Nedēļas nogales pasākumu izlase – pārgājiens alās, labdarības tirdziņi un pat ziemas prieki

Decembris šogad ir viens no lietainākajiem pēdējos desmit gados, tomēr svētku gaidīšanu tas nemaz neietekmē. Sāk darboties slidotavas, parādās Ziemassvētku vecīši un pilnā sparā uzņem apgriezienus labdarības akcijas. 

foto no Riga.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

foto no Riga.lv

Audžuģimemes ieskandinās Ziemassvētkus
Svētdien, 10.decembrī pulksten 12.00 Latvijas etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks audžuģimeņu Ziemassvētku ieskandināšana notikums. Sadarbībā ar Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju to rīko nodibinājums “Sociālo pakalpojumu aģentūra”
Audžuģimenes un bērni vispirms satiksies pie Priedes kroga, kur meistari organizētās darbnīcās rādīs un mācīs sveču liešanas, masku veidošanas, kalšanas un citas prasmes. Bērniem un vecākiem kopā būs jāveic orientēšanās uzdevums muzeja teritorijā. Tas būs viens no nosacījumiem Ziemassvētku gardumu paciņas saņemšanai. Vēlāk skanēs jautra, iesaistoša mūzikas un rotaļu programma folkloras mūziķa Anda Kapusta vadībā, būs apsveikuma uzrunas, vecāki un audžuģimeņu kustības organizatori apspriedīs šī gada darbošanās rezultātus un iztirzās pa dažai problēmai. Notikums plānots kā atraktīvs pasākums bērniem un pateicība viņu vecākiem, savu svētīgo darbu darot. 


 

Latvijas modes mākslinieku darbu  Ziemassvētku DigiTirgus 
Spilgti Latvijas modes mākslinieki – Brigita Stroda, Asnāte Smeltere, Dace Bahmane un citi piedalās Ziemassvētku DigiTirgū, lai atbalstītu bērnus ar specifiskiem mācīšanās traucējumiem. Ieņēmumus par vienu, īpaši izgatavotu un Latvijas amatnieku digitālajā gadatirgū pārdotu meistardarbu viņi ziedos Latvijas Disleksijas biedrībai.
Šīs un citas latviskām tradīcijām bagātas, meistaru lolotas Ziemassvētku dāvanas interneta vietnē digitirgus.lv iegādāties var līdz 17. decembrim. Meistari digitālos apmeklētājus gaidīs digitirgus.lv.


 

Ekspedīcija “Līgatnes alu mistērijas”
Sestdien, 9.decembrī, Līgatnē notiks vēl nebijis pasākums "Līgatnes alu mistērijas". Līgatnes alas audio-digitāli atdzīvosies, stāstot par savu 200 gadus garo mūža pieredzi. Gardās zaptes ala stāstīs par produktiem, kādi tika uzglabāti tajā. Tā būs iekārtota kā īsts pagrabs ar iespēju degustēt gardās zaptes un kompotus. "Sikspārņu guļamrajons" alā jūs sagaidīs sikspārnis Jussi un ēnu spēles. Būs apskatāma daudzveidīgo sikspārņu sugu ekspozīcija. Papīra ala runās par papīra veidiem un inventāru, kuru savulaik tur glabājusi Līgatnes papīrfabrika. Ekspedīcijas noslēgumā pulksten 17.30 klints "Lustūža" alā paredzētas video projekcijas un elektroniskā mūzika kosmosa skaņās 'Pagrabu balle' (Dj Ieva Vītoliņa). Vairāk par notikumu: www.visitligatne.lv

 

Reklāma
Reklāma

Slidot uz Majoriem
Majoru sporta laukumā Jūrmalā (Rīgas ielā 1) daļēji atklātā sporta hallē darboties sākusi publiskā slidotava. Ledus hallē noteiktos laikos darba dienās un brīvdienās var slidot mūzikas pavadījumā, kā arī slidot ar hokeja nūjām. Var ņemt līdzi savas slidas vai nomāt tās uz vietas hallē. Slidotavas darba laikus skaties šeit jssc.jurmala.lv sadaļā Majoru sporta laukums.
 


Gaismas parka atklāšana Jūrmalā
Sestdien, 9. decembrī, plkst. 16.30 Jūrmalā atklās arī Latvijā lielāko Gaismas parku. Dzintaru mežaparka teritorija pārvērtīsies par pārsteigumiem bagātu Gaismas parku, kur iemirdzēsies īpaši Ziemassvētku tematikai veidoti dekori no 85 tūkstošiem LED gaismiņu.  Arī visu decembri sestdienās un svētdienās (10., 16., 17., 23. un 30. decembrī) no plkst. 15.00 līdz 18.00 Gaismas parkā Jūrmalā notiks radošās darbnīcas, rotaļas un citas aktivitātes. Ieeja bez maksas. Dzintaru mežaparka 33,5 metrus augstajā skatu tornī iemirdzēsies no gaismas dekoriem veidotas sniegpārsliņas un sniega sanesumi kāpās. 



Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens 2017
Svētdien, 10. decembrī plkst. 11.30 Rīgā, Doma laukumā norisināsies jau desmitais Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens, un arī šogad skrējiena mērķis ir atbalstīt bērnus ar kustību traucējumiem. Skriesim, lai palīdzētu – saziedosim kopā vismaz 10 000 EUR rehabilitācijai bērniem ar kustību traucējumiem.
Labdarības skrējiens ir labām emocijām piepildīts pasākums, kurā piedalās simtiem jautru dalībnieku – enerģiskas ģimenes un atraktīvas uzņēmumu komandas, kā arī individuāli dalībnieki – visi tērpušies Ziemassvētku vecīšu tērpos.