Ziemassvētku pasākumi gan maziem, gan lieliem

Vai atceries, cik īpaši Ziemassvētki likās bērnībā? Protams, ka paši siltākie likās vakari mājās ar siltām čībām un skaistu eglīti, taču šogad Rīgā notiek tik daudz interesantu, bērniem domātu svētku pasākumu, ka Mazie Ziemassvētki var kļūt par īstu piedzīvojumu. 

FOTO: Shutterstock.com

Lasi tālāk par pieciem pasākumiem, ko iesaka platforma Kurp.es.

 

Ģimenes diena Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā
16. Decembris | 12.00 līdz 16.00 | Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (Skārņu iela 10) | 5 eiro

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs aicina gan mazos, gan lielos uz Ģimenes dienām ar tēmu “Kā es braucu sauli, putnus, zivis, briežus, lāci lūkoties”. Darbnīcas muzejā ir veltītas ziemas saulgriežiem, kur varēs gan skaisti apgleznot savus krekliņus un maisiņus (tie gan jāņem līdzi pašiem), gan izveidot gardākās piparkūkas. Pa vidu visām Ziemassvētku rūķu nodarbēm, būs iespēja apskatīt arī muzeja izstādes, ko mazajiem palīdzēs intersantas mīklas un uzdevumi!
 

“Jampadracis rūķu bodē” - Adventes koncerts/izrāde bērniem
17. Decembris | 17.00 | Mazā Ģilde (Amatu iela 3/5) | Bezmaksas

Bērnu un jauniešu vokālais ansamblis “Kolibri” ar Juri Vizuli ir sagatavojis īstu jampadraci, kas aktīvi ievadīs mazos Ziemassvētku gaidās. Būs iespēja pat ieskatīties Ziemassvētku vecīša rūķu darbnīcā un uzzināt, kā tad īsti tie rūķi dzīvo un strādā. Skaidrs, ka pirmssvētku laikā tai darbnīcā valda skuju smarža, piparkūku garša un daudz dažādas Ziemassvētku dziesmas, tādēļ ved ķiparus tur un kopā ar viņiem izdziedies no sirds!

 

KASTE notiek? - labdarības izrādes
22. Decembris | 17.00 un 19.00 | Zirgu Pasts (Dzirnavu iela 46) | Ieeja par ziedojumiem

Reklāma
Reklāma

“KASTE notiek?” ir laikmetīgās dejas izrāde bērniem un visiem, kas jebkad tādi ir bijuši. Šī izrāde ir mazs Ziemassvētku brīnums, kas padarīs svētkus gaišākus tiem bērniem, kuriem nav ģimenes. Visi ienākumi tiks nodoti atbalsta programmai “Plecs”, kuras mērķis ir panākt, ka katram bērnunama bērnam būtu sava ģimene. 


Rīgas Ziemassvētku tirdziņi
No 27. Novembra līdz 7. Janvārim | bezmaksas

Rīgas centrā katrs savu vietiņu ir atraduši veseli pieci Ziemassvētku tirdziņi, kur var atrast ne tikai gardus našķus, bet arī siltākos cimdus un zeķes. Apstaigājot tirdziņus, mazajiem var parādīt gan lielo Ziemassvētku egli Doma laukumā, gan slaveno “Trušu karaļvalsti” Esplanādes parkā. Tur bieži varot noķert arī kādu lāci un tīģeri, kas ar bērniem dzied dziesmas un skaita Ziemassvētku pantiņus!

 

Ziemassvētku egļu ceļš - vides objektu festivāls
No 8. Decembra līdz 14. Janvārim | bezmaksas

Dodoties pastaigā pa Ziemassvētku tirdziņiem, noteikti pievērsiet uzmanību daudzajām eglēm, kas satupušas ielu un skvēru stūros. Tās visas veido ceļu uz Ziemassvētkiem, katra ar savu skaistumu un stāstu. Turklāt izrādās, ka pašu galveno, lielo egli Doma laukumā ir rotājuši bērni. Daudzas interesantas personības var redzēt kaut tikai pastaigājot gar pilsētas kanālu - tur vietiņu atradusi egļu ģimene un pat nesaprotamais Egļgurķis!


Raksts tapis sadarbībā ar Kurp.es - ienāc, izmanto atslēgvārdu Mazie Ziemassvētki un atrodi visus bērniem domātos Ziemassvētku pasākumus vienuviet!