Martā Rīgā ar pirmo epizodi sevi pieteiks jauna formāta skatuves mākslas notikumu sērija "Pārmija"

22. martā ar pirmo epizodi Latvijas kultūrtelpā sevi pieteiks jauna, unikāla formāta laikmetīgu izrāžu sērija “Pārmija”. Reizi mēnesī, svētdienās, kultūras un mākslas telpā “Hanzas Perons” apmeklētājiem būs iespēja baudīt divus augstvērtīgus Latvijā un ārvalstīs tapušus skatuves mākslas darbus teātra, mūzikas, mākslas vai dejas žanrā. Tās būs izrādes vai performances, kas līdz šim rādītas vien pāris reižu šauram skatītāju lokam un guvušas sajūsminātas skatītāju un kritiķu atsauksmes. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

“Pārmijas” pirmajā epizodē 22. martā būs skatāma Lauras Dišleres un Madaras Dišleres audiovizuālā kustību izrāde “Intervija ar Frānsisu Bēkonu”, kurai horeogrāfiju veidojušas Liene Grava (laikmetīgā dejā) un Simona Orinska (butō) un mūziku radījis Mārcis Auziņš. Savukārt “Pārmijas” programmas partneris – Starptautiskais Jaunā teātra festivāls HOMO NOVUS – piedāvās igauņu pazīstamākā horeogrāfa Marta Kangro dejas izrādi “Pirmspagātne” (Past Perfect). Abas izrādes tiks rādītas divas reizes, dodot iespēju tās noskatīties pēc iespējas lielākam skatītāju skaitam.

Nākamās “Pārmijas” epizodes piedāvās tikšanos ar neatkarīgo teātra trupu KVADRIFRONS, pianistu Reini Zariņu, horeogrāfiem Krišjāni Santu un Ēriku Ēriksonu un citiem izciliem māksliniekiem. Īpašs sadarbības partneris šogad būs Starptautiskais Jaunā teātra festivāls HOMO NOVUS, kas svin 20 gadu dzimšanas dienu un tam par godu “Pārmija” programmu papildinās ar vairākiem starptautiski novērtētiem darbiem. 

Reklāma
Reklāma

Pirmās festivāla epizodes plānotas martā, aprīlī un maijā, pēc tam “Pārmija” ar jaunām epizodēm atgriezīsies rudenī, piedāvājot arī vairākas pirmizrādes. 

Jaunais kultūras notikums būs arī vieta, kur skatītājam satikties ar mākslinieku – epizodes papildinās sarunas ar izrāžu radošo komandu pārstāvjiem. Ar laiku paredzēts piedāvāt jaundarbus, īpašu programmu bērniem, kā arī plānotas izrādes ārpus Rīgas, tā paplašinot skatītāju loku. 

Biļetes uz “Pārmijas” epizodēm var iegādāties “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās, bet jaunumiem sekot Facebook @parmijaepizodes un Instagram @parmija.epizodes.

Laikmetīgo izrāžu epizodes “Pārmija” rīko nodibinājums “Tuvplāns”.