Positivus ir beidzies, taču tas nav viss! Festivāli, kas jāapmeklē vēl šovasar

Posties uz kādu no pašmāju mūzikas festivāliem var gan folkmūzikas, gan roka, gan džeza un klasiskās mūzikas mīļotāji. Katrs var izvēlēties ko tādu, kas sirdij vistuvāk. Turklāt festivālu programmas ar katru gadu kļūst arī arvien daudzveidīgākas, līdztekus koncertiem, skatītājiem tiek piedāvātas arī cirka, performances un teātra izrādes. 

FOTO: Shutterstock.com

XXVI Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki.
27. - 29. jūlijs

Skaistā Siguldas pilsdrupu estrāde arī šogad kļūs par mājvietu Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem, kuros, būs iespēja dzirdēt gan Latvijas, gan pasaules izcilākos operdziedātājus. Īpaši krāšņs iecerēts Galā koncerts “Marina Rebeka un Latvijas operas pērles”, kurā piedalīsies Marina Rebeka, Andris Ludvigs, Ilona Bagele, Kalvis Kalniņš, Dināra Rudāne, Rihards Mačanovskis, Mihails Čulpajevs, Inga Šļubovska – Kancēviča, Krišjānis Norvelis un citi. Taču svētkos varēs dzirdēt arī jaunās zvaigznes, noskatīties U. Džordāno operas “Andrē Šenjē”oriģināliestudējumu, ļauties garīgās mūzikas koncertam Siguldas Luterāņu baznīcā.  

Vairāk informācijas meklē šeit

 

Festivāls Komēta 
27.-29. jūlijs

Daugavgrīvas cietoksnī arī šogad notiek kosmisks brīvdabas festivāls – sociāls un kultūras eksperiments trīs dienu garumā, kas aicina praktizēt prāta brīvību, klausoties lekcijās un piedaloties darbnīcās, vērojot laikmetīgā cirka performances, izstādes un kino, dejojot un baudot mūziku no visas pasaules, atrodoties uz salas Daugavgrīvas cietoksnis. Ja gribas būt aculieciniekam festivālā, kurā tiek nojauktas jebkādas žanru robežas, tad jādodas uz Komētu! Šeit mākslinieki no dažādām pasaules valstīm apmetīsies cietoksnī jau nedēļu pirms festivāla, lai radītu unikālus stāstus. Šeit gaidāmas dzīvas diskusijas, satiksies mākslinieki, kas ir klasiski skoloti instrumentālisti ar brīvdomātājiem, kuri mūziku apguvuši pašmācības ceļā, netradicionāls kino un izrādes. Galvenais atbrīvoties no priekšstatiem!

Vairāk informācijas meklē šeit


World Jazz Festival
26. - 28. jūlijs

Arī šogad Rīgā uz Rīgas Kongresu nama un Splendid Palace skatuvēm notiek  ikgadējais džeza festivāls "World Jazz Festival" - viens no lielākajiem pasākumiem starptautiskā džeza pasaulē. Festivāls katru gadu rāda spilgtākos sava žanra pārstāvjus. Un jau piekto gadu pēc kārtas organizatori ir gatavi iepriecināt savus viesus ar jauniem pārsteigumiem. Šogad festivālā uzstāsies tādi pasaules mēroga mākslinieki kā komponists Mišels Legrāns, saksofoniste Kendija Daflere, dziedātājs Tonijs Momrels, vokāliste Anna Marija Jopeka, pianists Oļegs Akuratovs, saksofonists Igors Butmans un daudzi citi.

Vairāk informācijas meklē šeit

Reklāma
Reklāma

 

Laba Daba
3. - 5. augusts

Līgatnes pagasta “Ratniekos” šogad festivāls svin jau 10 gadu jubileju un arī šogad festivālā tiks pārstāvēti dažādi mūzikas žanri: regejs, etno folks, roks, elektronika, punk, ska un cita mūzika, ko izpildīs gan pašmāju mūziķi, gan mākslinieki no ārvalstīm. Līdztekus piecām mūzikas skatuvēm, uz kurām būs klausāmas teju 90 muzikālas apvienības, dažādās festivāla norises vietās būs vērojamas arī laikmetīgās dejas, leļļu, objektu un netradicionālo formu teātra izrādes kā arī audio vizuālas radio mākslas performances. Šogad galvenie mākslinieki būs islandiešu grupa “Múm” un regeja grupa “Inner Circle”. Šogad festivālā uzstāsies arī grupas “Pia Fraus”, “Reggaeon”, “Ferris Wheel”, duets “Astra The 22s”. No pašmāju mūziķiem varēs dzirdēt grupu “Pienvedēja piedzīvojumi”, “Mary Jane”, “Sigma”, “Elektrofolk”, Sniedzi Prauliua, Ozolu un “Tehnikumu”, “Jauno Jāņu orķestri”, Kārli Kazāk, Eviju Vēberi un daudzus citus. 

Vairāk informācijas meklē šeit  


Sansusī
10.-12.augusts

Alternatīvais kamermūzikas festivāls Sansusī, kas noris Aknīstes novadā, vairs neeksistējoša ciema Susēja bijušās pagastmājas pagalmā un blakus mežiņos un cirsmās,  katru gadu pulcē laikmetīgās mākslas mīļotājus no visas pasaules. Klausītāji tiek ievesti mežā, kur notiek lieliskākie tā brīža mūzikas, teātra, cirka priekšnesumi.
Šogad festivāla pirmais koncerts notiks 10. augustā pulksten 19.00. Sestdienas un svētdienas notikumi sākas jau no paša rīta - ap pulksten 9.00. Šogad Sansusī piedalās  mākslinieki Margo Zālīte, Agete Burkina, Diana Syrse, Kārlis Krūmiņš, Platons Buravickis, Marina Mezzogiorno-Brown, Reinis Suhanovs, Marco Maghi Amato, Lauris Goss, Mārtiņš Zilberts, Orests Silabriedis, Andis Klučnieks, Andris Dzenītis, Dāvis Enģelis, Martin Mutschler, Aivars Krastiņš, Thilo Ullrich, korītis, Rebekka Stange un daudzi citi.

Vairāk informācijas meklē šeit


LASI ARĪ: Astoņi aizraujoši pasākumi Igaunijā šajā vasarā - grilēšanas festivāls, mūzika uz ezera, Vecpilsētas svētki