 gadus turpināja Rūdolfs Bērtiņš. Viņš arī aizveda kori līdz 2018.gada Latvijas simtgades Dziesmu un deju svētkiem. Pēc Rūdolfa Bērtiņa ar kori strādāja diriģente Ginta Rūse, kam nācās izturēt pandēmijas gadus. Pēdējos 2 gadus ar kori strādāja diriģents Imants Točs, viņa vadībā koris piedalījās jau otrajā Dziesmu svētku skatē, kurā guva augstu žūrijas novērtējumu – ieguva 1.pakāpi un nedalītu žūrijas komisijas atzinību.

 

Koris uz mēģinājumiem nāk kopā reizi nedēļā – svētdienās, jo uz to ierodas jaunieši ne tikai no Rīgas. 

Ir dalībnieks, kurš mēro tālo ceļu no Balvu novada Tilžas, citi dalībnieki brauc no Dobeles, Babītes, Inčukalna. 

 

Reklāma
Reklāma

Šajos gados koris ierakstījis 2 audio diskus “Nāc līdzās un dziedi Eiropā!”, kurā esam iedziedājuši dziesmas 12 Eiropas tautu valodās un audio disku ar latviešu komponistu dziesmām “Dvēseles dziesma”. Daļa no kora šogad piedalījās arī Jēkaba Jančevska dziesmu cikla ar Ojāra Vācieša dzeju “Gaišās dziesmas” ierakstā kopā ar jauniešu kori “Kamēr…” diriģenta Jurģa Cābuļa vadībā.

 

Esam arī aktīvi koncertējuši gan Latvijā, gan paviesojušies Anglijā, Lietuvā un Igaunijā. 

Par ceļojumiem esam pateicīgi “Daugavas vanagiem” un minēto  valstu Latvijas vēstniecību atbalstam! Ņemot vērā, ka koris no Rīgas pašvaldības nesaņem finansiālu atbalstu, tas par savu pastāvēšanu saka lielu paldies Fonda Nāc līdzās! ziedotājiem! Ikviens atbalsts ir ļoti svarīgs, lai jaunieši varētu darboties šajā korī un sajusties kā līdzvērtīgi radošajās aktivitātes, apliecināt savus talantus un pilnvērtīgi piepildīt savu brīvo laiku. Lai viņi varētu uzstāties skaistos skatuves tērpos, lai viņiem būtu profesionāli skolotāji un viņi varētu dziedāt uz skatuvēm Latvijā un citur. 

 

 

Saistītie raksti