Kur doties izgaismotās sniegoto vakaru pastaigās? FOTOREPORTĀŽA

Lai balto un mierpilno laiku aizvadītu skaisti, Jauns.lv apkopojis galerijas ar šajos svētkos izgaismotajiem parkiem ne tikai Rīgā, bet arī ārpus tās, kurus apmeklēt ir aicināts ikviens pastaigu cienītājs.
Atdzimis Saldus vēsturskais stāsts.  Foto no pilsētas pašvaldības.

FOTO: Publicitātes foto

Atdzimis Saldus vēsturskais stāsts. Foto no pilsētas pašvaldības.

Īpaši iesakām gaismas instalācijas doties lūkot pievakarē, līdzi ņemot kādu siltu dzērienu un sev tuvākos cilvēkus.

 

LU Botāniskajā dārzā iemirdzas "Ziemas gaismas dārzs"

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā apmeklētājiem atvērts "Ziemas Gaismas dārzs", kas ievada LU Botāniskā dārza simtgades gadu.

"Ziemas Gaismas dārzs" ir distancēta pastaiga, kurā Latvijas labākie gaismu mākslinieki pārvērtuši pasauli sev apkārt.

Kopā pastaigā ir iespējams apskatīt 30 instalācijas, kuras veidojuši labākie Latvijas gaismotāji, kas pieredzi guvuši teātros, pasākumu nozarē, kino un multimediālos projektos.
Lai nodrošinātu epidemioloģisko drošību, "Ziemas Gaismas dārzā" ir noteikta 10 metru distancēšanās starp apmeklētāju grupām, "Ziemas Gaismas dārzs" līdz plkst. 20.00 darbosies daļēji drošā režīmā, savukārt no plkst. 20.00 - drošajā režīmā.

"Ziemas gaismas dārzs" LU Botāniskajā dārzā darbosies līdz janvāra vidum, bet 24. un 31. decembrī "Ziemas Gaismas dārzs" būs slēgts.
 


 

Iespaidīga gaismas un skaņu instalācija ievieš svētku noskaņu Rīgas parkos

Sagaidot Ziemassvētku nedēļu, no 20. decembra ierasto pilsētvides svētku noformējumu papildina gaismas noformējums 10 Rīgas parkos un pastaigu takās ne tikai centrā, bet arī pilsētas apkaimēs – Imantā, Ziepniekkalnā, Pļavniekos, Sarkandaugavā un Pārdaugavā.


 



 Gaismu instalācijas rotā lidlauku "Spilve" 
 

Alejā pa ceļam uz lidlauku “Spilve” vērojama gaismu instalāciju grupa “D[r]ive in Light”.

Kā informē Rīgas domē, gaismas noformējumu līdz pat janvārim var baudīt katru vakaru no plkst. 17.00 līdz 22.00.  Oriģināls gaismas instalāciju aplūkošanas veids ar auto izbraucamā maršrutā. Gaismas instalācijas izvietotas alejā, kas ved uz Spilves lidostas ēku, brīvi stāvoša instalācija ēkas priekšlaukumā, lidostas ēkas izgaismojums, kas apskatāms no visām četrām pusēm, un gaismas elementi visā maršrutā.
 

 

Reklāma
Reklāma

Piesnigušajā Mežaparka estrādē iespējams baudīt Mārtiņa Brauna skaņdarbus 
 

Godinot latviešu komponistu Mārtiņu Braunu, šonedēļ izgaismotajā Mežaparka Lielajā estrādē tiek atskaņota kormūzika komponista piemiņai.

Komponista piemiņai veltīto kormūziku Mežaparka Lielajā estrādē ir iespēja dzirdēt katru vakaru no plkst. 17.00 līdz 20.00, vienlaikus apskatot izgaismoto svētku estrādi, kas kopā rada īpašu noskaņu. Mežaparka Lielā estrāde ir izgaismota katru vakaru no 15. novembra līdz pat 9. janvārim.

 

Siguldas novads aicina ziemu baudīt kampaņā “Vienmēr ir, kur iet" 
 

Siguldas novada pašvaldība atklājusi jaunu ziemas tūrisma kampaņu “#vienmerirkuriet”, aicinot baudīt dabu un atklāt Siguldas novadu no jauna. Izrādās, ka “Vidzemes Šveicē” var baudīt ne tikai brīnišķīgu zelta rudeni, bet arī pasakainas ziemas noskaņas. Kampaņā “Vienmēr ir, kur iet” Sigulda aicina visus iepazīt novada pastaigu takas, tūrisma objektus un izbaudīt dabasskatu krāšņumu.



Staro Saldus: ezerā piestājis gaismas burinieks, bet pilskalnā iemirdzējusies vēsturiskā pils 
 

Saldus pilskalnā īsi pirms Ziemassvētkiem gaismas instalācijās krāšņi iemirdzējies pilsētas vēsturiskais stāsts. Saldus ezerā ir piestājis burinieks, bet pašā pilskalnā mirdz skaistā, Saldus ģerbonī atainotā pils! Tāpat arī pilsētas centrs ir iemirdzējies gaišā svētku rotā.

Izgaismotie objekti iedzīvotājiem un pilsētas viesiem būs apskatāmi līdz 2022. gada janvāra beigām.
 

 

 

Svētku noskaņās iemirdzas Saulkrastu pilsēta

Gada nogalē Saulkrastu pilsēta aicina uz neaizmirstamu Ziemassvētku pastaigu ceļojumu, pilsētas apmeklējums ikvienam sagādās pozitīvas emocijas un liks justies kā īstā ziemas pasakā. Īsto Ziemassvētku sajūtu vislabāk izjust tieši vakaros, kad pilsētā iemirdzas gaismiņas un ikdienas steiga pārtop par lēnu svētku baudīšanas prieku.