Dabas muzejā būs skatāma liliju izstāde

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā no 15. līdz 17. jūlijam norisināsies izstāde „Cēlās lilijas 2021”, kurā biedrības „Lilium Balticum” liliju audzētāji plašākai sabiedrībai demonstrēs šī gada sasniegumus.
No 15. līdz 17. jūlijam Latvijas Nacionālajā dabas muzejā būs atvērta izstāde „Cēlās lilijas 2021”.

FOTO: Publicitātes foto

No 15. līdz 17. jūlijam Latvijas Nacionālajā dabas muzejā būs atvērta izstāde „Cēlās lilijas 2021”.

Latvijas Nacionālo dabas muzeju pirmo reizi šogad pārņems vasaras ziedu smarža – no 15. līdz 17. jūlijam, trīs dienas, būs atvērta izstāde „Cēlās lilijas 2021”. Izstādē būs skatāmi vairāki desmiti liliju šķirņu, no kurām lielākā daļa – liliju audzētāju biedrības „Lilium Balticum” selekcionāru devums.

 

Dažādas krāsas, formas un smaržas – līdzās agrākajos gados izveidotām un iemīļotām liliju šķirnēm, izstādē varēs aplūkot arī jaunumus, piemēram, pildītu ziedu šķirni ‘Roselily Aisha’ ar smaržīgiem baltiem ziediem un zaļu svītriņu. Plaukstot tie atgādina rozi, tāpēc dots nosaukums rožulilijas ‘Roselily’. Īpaši būs izceltas cēlās trompetlilijas, piemēram, šķirne ‘Aglona’ ar smaržīgiem baltiem ziediem un īpaši gariem ziedkātiem.

 

Kā ierasts, apmeklētāji varēs salīdzināt, kā mainījusies liliju mode, un būs aicināti ar savu vērtējumu piedalīties aptaujā par skaistāko izstādes ziedu. Pēc izstādes tiks noskaidrots, kurš audzētājs iegūs biedrības „Lilium Balticum” ceļojošo kausu par vispopulārāko liliju.

Izstādē būs iespēja saņemt zinošu audzētāju konsultācijas par stādīšanu un audzēšanu, kā arī pasūtīt sīpolus.

 

Reklāma
Reklāma

Izstādes apmeklētājiem jālieto sejas maskas, jāievēro 2 m distance no citiem apmeklētājiem un darbiniekiem, kā arī jāseko muzeja darbinieku un telpās izvietotajiem norādījumiem. Aicinām plānot ierašanos muzejā, ievērojot darba laiku, norēķiniem izmantot maksājumu kartes, kā arī pirms apmeklējuma iepazīties ar aktuālo informāciju muzeja mājaslapā www.dabasmuzejs.gov.lv. Izstādes apmeklējums bez pieteikšanās. Lūdzam ņemt vērā, ka apmeklētāju skaits tiks regulēts. 

 

  • Ekstremālu laikapstākļu dēļ izstāde var tikt atcelta.

 

Izstādes darba laiks:
15. jūlijā 10.00–19.00
16. un 17. jūlijā 10.00–17.00

 

Muzeja adrese:  K. Barona iela 4, Rīga.