"Citi zēni" koncerts, cirka meistarklases un citas bezmaksas aktivitātes Zinību dienā Rīgā

Sagaidot jaunā mācību gada sākumu, 1. septembrī bērni un jaunieši aicināti svinēt Zinību dienu pasākumos Rīgas centrā un apkaimēs, kā arī piedalīties interešu izglītībai veltītās Atvērto durvju dienās, kas turpināsies līdz pat 29. septembrim.
Rīgā plašas un daudzveidīgas iespējas nosvinēt jaunā mācību gada sākumu.

FOTO: Shutterstock.com

Rīgā plašas un daudzveidīgas iespējas nosvinēt jaunā mācību gada sākumu.

“Rudens sauc atpakaļ Rīgā – laiks atgriezties skolā, ārpusstundu nodarbībās un ikdienas darbos. Aicinu šo atkalsatikšanos nosvinēt un kopīgi ieskandināt pirmo septembri ar grupas “Citi zēni” koncertu Esplanādē un virkni citu priekpilnu Zinību dienas notikumu! Lai mudinātu Rīgas ģimenes un pedagogus šajos svētkos izmantot sabiedrisko transportu un mazinātu sastrēgumus, Rīgas pašvaldībā arī pieņemts lēmums par bezmaksas sabiedrisko transportu 1. septembrī,” pauž Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

 

“Citi zēni”, “Pirmais kurss” un cirka meistarklases

1. septembrī atjaunotajā Esplanādes parkā no plkst. 17.00 par svētku sajūtu gadās DJ Kārlis Ķilkuts, bet vakara noslēgumā vairāk nekā stundas garumā ir gaidāma latviešu hiphopa un poprepa grupas “Citi zēni” uzstāšanās. Grupa plašāku atpazīstamību ieguva 2020. gada nogalē ar dziesmu “Vienmēr kavēju”.

Tikmēr kultūrtelpā “Strops” Ziepniekkalnā (Ēbelmuižas parkā) no plkst. 17.00 līdz plkst. 19.00 ikvienu interesentu pārsteigs cirka meistarklases un priekšnesumi. Zinību dienas svinībās 

Ēbelmuižas parkā viesosies Rīgas cirks, apmeklētājus aicinot piedalīties radošās cirka stacijās un apgūt žonglēšanas un burbuļu pūšanas meistarklases, 

kā arī vērot profesionālu cirka aktieru priekšnesumus un paraugdemonstrējumus.

Savukārt kultūrtelpā “Strops” Pļavnieku bērzu birzī (Saharova ielā 30) jau no plkst. 19.00 ir gaidāms Zinību dienas koncerts ar latviešu humorgrupu “Pirmais kurss”.

 

Reklāma
Reklāma

Sākas Atvērto durvju dienas interešu izglītības centros

Līdz ar 1. septembri durvis vērs arī interešu izglītības centri, piedāvājot iepazīt un izvēlēties sev noderīgas un saistošas nodarbības. Iepazīties ar tām iespējams Atvērto durvju dienu pasākumos “Nāc un piedalies!”.

Šajā dienā no plkst. 11.00 līdz plkst. 15.00 bērnu un jauniešu centrā “Laimīte” (Sarkandaugavas ielā 24 un Baltāsbaznīcas ielā 14) un no plkst. 15.00 līdz plkst. 17.30 Rīgas Bolderājas Jaunās pamatskolas interešu izglītības centrā (Miglas ielā 9) būs iespēja uzzināt un pieteikties aktuālajam ārpusstundu nodarbību piedāvājumam.

 

Kopumā septembrī gaidāmi 15 pasākumi 10 interešu izglītības centros visā Rīgā, kur var apgūt dziedāšanu, zīmēšanu, programmēšanu, dejošanu, zīmēšanu, filcēšanu, kokapstrādi, lidmodelismu, orientēšanos, cīņas sportu un daudzas citas nodarbes visām gaumēm. Plašāka informācija par šīm un turpmākajām interešu izglītības Atvērto durvju dienām visa septembra garumā ir pieejama tīmekļvietnē www.intereses.lv.

 

Bezmaksas sabiedriskais transports

Pirmo reizi Zinību dienā uzņēmuma “Rīgas satiksme” autobusos, trolejbusos un tramvajos iedzīvotāji varēs braukt bez maksas. Pasažieriem savs e-talons vai koda biļete transportlīdzekļos nebūs jāreģistrē.