Ko sarunu festivālā LAMPA meklēt ķermenim un garam?

Vienuviet pulcējot visdažādākos sarunu biedrus, 9. un 10. jūnijā Cēsīs Sarunu festivāla LAMPA daudzveidīgajos pasākumos meklēsim atbildes uz sev nozīmīgiem jautājumiem. Ko festivāls piedāvā tiem, kam jo īpaši aktuālas ir tēmas par cilvēka iekšējo pasauli, emocionālo un mentālo veselību, apzinātu dzīvesveidu un darbu ar sevi?
Ko festivāls piedāvā tiem, kam jo īpaši aktuālas ir tēmas par cilvēka iekšējo pasauli, emocionālo un mentālo veselību, apzinātu dzīvesveidu un darbu ar sevi?

FOTO: Publicitātes foto

Ko festivāls piedāvā tiem, kam jo īpaši aktuālas ir tēmas par cilvēka iekšējo pasauli, emocionālo un mentālo veselību, apzinātu dzīvesveidu un darbu ar sevi?

Sarunas par svarīgāko 

Ko nozīmē emocionāla trauma, un cik daudzi no mums apzinās savas traumas? Kā iepazīt savu iekšējo pasauli un laikus atpazīt, kad vairs nav labi un ir nepieciešama palīdzība? Kā būt blakus tuvam cilvēkam, kurš sastapies ar nedziedināmu slimību, un kā nāves apzināšanās var palīdzēt kļūt laimīgākam? Sniedzot iespēju ikvienam piedalīties sarunā un labāk iepazīt sevi, par šiem un daudziem citiem būtiskiem jautājumiem, kas skar cilvēka iekšējo pasauli un ietekmē mentālo veselību, abās festivāla dienās uz dažādām skatuvēm diskutēs virkne speciālistu:

 

Darbs ar sevi 

Sākot no emocionāla atbalsta un individuālām konsultācijām ar mentālās veselības speciālistiem un krīzes intervences konsultantiem visas dienas garumā Labbūtības bufetē līdz papīra terapijas darbnīcai savas iekšējās pasaules izzināšanai, pašapziņas muskuļu audzēšanai kopā ar līdzcilvēkiem un sarunu apļiem par garīgo veselību – festivāls piedāvā plašu programmu tiem, kuri ir gatavi darbam ar sevi. Tāpat vairākos pasākumos dalībnieki dalīsies pieredzē un sajūtās, piedzīvojot šķiršanos (Ģimenes telts) un kā jaunajiem vecākiem meklējot savu ciemu (Ziemeļsala), savukārt Sarunu vieta kopā ar arhibīskapu metropolītu Zbigņevu Stankeviču un citiem sarunu biedriem interesentus aicinās iedziļināties jautājumā, vai ilgi un laimīgi mūsdienās vispār ir iespējams. 

Reklāma
Reklāma

 

Apzinātība un kustību prakses

Mirkli atelpas festivālā atradīsi arī tad, ja meklē ne tikai dialogu un viedokļu apmaiņu, bet arī klusumu vai sarunu ar sevi un savu ķermeni. Piemēram, Labbūtības bufete piektdien piedāvās kustības un elpas nodarbību, kā arī apzinātas kustības nodarbību prātam un ķermenim, savukārt sestdien aicinās festivāla viesus ne tikai uz nodarbību, lai mācītu ļauties kustībai, bet arī uz meditāciju. Tāpat uz īpašu vingrošanas nodarbību un interaktīvu treneres un fizioterapeites lekciju par to, kā plānot treniņus ikdienā, aicinās Swebdank Ilgtspējas skatuve

 

Visu sarunu festivāla LAMPA programmu meklē šeit, ieeja festivālā ir bez maksas. 

Saistītie raksti