Mentālās veselības un mūzikas festivāls “OGLE 2022” Siguldā: mūzika, meistarklases, tikšanās ar ekspertiem "viens pret viens"

Vasaras vidū, no 8. – 9. jūlijam, Siguldas pils kvartālā jau trešo reizi norisināsies mentālās veselības un mūzikas festivāls “OGLE 2022”.
Festivāla “OGLE” mērķis ir veicināt izpratni un zināšanas par mentālās veselības nozīmīgumu sabiedrībā.

FOTO: Shutterstock.com

Festivāla “OGLE” mērķis ir veicināt izpratni un zināšanas par mentālās veselības nozīmīgumu sabiedrībā.

Šogad festivāla ietvaros divu dienu garumā plānota piesātināta programma gan ar ārvalstu, gan Latvijas ekspertu diskusijām par mentālo veselību. Tāpat sagaidāmas meistarklases un citas aktivitātes, kā arī muzikāli priekšnesumi no tādiem māksliniekiem kā ansis, Arturs Skutelis, “I Mean Love”, “Indygo”, “The Dead Monarchs” un citiem. 

 

Festivāla “OGLE” mērķis ir veicināt izpratni un zināšanas par mentālās veselības nozīmīgumu sabiedrībā. Arī šogad festivāla ietvaros apmeklētājiem būs iespēja sekot līdzi diskusijām par tādām tēmām kā depresija, izdegšana un trauksme. 

Tāpat apmeklētājiem būs iespēja satikt speciālistus no krīžu un konsultāciju centra “Skalbes” un saņemt “viens pret viens” konsultāciju ar sertificētiem speciālistiem. 

Savukārt, lai iegūtu praktiskas iemaņas, festivāla laikā būs iespēja piedalīties “InkkaYoga” un meditācijas nodarbībās, kā arī apgūt apzināto elpošanu Ukraiņu klīniskās psiholoģes Janas Štageres vadībā. 

Reklāma
Reklāma

“Esošie notikumi pasaulē joprojām neļauj sabiedrībai atgriezties ierastajā dzīves ritmā. Turklāt straujais ritms, kādā dzīvojam, vienmēr ir atstājis sekas uz mūsu mentālo veselību, un, papildinājumā ar šī brīža notikumiem, ļoti daudzi no mums saskaras ar izdegšanu, depresiju un grūtībām koncentrēties ikdienā veicamajām lietām. Mūsu mērķis ir šīs tēmas izņemt no “neērto lietu plaukta” un par tām runāt atklāti, palīdzot festivāla apmeklētājiem iegūt jaunas zināšanas, apmainīties ar savu pieredzi un smelties to no citiem. Ne mazāk svarīgi – priecāties kopā par uzvarām. Esam gandarīti, ka šogad festivāla nodarbības varēs vadīt arī speciāliste no Ukrainas. Šogad festivāla programmu esam veidojuši tā, lai saturs būtu uztverams gan latviešu, gan krievu valodā, jo arī Ukrainas pilsoņi ir īpaši gaidīti pasākumā,” par festivāla norisi stāsta organizatore Alise Cepurīte.

Reperis un mūzikas producents ansis uzsver: “Mums par mentālo veselību ir jārunā vairāk un skaļāk, lai nāktos mazāk ciest no sekām, kas paliek pašu, draugu un ģimenes locekļu dzīvēs. Jau tagad jūtu izteiktu progresu tajā, kā sabiedrība skatās uz šiem jautājumiem, par ko jāsaka paldies dažādiem pasākumiem, tai skaitā festivālam “Ogle”, kas arī mani ir pamudinājis vairāk domāt par savu mentālās veselības stāvokli. Esmu pārliecināts, ka joprojām esam tikai ceļa sākumā. Galvenais ir nenobīties to sākt – tiekamies “Oglē”, lai kopā izbaudītu festivāla gaisotni un stiprinātu savu emocionālo labsajūtu un tās vērtību."


Biļetes uz festivālu pieejamas šeit

Saistītie raksti