Kinoteātris “Splendid Palace” atver savas kino zāles un lielais ekrāns sagaida publiku ar pirmizrādi “Frīda. Esi sveicināta, dzīve!”

No 1.jūlija kinoteātris “Splendid Palace” atver publikai kinozāles iekštelpās! Bet ikvakaru turpina darboties arī lielais ekrāns jaunajā kino terasē “Splendid Garden”. Katru nedēļu repertuāram tiks pievienotas jaunas pasaules kinofestivālos godalgotas filmas.
Ikvakaru turpina darboties arī lielais ekrāns jaunajā kino terasē “Splendid Garden”.

FOTO: Publicitātes foto

Ikvakaru turpina darboties arī lielais ekrāns jaunajā kino terasē “Splendid Garden”.

Itāļu režisora Džovanni Troilo (Giovanni Troilo) dokumentālā filma “Frīda. Esi sveicināta, dzīve!”(FRIDA. Viva la Vida) pirmizrādi piedzīvos 2. jūlijā “Splendid Garden” - 22:15.

 

Gleznotājas Frīdas Kallo dzīves stāstu vispirms iekļāva Turīnas filmu festivālā, pēc tam ar panākumiem tā izrādīta pasaulē jau 50 valstīs.Filma pasvītro Frīdas Kalo mākslinieces dvēseles divejādo dabu: no vienas puses – revolucionāre un mūsdienu feministiskās mākslas pioniere, no otras – cilvēks, sava sakropļotā ķermeņa un sarežģīto laulības attiecību upuris. Aktrise Āzija Ardžento stāstnieces lomā, sekojot Frīdas pašas vārdiem, kas atrasti iepriekš nepublicētās viņas vēstulēs un dienasgrāmatās, atklāj spēcīgas personības ļoti privātas detaļas. Filmā dokumentāli kadri un intervijas papildinātas ar mākslinieces dzīves notikumu rekonstrukcijām un Frīdas Kalo gleznām. 

 

Meksikāņu gleznotāja Frīda Kalo (1907-1954) savu pasaules izjūtu ļoti atklāti un intensīvi izpaudusi savā mākslā, ar savu sāpju un emociju pieredzi, iemantojot pasaules apbrīnu. Pēc bērnībā pārciestas slimības, meitene kļuva kliba, bet astoņpadsmit gadu vecumā cieta auto katastrofā, pārciešot 30 operācijas, palika sakropļota. Lai rastu izeju no situācijas, viņa sāka gleznot. Pateicoties speciālas konstrukcijas gultai ar spoguli, viņa gleznoja savus pašportretus un klusās dabas. Mākslas vēsturnieki Frīdu Kalo pieskaita sirreālistiem, taču viņa pati uzskatīja, ka ir reāliste un tāda ir viņas īstā dzīve. 

 

Dokumentālajā filmā “Frīda, esi sveicināta, dzīve” ir iekļauts unikāls materiāls, kurš vairāk nekā piecdesmit gadus pēc mākslinieces nāves glabājies slēgtās kārbās Frīdas Kalo muzejā (Frida Kahlo Museum). Pirmo reizi publiskai apskatei tika nodotas gleznotājas privātās lietas un tērpi, personiskās fotogrāfijas, kas skar Frīdas Kalo attiecības ar viņas mūža vīriešiem un sievietēm. 

Filma ļauj ieraudzīt līdz šim nezināmo par vienu no pasaules kultūras ikoniskajām personībām. 
 

  • Splendid Garden: Frīda. Esi sveicināta dzīve 

22:20 - 01.07., 02.07.,03.07.,04.,07, 05.07, 06.07, 08.07

Gads: 2020

Valsts: Itālija

Režisors: Giovanni Troilo

Aktieri: Asia Argento

Garums: 88 min

Žanrs: Dokumentālā filma

Izplatītājs: A-One films Latvia SIA

Nosaukums orģinālvalodā: FRIDA Viva la Vida

Valoda: spāņu, angļu

Subtitri: latviešu un krievu valodā

Vecums: 14+

 

  • Undīne

Gads: 2020

Valsts: Vācija

Režisors: Christian Petzold

Aktieri: Franz Rogowski, Jacob Matschenz, Anne Ratte-Polle, Paula Beer

Garums: 90 min

Žanrs: drāma

Izplatītājs: A-One films Latvia SIA

Nosaukums orģinālvalodā: Undine

Subtitri latviešu un krievu valodā

Vecums: 12+
Viena no mūslaiku ievērojamākā vācu kinoautora Kristiana Pecolda vārdiem – ūdens meitas Undīnes mitoloģijas un Berlīnes vēstures sakausējums ir netiešs turpinājums viņa iepriekšējam darbam “Tranzīts” (2018), kas noslēdza triloģiju Mīlestība despotisku sistēmu laikos. 

