Koncerti, kurus apmeklēt šajā nedēļas nogalē

Šajā nedēļas nogalē un jaunnedēļ gaidāmi dažādi pārsteidzoši  muzikāli brīvdabas pasākumi. Joprojām varam baudīt mūzikas festivālus un koncertus.

Arī šonedēļ izvēles iespējas, uz kādiem pasākumiem doties, ir gana plašas.

FOTO: Shutterstock.com

Arī šonedēļ izvēles iespējas, uz kādiem pasākumiem doties, ir gana plašas.

Festivāls Laba Daba
3. - 5. augusts

Līgatnes pagasta “Ratniekos” šogad festivāls svin jau 10 gadu jubileju un arī šogad festivālā tiks pārstāvēti dažādi mūzikas žanri: regejs, etno folks, roks, elektronika, punk, ska un cita mūzika, ko izpildīs gan pašmāju mūziķi, gan mākslinieki no ārvalstīm. Līdztekus piecām mūzikas skatuvēm, uz kurām būs klausāmas teju 90 muzikālas apvienības, dažādās festivāla norises vietās būs vērojamas arī laikmetīgās dejas, leļļu, objektu un netradicionālo formu teātra izrādes kā arī audio vizuālas radio mākslas performances. Šogad galvenie mākslinieki būs islandiešu grupa “Múm” un regeja grupa “Inner Circle”. Šogad festivālā uzstāsies arī grupas “Pia Fraus”, “Reggaeon”, “Ferris Wheel”, duets “Astra The 22s”. No pašmāju mūziķiem varēs dzirdēt grupu “Pienvedēja piedzīvojumi”, “Mary Jane”, “Sigma”, “Elektrofolk”, Sniedzi Prauliua, Ozolu un “Tehnikumu”, “Jauno Jāņu orķestri”, Kārli Kazāk, Eviju Vēberi un daudzus citus. 

Vairāk informācijas meklē šeit  


Festivāls Summer Sound 2018
3. – 5. augusts

Katru gadu Liepājas pludmale un tai pieguļošais parks pārtop krāšņā festivāla pilsētā, kur pasaules līmeņa zvaigžņu koncerti mijas ar akustiskiem priekšnesumiem, spēcīgi rokkoncerti ar improvizācijas teātri, un karstākā vasaras ballīte ar iespēju baudīt nesteidzīgu mieru pie dabas.
Šī gada festivālā ar pirmo koncertu Baltijā uzstāsies leģendārā amerikāņu rokgrupa Goo Goo Dolls. Galveno mākslinieku sarakstu papildina arī britu rokgrupa Coasts un viens no šī brīža populārākajiem vācu dīdžejiem Eiropā – Alle Farben.  Pirmo reizi uz Summer Sound festivāla skatuves kāps Amerikas latviete un Latvijas pārstāve Eirovīzijā – Laura Rizzotto.
No pašmāju māksliniekiem uzstāsies grupa Musiqq, Aija Andrejeva, Labvēlīgais Tips, Dzelzs Vilks, Pienvedēja Piedzīvojumi, Rīgas Modes, Igo, Justs, Sudden Lights, Marta Ritova, Astra The 22’s, Riga Reggae, Garbanotas Bosistas, Colours of Bubbles un Antikvariniai Kašpirovskio dantys un daudzi citi.
Summer Sound festivālā plaši tiks pārstāvēts hiphopa mūzikas lauciņš – pašmāju repa kulta grupa Singapūras Satīns, reperi Ansis, Edavārdi un Fakts. 

Vairāk informācijas meklē šeit 


The Dire Straits koncerts
3. augusts, plkst. 21.00

Pasaules tūres ietvaros ar savu vienīgo koncertu Baltijas valstīs Siguldas pilsdrupās uzstāsies pasaules leģendārā amerikāņu blūza roka grupa „The Dire Straits”. Grupa kopā ar saviem faniem un mūzikas baudītājiem izdziedās leģendārākos grāvējus un pasaules populārākos hitus.

Vairāk informācijas meklē šeit 


Festivāls Bauska TASTE
4. – 5. augusts

Mūzikas un aktīvās atpūtas festivālā visai ģimenei, kas notiek Bauskas Pilskalna estrādē, sev ko tīkamu atradīs ikviens apmeklētājs. Festivālā gaidāmas Latvijā iecienītu mūziķu uzstāšanās, sportiskas aktivitātes un aizraujošas nodarbes.
"Bauska TASTE" 2018 mākslinieki ir Labvēlīgais tips, Astro'n'out, Ralfs Eilands un Latvijas Radio bigbends programmā "Cits Pauls", Ozols & Tehnikums, Aija Andrejeva, Satellites LV, Menuets, Chris Noah, Aivars Birzmalis & Jānis Misiņš, Lauris Amantovs Jazz Quartet, Vjačeslavs Mitrohins ar programmu "Latviešu blūzi", Sudden Lights un citi. 

Vairāk informācijas meklē šeit 

Reklāma
Reklāma


Rita Ora koncerts
4. augusts, plkst. 21.00

Neizsīkstoša enerģija, fantastiska mūzika, graujoša horeogrāfija, spilgti tērpi un iespaidīgs šovs padara viņas koncertus par gaidītu notikumu visā pasaulē, liekot koncertu biļetēm pazust momentā un piesaistot tūkstošiem klausītāju. Britu popzvaigzne Rita Ora, kura pazīstama ar savu veiksmīgo darbību ne tikai popmūzikas laukā, bet arī ir talantīga aktrise un sava modes zīmola “Roara Republic” izveidotāja, viesosies Latvijā ar enerģisku koncertšovu jau šajā nedēļas nogalē – 4. augustā Siguldas pilsdrupās.

Vairāk informācijas meklē šeit 

 

Arcade Fire koncerts
6. augusts, plkst. 20.00

Kanādiešu supergrupa Arcade Fire 6. augustā  beidzot sniegs koncertu Latvijā, īpašā vietā - Mežaparka Zaļajā teātrī. Prestižās Grammy nominācijas par ikvienu līdz šim izdotu albumu, Grammy apbalvojums par gada labāko albumu, trīs Nr.1. albumi Amerikas Savienotajās valstīs ir tikai daži no grupas sasniegumiem. Vienīgajā koncertā Baltijā Arcade Fire vedīs savu jaunāko ierakstu – albumu Everything Now, kura masīvā reklāmas kampaņa iesākās vēl pērn Ziemeļamerikas kontinentā, un šogad kanādieši spēlēs neskaitāmus koncertus Eiropā, starp kuriem daļa jau ir izpārdoti. 

Vairāk informācijas meklē šeit 

 

Vairāk pasākumu, tostarp ģimenēm ar bērniem, meklē šeit