Latvijas Catan čempionāta jaunais formāts pulcēs lielāko dalībnieku skaitu 15 gadu laikā

No šā gada 8. līdz 24. martam Rīgā norisināsies 15. Latvijas čempionāts pasaulē populārajai galda spēlei Catan. Šogad čempionātam ir jauns formāts un tajā piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits, Latviju ierindojot Catan lielvalstu vidū.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Martā galda spēļu fani no visas Latvijas pulcēsies Rīgā, lai noskaidrotu labāko galda spēles Catan jeb, latviski, Katanas spēlētāju. Latvijā čempionātu ik gadu organizē galda spēļu kompānija SIA Brain Games, kas pirms 15 gadiem radās tieši pateicoties spēlei Catan,, kad trīs galda spēļu entuziasti apvienojās, lai lokalizētu un ieviestu spēli Latvijas tirgū. Visus 15 gadus, kopš pastāv spēles lokālā versija, tā ir TOP pārdotākā spēle Latvijā. 

Šogad pirmo reizi notiks Latvijas Catan līga - jauns formāts, kādā tiek organizēts Latvijas Catan čempionāts. Tas paredz četras atlases kārtas, kur katrā varēs piedalīties 64 dalībnieki, no kuriem 8 labākie tiks virzīti sacensībās tālāk. Finālā par Latvijas Catan čempiona titulu cīnīsies 32 labākie spēlētāji. Līdz ar to kopējais maksimālais dalībnieku skaits ir 256 spēlētāji, kas ir lielākais Latvijas Catan čempionāta vēsturē, apsteidzot līdzšinējo vidēji 140 spēlētāju skaitu. Rekordlielā dalībnieku skaita dēļ 2019. gadā Latvijā notiks viens no lielākajiem Catan čempionātiem pasaulē.

“Organizējot čempionātu, mums ir svarīgi ne tikai noskaidrot uzvarētāju, bet arī sagatavot pasaules līmeņa spēlētājus, kas aizstāvēs Latvijas godu tālākās sacensībās. Dodoties uz Catan pasaules čempionātiem, Latvijas spēlētāji vienmēr ir uzrādījuši augstus rezultātus. Latvijai pat ir piederējis pasaules čempiona tituls. Bieži esam taujāti par Catan kulta fenomenu Latvijā, uz ko atbildam, ka tas saistīts ar spēles ienākšanas vēsturi Latvijā. Ar Catan lokalizāciju Brain Games ne tikai uzsāka savu darbību, proti, spēles tirdzniecību un izplatīšanu, bet arī aktīvi uzsāka galda spēļu kultūras veicināšanu Latvijā. Kopš spēles ienākšanas Latvijā 2004. gadā, turnīri un čempionāti ir rīkoti katru gadu. Un nu jau varam lepoties, ka 15 gadu laikā ir izaugusi vesela Catan paaudze, kurai profesionalitātes latiņa, ja salīdzina ar pasaules līmeni, ir ļoti augsta, stāsta Toms Vāvere, SIA Brain Games vairumtirdzniecības pārstāvis Latvijā un Latvijas Catan čempionāta galvenais organizators. 

Reklāma
Reklāma

Spēlētāji savas prasmes aicināti parādīt četros kvalifikācijas turnīros Rīgā: 8.martā LELB, Mārstaļu ielā 10; 10.martā The Pizza House, Audēju ielā 30; 14.martā LU Dabas mājā, Jelgavas ielā 1; 16.martā Rīga Plaza, Mūkusalas ielā 71. Dalībniekiem ir brīva izvēle, kurā kvalifikācijas turnīrā piedalīties, taču katrs dalībnieks drīkst pieteikties tikai uz vienu no tiem. Čempionāta fināls notiks 24.martā Lokālā Veldze, Kalnciema ielā 40F. Čempionāta noteikumi un pieteikšanās anketa pieejama šeit.