Ceļojošā izstāde “Vecāki – vienlīdzīgas iespējas” tagad skatāma Akropole Rīga

Šī gada sākumā vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību un Zviedru institūtu izveidoja un atklāja izstādi “Vecāki – vienlīdzīgas iespējas”. Līdz 12. martam izstāde būs skatāma t/c “Akropole Rīga” (Maskavas iela 257, Rīga).
Izstādi veido fotoattēli, kas uzņemti, fotogrāfiem piedaloties Latvijas un Zviedrijas ģimeņu ikdienas gaitās.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Izstādi veido fotoattēli, kas uzņemti, fotogrāfiem piedaloties Latvijas un Zviedrijas ģimeņu ikdienas gaitās.

Izstādes mērķis ir aktualizēt tematu par vienlīdzību ģimenēs. Izstādi organizē vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību un Zviedru institūtu. Izstādes bilžu autori ir dokumentālie fotogrāfi Ēlina Berge (Elin Berge, Zviedrija) un Artūrs Ķipsts (Latvija, “Mammamuntetiem.lv”), viņi Zviedrijā un Latvijā fotografējuši vecākus, kuri cenšas dzīvot vienlīdzīgu dzīvi.

 

Izstāde “Vecāki – vienlīdzīgas iespējas” būs apskatāma:

  • no 27. februāra līdz 12. martam t/c “Akropole Rīga” (Maskavas iela 257, Rīga)
  • no 13. līdz 26. martam Cēsu klīnikā (Slimnīcas iela 9, Cēsis). Lielākā daļa darbu būs skatāmi Cēsu klīnikas kafejnīcas telpās 1. stāvā un daži arī 2. stāvā pie bērnu ambulatoro speciālistu kabineta.

 

 

Reklāma
Reklāma

Izstādi veido 35 fotoattēli, kas uzņemti, fotogrāfiem piedaloties ģimeņu ikdienas gaitās. Izstādes atklāšanas pasākumu apmeklēja arī ģimenes, kas ir izstādes galveno varoņu lomā. Trīs no tām par iespēju fiksēt mirkļus no viņu ikdienas izlozes kārtībā balvā saņēma zīmola “Illy” kafijas aparātus un kafiju, savukārt ikviena ģimene – dāvanu komplektus no lielākā mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļu ražotāja Baltijas valstīs “Mayeri”.

 

“Lai vienlīdzību veicinātu, vispirms ir jāiemācās pamanīt nevienlīdzību,” izstādes atklāšanas pasākumā norādīja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Viņa minēja vienu spilgtu piemēru, kur ikdienā ģimenēs ir iesakņojusies nevienlīdzība – aizvadītajā gadā veiktajā “Mammamuntetiem.lv” aptaujā par darba un ģimenes līdzsvaru tikai nepilni 30% respondentu norādīja, ka bērna saslimšanas gadījumā partneri pamīšus savā starpā dala slimības lapas ņemšanu darba vietā. Pārējos gadījumos slimības lapu ņem mamma.

 

Saistītie raksti