Rīt ikviens ir gaidīts uz žirafu dzimšanas dienas svinībām

Rīt, 9. augustā, Rotšilda žirafe Vakilija svinēs savu trešo dzimšanas dienu, savukārt žirafu puisis Kimi nosvinēja 15. dzimšanas dienu 24. jūlijā. Par godu šiem notikumiem rīt plkst. 11.00 ikviens ir aicināts uz svinīgu dzimšanas dienas notikumu, kam sekos žirafu svētku mielasts plkst. 11.30.
Vakilija rīt svinēs savu trešo dzimšanas dienu, savukārt žirafu puisis Kimi nosvinēja 15. dzimšanas dienu 24. jūlijā.

FOTO: Publicitātes foto

Vakilija rīt svinēs savu trešo dzimšanas dienu, savukārt žirafu puisis Kimi nosvinēja 15. dzimšanas dienu 24. jūlijā.

Žirafes Vakiliju un Kimi dzimšanas dienā var apsveikt ikviens, ziedojot 25 eiro dzīvnieka ikdienas granulu porcijas iegādei! Labdaru vārdus ar datumu publicējam Zoodārza mājaslapas sadaļā “Atbalsti”, kur atrodami arī visi ziedošanas nosacījumi, bez tam Dienas ziedotāja vārds tiek ierakstīts īpašā stendā Žirafu mītnē. 

 

Dienas granulu porcija sastāv no triju veidu granulētās barības, kas palīdz nodrošināt visu nepieciešamo barības vielu daudzumu un balansu, lai žirafe justos labi un augtu liela, jo šobrīd, 3 gadu vecumā, tā ir kā 16 gadīga jaunkundze, ja to pārrēķina cilvēka gados. Pieaugusi žirafe kļūst apmēram četru gadu vecumā, tādēļ pilnvērtīgs uzturs dzīvnieku attīstībai ir vitāli būtisks. Papildus granulām Vakilijai tiek piedāvāts ar nedaudz burkānu, savukārt galvenā šo dzīvnieku barība ir kārklu zari, miza un lapas, kā arī lucernas siens. 
 

Šovasar Zoodārza dzīvnieku publisko barošanu ietvaros apmeklētājiem ir iespēja četras reizes dienā vērot, kā mielojas žirafes. 

Žirafu barošana notiek katru dienu plkst. 11.30, 14.00, 16.30 un 17.30. 

Pilns dzīvnieku publisku barošanu saraksts atrodams šeit.
 

Reklāma
Reklāma

Žirafe Vakilija ar SIA “Latvijas Mobilais Telefons” atbalstu Rīgā ieradās 2021. gada 22. jūlijā no Šmīdingas zoodārza Austrijā. 

Āfrikā sastopamas 9 pasugu žirafes. Rīgas zoodārzā apskatāmas ir Rotšilda žirafes, kuru izcelsme meklējama Ugandā un Kenijā. Gan malumedības, gan cilvēku saimnieciskā darbība arvien samazina žirafu skaitu savvaļā un 

šī suga 1996. gadā iekļauta Pasaules Sarkanajā grāmatā un 2016. gadā atzīta par jutīgu pret apdraudējumiem (VU-Vulnerable). 

Lai koordinētu un uzraudzītu žirafu turēšanu un vairošanu nebrīvē, 1990. gadā izveidota šīs apdraudētās sugas vairošanas Eiropas programma, kuras ietvaros arī notika Vakilijas uzticēšana Rīgas zoodārzam. Plašāk par Rotšilda žirafēm var palasīt šeit.