Splendid Garden: Undīne - 22:20, 07.07


 

Uz lielā ekrāna iekštelpās tiks demonstrētas filmas ceturtdienu un piektdienu vakaros “Splendid Palace” Mazajā zālē: 

  • Klejotāju zeme

Gads: 2021

Valsts: Amerikas Savienotās Valstis

Režisors: Chloé Zhao

Aktieri: Frances McDormand, David Strathairn

Garums: 108 min

Reklāma
Reklāma

Žanrs: drāma

Izplatītājs: Latvian Theatrical Distribution SIA

Nosaukums orģinālvalodā: Nomadland

Valoda: angļu

Subtitri: latviešu un krievu valodā

Vecums: 12+

Amerikas Kinoakadēmijas balvas Oskars laureāte 2020, kategorijā gada labākā filma.

Pēc rūpnīcas slēgšanas, Ferna ir palikusi bez darba un bez līdzekļiem dzīvošanai. Furgonā, kas ir viņas mājas vieta un, kur glabājas viņas pieticīgās sadzīves lietas, viņa ceļo no štata uz štatu darba meklējumos.

Mazā zāle: Klejotāju zeme - 20:30 02.07; 18:00 08.07 

 

  • 85. gada vasara

Gads: 2020

Valsts: Francija

Režisors: Fransuā Ozons

Aktieri: Felikss Lefevrs, Benžamēns Vuazēns, Filipina Velža, Valerija Bruni-Tedeski

Garums: 100 min

Žanrs: drāma

Izplatītājs: A-One films Latvia SIA

Nosaukums orģinālvalodā: Ete'85

Valoda: franču, angļu

Subtitri: latviešu un krievu valodā

Vecums: 13+
Kannu kinofestivāla 2020. gada programmā iekļautā filma ir stāsts par Aleksi, kas dzīvo Normandijas piekrastes pilsētiņā. Kādudien puiša laiva jūrā apgāžas, un Dāvids viņu izglābj. Aleksis iegūst sapņu draugu, ar motociklu trakā ātrumā brauc pa šauriem ceļiem, metas pārgalvīgos piedzīvojumos un kaismīgi pavada 1985. gada vasaru, it kā tā viņam būtu pēdējā.

Mazā zāle: 85. gada vasara: 18:00 01.07

 

  • Dārgie biedri!

Gads: 2020

Valsts: Krievija

Režisors: Andrejs Končalovskis

Aktieri: Jūlija Visocka, Sergejs Erlišs, Jūlija Burova

Garums: 120 min

Žanrs: Vēsturiska drāma

Izplatītājs: A-One films Latvia SIA

Nosaukums orģinālvalodā: Dorogie tovarishchi!

Valoda: krievu

Subtitri: latviešu un krievu valodā

Vecums: 14+

1962. gads. Padomju pilsētas Novočerkaskas lielākajā rūpnīcā streiko. Ļaudis prasa pazemināt cenas un paaugstināt algas. Kad streikotājiem pievienojas citu uzņēmumu strādnieki, valdības komisija lemj ievest pilsētā armiju. Pēc dažām stundām ielās skan šāvieni ar kaujas patronām. Partijas komitejas darbiniece Ludmila tic, ka ceļ komunismu, un ir sašutusi par rūpnīcas dumpinieku izdarībām. Kad asinspirtī pilsētas laukumā bez vēsts pazūd viņas pusaudze meita.

Mazā zāle: Dārgie biedri! - 18:00 02.07


 

  • Mazā zāle: Undīne - 20:30 01.07, 21.15 08.07

Apmeklējot kinoteātri iekštelpās, ierodoties uz seansu personai jāuzrāda: personalizēta ieejas biļete, personu apliecinošs dokuments un digitālais Covid-19 sertifikāts, kas apliecina vakcināciju pret Covid-19 vai vīrusa pārslimošanas faktu.


 

Sīkāk par filmu seansu laikiem un biļetēm, iespējams uzzināt: www.splendidpalace.lv un Facebook profilā: kinosplendidpalace