Ne tikai LAMPA... Pasākumi ģimenēm šīm brīvdienām

Šajā nedēļas nogalē ir plašs piedāvājums izklaidei, kur doties kopā ar ģimeni

Vasara ir festivālu un pasākumu laiks

FOTO: Shutterstock.com

Vasara ir festivālu un pasākumu laiks

Uz LAMPU klausīties
Sarunu festivāls LAMPA ir vieta vērtīgām sarunām, domu apmaiņai, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai – tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt, un visiem, kas gatavi uzklausīt. Ieeja bez maksas! Būs ko paklausīties gan pusaudžiem, gan bērniem padarboties, gan vecākiem smelties iedvesmu un pakustināt smadzenes. Tā kā laipni lūgti uz Cēsīm.

Visa festivāla programma pieejama šeit.
Jauniešu "Īssavienojums".
miniLAMPA bērniem: https://bit.ly/2X2hvq0

 


Rundāles pils Dārza svētki
Rožu ziedēšanas laikā jāatrod laiks, lai dotos uz Rundāles pili. 29. jūnijā tur notiek Dārza svētki ar izrādēm, koncertiem, darbnīcām.  Aktuālajai informācijai par svētkiem sekojiet līdzi oficiālajā svētku FB lapā Rundāles pils Dārza svētki. Vairāk skaties šeit.
 

Pirmizrāde "Kooperatīvs "Pasaka"
28. jūnijā aicina uz īsfilmas "Kooperatīvs "Pasaka"" pirmizrādi un ģimenes vakaru Līksnas 26! Varēs baudīt 3 filmas seansus (ar krievu un angļu subtitriem), spēles un nodarbības bērniem ar laumiņām, vakariņas pie ugunskura (zero waste), performances un dančus jautrā un maģiskā muzikālā gaisotnē, par kuru parūpēsies Rahu The Fool, Rēzeknes Klezmeri un Tim Kleist. Ieeja bez maksas pret ziedojumiem. Ja plāno palikt līdz rītam droši ņem līdzi arī telti.

Reklāma
Reklāma


Leļļu festivāls Daugavpilī
No 2019.gada 28. līdz 30. jūnijam notiks 2. Starptautiskais leļļu festivāls Daugavpilī. Otro gadu pēc kārtas Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs savās telpās uzņems māksliniekus, meistarus un autorleļļu mākslas fanus no visas pasaules. 2019. gada festivāla moto ir “Lelles un papīrs”. Festivāla ietvaros tiks atklātas divas izstādes. 
Vairāk par pasākumi lasi šeit.


Mālpils zemeņu svētki
29.jūnijā plkst. 14.00 Mālpilī norisināsies zemeņu degustācijas, zemeņu kūku konkurss, plašs amatnieku un mājražotāju tirgus, Mālpils novada uzņēmēju aktivitātes, dažādas zemenīgas radošās darbnīcas, ekskursijas uz zemeņu laukiem, sēžamsolu veidošanas meistarklase no senajiem ozoliem un koncerti visas dienas garumā. Mālpils muižā – zemeņu baudījums triju kārtu ēdienos. Svētku noslēgumā – Zemeņu balle. Amatnieku un mājražotāju tirgus, kurā goda vietā likti produkti un ražojumi, kuru dizainā vai sastāvā izmantotas zemenes. Skaistumlietas, dažādi mājražotāju gardumi un īpašas zemeņu piparkūkas, protams, arī gardās “Mālpils zemenes”.


Apmeklē Kukaiņu taku!
Šlīteres bākas pakājē, Zilo kalnu kraujas malā atklāts jauns dabas izziņas objekts – Kukaiņu taka. Taka ir 400 m gara, tā vedīs gar Zilo kalnu krauju līdz dižozolam, kas dod mājas gan dabas retumam – spožo skudru kolonijai, gan dažādiem citiem ar veciem dobumainiem kokiem saistītiem kukaiņiem. Dodoties pa taku, kukaiņus būs iespējams izzināt dažāda vecuma dabas draugiem. Stendā “Apputeksnētāji kukaiņi” būs izsmeļoša informācija skolēniem un pieaugušajiem, savukārt pašiem mazākajiem kubu saliekamā mīkla ļaus izzināt sakarības starp puķēm, dažādiem kukaiņiem un kāpuriem. Takā varēs aplūkot arī īpaši būvētu kukaiņu viesnīcu, kas ar laiku zem sava jumta pulcēs gan zināmākas kukaiņu sugas, gan, cerams, arī dabas retumus.