Konfliktu risināšana ģimenē, kā kļūt par gudru vecāku un citas diskusijas, kurās sarunu festivālā “Lampa” satikt “Mammamuntetiem.lv”

Ikgadējais sarunu festivāls “Lampa” Cēsīs šogad notiks 9. un 10. jūnijā, un tajā vairākās diskusijās piedalīsies arī vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Aicinām tās apmeklēt un iesaistīties sarunās!
Sarunu festivālā Lampa vecāku organizācija rīko diskusiju Kurš ģimenes lietās gudrāks – mamma vai tētis?. Tā notiks sestdien, 10.maijā, no plkst. 14.30-15.30, diskusiju vadīs organizācijas vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sarunu festivālā "Lampa" vecāku organizācija rīko diskusiju "Kurš ģimenes lietās gudrāks – mamma vai tētis?". Tā notiks sestdien, 10.maijā, no plkst. 14.30-15.30, diskusiju vadīs organizācijas vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Diskusija “Kurš ģimenes lietās gudrāks – mamma vai tētis?”
 

Laiks: sestdiena, 10. maijs, no plkst. 14.30-15.30
Vieta: Cēsu pils parks, sociālo uzņēmēju Zvaigznājs
Rīko: vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” 


Mamma? Tētis? ...abi? Vai vecākam ir vecāka intuīcija? Vai kādam no partneriem tā “darbojas” labāk? Varbūt tomēr visu izšķir zināšanas? Ja tā, tad kurš ir naskāks uz vecākošanas gudrību uzsūkšanu? 

 

Vai gudrībai ir nozīme, dalot pienākumus ģimenē? Tas tiks svērts un mērīts vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” rīkotajā diskusijā.

 

Diskusiju moderēs organizācijas vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Tajā piedalās ārsts psihoterapeits Artūrs Utināns un ginekoloģe, Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas vadītāja Vija Veisa.


Saruna “Konfliktu risināšana attiecību un sarunu strupceļos laulībā, ģimenē un partnerībā”
 

Laiks: sestdiena, 10. maijs, no plkst. 17.00-18.30
Vieta: Maija parks, Sarunu vieta
Rīko: seritificēta mediatore un komunikācijas speciāliste Kristīne Rožkalne

 

Saruna par atbildību attiecībās. Kas ir laimīgu attiecību/laulību atslēga? Kādi ir visbiežāk sastopamie šķēršļi? 

 

Savas un partnera pagātnes “bagāžas” apzināšanās un iepazīšana. Kādu lomu mūsu tagadējās attiecībās spēlē mūsu ģimenes komunikācijas kultūra, kurā esam uzauguši? 

 

Emocionālā attālināšanās – kas var būt par iemesliem un kas var palīdzēt atjaunot emocionālo tuvību?


Šīs sarunas laikā būs iespēja dzirdēt uz pieredzi balstītus praktiskus padomus un rīkus, kā efektīvāk risināt domstarpības ikdienas komunikācijā un atjaunot ievainotas attiecības. Būs iespēja iepazīties ar metodēm, kas ir palīdzējušas pāriem, ģimenēm un sabiedrībā kopumā atkal rast pazaudēto – cieņpilno attieksmi sarunu ceļā.

 

Reklāma
Reklāma

Diskusiju moderēs seritificēta mediatore un komunikācijas speciāliste Kristīne Rožkalne, piedalīsies ģimenes cilvēks, mūzikas producents un pasaules apceļotājs Filips Baumanis, ģimenes psihoterapijas speciāliste, 3 bērnu mamma Andrija Viškere , trīs meitu tēvs Raimonds Logins un vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

 

Diskusija “Ar ko riskē mediji, runājot par Latvijas kvīriem?”
 

Laiks: piektdiena, 9. maijs, no plkst. 16.00-17.00
Vieta: Maija parks, Kvīru nams 
Rīko: LGBT un viņu draugu apvienība Mozaīka
 

Kvīru kopiena arvien vairāk paliek redzama mediju vidē. Ir raidījumi, raidieraksti, personiskie stāsti un diskusijas, kurās gan tiek runāts par kvīru kopienu, gan arī tā pati piedalās. Veidojot un rādot raidījumus par kvīru kopienu, mediju pārstāvji savā ziņā riskē, jo bieži vien pie šiem raidījumiem komentāru sadaļās ir redzami ļoti neglaimojoši, rupji un pārmetoši komentāri. Šajā diskusijā runāsim ar dažādiem mediju pārstāvjiem par to, kādēļ viņiem ir svarīgi runāt par kvīru kopienu un ar kādiem šķēršļiem viņi visbiežāk saskarās, veidojot sižetus par Latvijas kvīru kopienu.

 

Diskusiju vada komiķe, podkāstu vadītāja, stāstu meklētāja Džemma Sudraba. 

 

Piedalās vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa un žurnāliste un aktīviste Karolīna Gonsovska.

 

Interaktīvā diskusija "Neredzamā Pasaule: aizver acis un ieraugi – izglītība caur izklaidi tumsā"

 

Laiks: sestdiena, 10. maijs, no plkst. 18.30-19.30
Vieta: Cēsu pils parks, Sociālo uzņēmēju Zvaigznājs
Rīko: Neredzamā Pasaule – interaktīvā telpa tumsā


Vai ir iespējams pastāstīt par svarīgām lietām caur izklaidi? Jā! Vislabākais veids – interaktīvi un radošā ceļā, kad cilvēks pats to piedzīvo kopā ar pozitīvam emocijām un unikālo pieredzi.

 

Diskusiju vada žurnāliste Agnese Drunka, piedalās LU profesore Dita Nimante, skolniece Emilija, VISC iekļaujošās un speciālās izglītības nodaļas vecākā eksperte Laima Zommere un vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. 
 

Saistītie raksti