Kur šovasar Latvijā atpūsties ar trīsgadnieku

Kurp doties un ko darīt ar 3 - 4 gadus vecu aktīvu, zinātkāru ķiparu Latvijas vasarā? Neturi sveci zem pūra - ieraksti komentāros interesantākās, lieliskākās bērniem draudzīgās vietas, kur esi bijis, un iesaki aizbraukt citiem.

 

FOTO: Shutterstock.com

Šeit esam apkopijuši vecāku ieteikumus no mūsu sarunu foruma un FaceBook lapas.

Beverīnas labirinti - koka skulptūru parks
Atpūtas parks 2,5ha platībā ar 370 koka skulptūrām, 60 brīvdabas lielformāta spēles un atrakcijas gan pieaugušajiem, gan bērniem, izglītojoša dabas taka "Putnu iela", 5 dažādi labirinti, piknika un atpūtas vietas. Ir arī šūpoles, batuts. 
 

Pik Nik parks - lauki pilsētā
Ģimenes atrakciju parks Latvijā ar piknika vietām kokos (treehouse), zoodārzu Rīgā, ar atrakciju parku liekiem un mazākiem bērniem.
 

Izklaides parks "Avārijas brigāde"
Parks piedāvā plašu izklaides klāstu ģimenēm ar bērniem līdz 14 gadu vecumam. Atklāta Avārijas brigādes pilsētiņa, kurā ir gan spēles, gan iespēja satikt iecienītos multfilmu varoņus Bembelātu, Poteriku un Sīlinku. Lai iepazītu aizvēsturisko pasauli, mežā un pļavā izvietoti dinozauri dabīgā izmērā. Parkā izveidota velokartu trase. Bērni var izlēkāties arī uz ūdens spilvena un izbraukāties borta mašīnītēs, rāpties cauri virvju trasei egļu un priežu mežā, kur blakus izvietoti arī dinozauri un citi pārsteigumi.
 

Tērvetes dabas parks 
Dabas parks Tērvetē ir vieta ģimenēm ar bērniem, kur vērojama lieliska dabas un pasakas saspēle. Te mājvietu atraduši gan koka skulptūrās atveidotie, gan dzīvie Annas Brigaderes pasaku un lugu tēli. Apmeklētāju iecienītās vietas ir Pasaku mežs, atrakciju laukums "Lutauša pļava" un Rūķīšu mežs, kurās pārvietoties var gan ar kājām vai velosipēdu, gan ar bērnu ratiņiem. 

 

SkaņāKalna dabas parks
Aptuveni trīs kilometru garumā gar Salacas upi, atrodas vairāki neparasti dabas objekti: Vilkaču priede, Velnakmens, Eņģeļu ala, Sapņu trepes, Velna ala, Skābumbaļļa, Rūķu taka, Neļķu klintis, Velna kancele, Skaņaiskalns... No ieejas parkā līdz pat Skaņākalna klintij gar Salacas krastu ved taka, kur pa ceļam apmeklētāji var vērot skaistos upes krastus, šūpoties šūpolēs, rotaļāties brīvdabas atrakcijās, atveldzēties pie avota un vērot Salacu uz izveidotas atpūtas platformas. 

Reklāma
Reklāma


Zoo ''Brieži''
Piemājas zzodārzā sastopami dekoratīvie putni, tītari, pīles, fazāni, pāvi, starp tiem dzīvo jūrascūciņas un truši. No četrkājainajiem draugiem te var sastapt Holandes pundurkaziņas, Haidšnukes aitas, Šetlandes ponijus, ēzeli, vāverēnus, valabiju un jenotpuiku Bārniju. Zoo palīdz sargāt zosu bariņš un Peruāņu pundursivēns – Pigis. No 2015. gada Briežos dzīvo arī dambrieži un senākais pasaulē briedis Munžaks.

Līgatnes dabas takas
Labiekārtota pastaigu vieta dabiskā meža ainavā, Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Dabas takās ir iespējams apskatīt gan dažādu sugu Latvijas dzīvniekus, gan vērot neskartas dabas ainavas, klausīties meža un pļavu balsīs, izstaigāt Gaujas senlejas gravas un paugurus, kā arī baudīt aktīvu atpūtu un  brīnišķīgu mieru. Pastaigu takas ierīkotas ~4-5 km garumā, ar atšķirīgām grūtības pakāpēm (ir gan augsnes un grants segumi, gan koka kāpņu posmi). Taku apmeklējumam vidēji nepieciešamas 2-3 stundas.


Valmieras Sajūtu Parks
Baskāju takas, pastaigu maršruti, takas kokos, pludmale un atpūtas placis ģimenes vajadzībām. Trases un citi izaucinājumi piemēroti dažādas vecuma bērniem ar dažādu fizisko attīstību. 

Ventspils Piedzīvojumu parks
Piedzīvojumu parks ir aktīvās atpūtas un sporta komplekss, kur pieejamas plašas izklaides un sportošanas iespējas individuālajiem apmeklētājiem, grupām un ģimenēm visa gada garumā.


Rakši ZOO
„Rakšu” brīvdabas ZOO var redzēt vairāk kā 100 dzīvniekus – kamieļus, lamas, alpakas, Valē melnkakla kazas, Valē melndeguna aitas, Poitou ēzeļus un trusīšu ģimenes. Ir apēlļaukums bērniem, batuts un citas izklaides brīvā dabā. 


Atpūtas parks Laumas
Pastaigu taka, kurā var izzināt bišu un putnu dzīves noslēpumus, priecāties par ūdensrožu skaistumu, nogaršot Laumiņu pankūkas un medu, sarīkot pikniku Ugunskura namiņā, izmēģināt roku disku golfa spēlē...


Tīklu parks
Izskraidīties, izšūpoties, izlēkāties tīklos vairākus metrus virs zemes var tieši šeit - Tīklu parkā. 4–7 m augstajos tīklu labirintos var gan kārtīgi izdauzīties, gan atlaisties un relaksēties. 

 

Ieraksti komentāros, kuras ir tavas ģimenes iecienītākās atpūtas vietas, kuras ir vērts apmeklēt citiem.