Dailes teātra viesizrādes. 8. aprīlī Siguldā, 28. aprīli Liepājā

Aprīlī Dailes teātris iepriecinās savus skatītājus Latvijas reģionos, dodoties viesizrādēs uz Siguldu un Liepāju.

Skats no izrādes Iespējamā tikšanās. Foto: Jānis Deinats, Fotocentrs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Skats no izrādes "Iespējamā tikšanās". Foto: Jānis Deinats, "Fotocentrs".

8. aprīlī viesizrāde “Iespējamā tikšanās” tiks piedāvāta skatītājiem Siguldas pagasta Kultūras namā. 
Johans Sebastians Bahs apskauda Georgu Frīdrihu Hendeli par viņa plašo slavu un pasaulē vislabāk apmaksātā mūziķa statusu. Hendelis apskauda Bahu par viņa milzīgo apdāvinātību. Bahs vairākkārt mēģināja satikties ar savu nesalīdzināmi slavenāko kolēģi. Hendelis šo tikšanos nevēlējās. Šī beidzot būs īsta zvaigžņu stunda - vakariņas, kurās satiksies divi sava laika izcilākie mūzikas ģēniji.
Mūzikas dižgaru lomas izrādē atveidos Olga Dreģe (Georgs Frīdrihs Hendelis) un Lidija Pupure (Johans Sebastians Bahs). Abas aktrises par lomām šajā izrādē 2015./2016.gada sezonā tika nominētas Spēlmaņu nakts balvai kategorijā “Gada aktrise”.  Hendeļa palīga Johana Kristofa Šmita tēlā iejutīsies Reinis Tomiņš. Izrādes režisors - Dmitrijs Petrenko.

 

Mēneša noslēgumā, 29.aprīlī, Dailes teātris viesosies Liepājas teātrī ar iestudējumu “Harolds un Moda”.

Dailes teātris: Harolds un Moda
Haroldam ir 18 gadi un aiz muguras jau 15 pašnāvību inscenējumi. Viņam patīk apmeklēt bēres. Tur arī viņš satiek Modu. Viņiem iet jautri - viņi zog roņus, kokus un automašīnas. Harolds grib Modu precēt, bet viņa māte ir kategoriski pret! Daudzi skatītāji, iespējams, būs mātes pusē, jo Modai ir 80 gadi! Kā tas viss beigsies?
Komēdijā ar pašnāvībām Modas lomu spēlēs Lilita Ozoliņa, bet Harolds būs Mārtiņš Upenieks. Citās lomās – Indra Briķe, Pēteris Liepiņš, Sarmīte Rubule, Ērika Eglija, Juris Bartkevičs un Edijs Zalaks. Izrādi veidojis režisors Pauls Timrots.
Biļetes uz abām Dailes teātra viesizrādēm pieejamas “Biļešu Paradīze” kasēs un internetā. Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem biļetēm uz izrādi “Iespējamā tikšanās” - 20% atlaide.

Reklāma
Reklāma

 

Ieskaties: www.dailesteatris.lv