Februārī Rīgas Zoo sākas tradicionālais tropu mēnesis

Februārī, laikā, kad cilvēki visvairāk ilgojas pēc pavasara, tradicionāli tiek izsludināts “Tropu mēnesis”, kad zoodārza Tropu mājā zinātkārus apmeklētājus gaida dažādi pārsteigumi un uzdevumi, kuri veicina izpratni par tropu mežu un tā iemītnieku dzīvi.
Februārī Rīgas Zoo sākas tradicionālais tropu mēnesis

FOTO: Publicitātes foto

Šogad Tropu mēnesis veltīts dažādām dzīvnieku maņām. Iepazīt tropi pasauli palīdzēs Tropu mājas Viszini Naksnīti un šō gada moto ir “SAREDZĒT, SADZIRDĒT, SATAUSTĪT UN SAOST DŽUNGĻUS”. Tā kā Naksnītis ir visnotaļ noslēpumains zvērs, ar apmeklētājiem viņš galvenokārt tiksies zoodārza sociālajos tīklos un attēlos dažādu uzdevumu lapās, tā padarot Tropu mājas apmeklējumu aizraujošāku. 

“Tropu mēneša” atklāšanas pasākumā 4. februārī Naksnītis klātesošos iepazīstinās ar dzelteno karalisko pitonu Bredu, kurš jau ieradies zoodārzā, lai pēc gada iekārtotos uz dzīvi jaunajā Vides izglītības centrā. 
 

 

 

Tropu mēnesis Nacionālajā botāniskajā dārzā

Ar īpašu noskaņu “Tropu mēnesī” ciemos aicina arī NBD oranžērija Salaspilī, Miera ielā 1, kur katru piektdienas un sestdienas vakaru, sākot no 4. līdz 26. februārim, no plkst. 18.00 līdz 20.30, ar Salaspils novada Kultūras nama atbalstu, apmeklētāji aicināti apskatīt izgaismotās oranžērijas silto subtropuvēso subtropu un tropu zāles. Lai arī NBD oranžērijā būtu jūtama Naksnīša klātbūtne, viņš sagatavojis īpašu dāvanu – dzīvnieku, kurš visvairāk līdzinās augam.
 

Reklāma
Reklāma

Naksnīgo tropu apmeklēšana Nacionālajā botāniskajā dārzā, t.sk. ar automašīnām, būs iespējama, izmantojot ieeju no Rīgas ielas puses, iegādājoties ieejas biļeti un uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu pie ieejas oranžērijā. Bērniem līdz 11 gadu vecumam (ieskaitot) nav jāveic Covid-19 testi. Bērniem no 12 gadu vecuma, kam nav sadarbspējīga Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, apmeklējuma laikā jāuzrāda testēšanas sertifikāts, vai laboratorijas izziņa par pēdējo 72 stundu laikā veiktu skrīninga testu ar negatīvu rezultātu. Salaspils novada iedzīvotājiem, uzrādot “Salaspiliešu karti” ieeja NBD bez maksas.
 

“Iestādi tropu mežu!” 

Ar šādu aicinājumu 4. februārī sāksies arī ziedojumu vākšanas akcija RNZD Tropu mājas bagātīgā augāja atjaunošanai un papildināšanai ar jauniem augiem. Katrs zoodārza labvēlis, ziedojot 20 EUR kļūs par kāda, ar NBD atbalstu iestādīta tropiskā auga “krusttēvu”, vai “krustmāti”.  Zoodārza Tropu māja pērn svinēja 20 gadu jubileju un vairāki augi jau zaudējuši savu krāšņumu. Marta vidū, iesaistot Nacionālā botāniskā dārza speciālistus, paredzēta to atjaunošana ar jauniem stādījumiem un tur ļoti noderīgs būs katrs atbalsts. Ziedotāji tiks reģistrēti Zoodārza mājas lapā un, akcijai beidzoties, ikviens redzēs, kura auga iestādīšanu Tropu mājas “džungļos” ir atbalstījis. Sīkāk par akciju var lasīt šeit: https://rigazoo.lv/lv/atbalsti/iestadi-tropu-mezu