Idejas nedēļas nogales izklaidēm ģimenēm un ne tikai

Nedēļas nogalē baudi dabu visā tās krāšnumā – viduslaiku tirdziņā, Siguldā vai citur Latvijas ārēs, vai arī dodies uz kino vai Leļļu teātri, kur tapusi jauna izrāde. 

Doties uz Siguldu, kur rudens košums redzams vislabāk.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Doties uz Siguldu, kur rudens košums redzams vislabāk.

Kuldīgā -  astotais Hercoga Jēkaba gadatirgus
Sestdien, 7.oktobrī, Kuldīgas Pilsētas dārzā notiks nozīmīgākais novada rudens pasākums – astotais Hercoga Jēkaba gadatirgus, kurā tiks cepts, liets, smeķēts, pirkts un pārdots, spēlēts, diets un smiets uz nebēdu. Netrūks ne īstu meistaru un meistarstiķu, ne bagātīgu rudens velšu un lustīgu izdarību. Tieši 12.00 ar mēra kundzes uzrunu un lielgabala zalvi jestrais jandāliņš un dižandele ies vaļā. Kā allaž, četras stundas līdz 16.00 tirgus placī visapkārt skanēs, rībēs, kūpēs, smaržos, burbuļos, blēs, īdēs un kladzinās. Rati, galdi, plaukti, kastes un kurvji līdz malām būs piekrauti ar ēdamiem, dzeramiem, pašu audzētiem un ražotiem lauku labumiem.


Papildini dārzu ar ko jaunu nākamajam pavasarim
Sezonas noslēdzošais gadatirgus “Salaspils ražas svētki 2017” notiks 7.oktobrī Salaspilī, Nacionālajā botāniskajā dārzā. Tirgus laikā darbosies arī Nacionālā botāniskā dārza stends, kurā apmeklētāji par patīkamām cenām varēs iegādāties un papildināt savas dārza kolekcijas ar dekoratīvajiem kokiem un krūmiem. Izpārdošana notiks arī Nacionālā botāniskā dārza kokaudzētavā, iegādāties varēs rododendrus, spirejas, veigelas, irbenes, klinšrozītes un filadelfus. Patīkamas cenas būs arī telpaugiem. 


Dodies baudīt rudeni Latvijas ārēs
Šobrīd visās varavīksnes krāsās krāšņi krāsojas Latvijas koki. Doties uz Siguldu, kur rudens košums redzams vislabāk. Nezini, ko skatīties? Izmēģini jauno lietotni “Sigulda”, kas ļauj ikvienam ērtā veidā iepazīties ar aktuālo tūrisma piedāvājumu.  Jaunajā tūrisma sadaļā viedtālruņu lietotāji var vairāk uzzināt par Siguldas novada tūrisma piedāvājumu šādās kategorijās: apskates objekti, aktīvās atpūtas objekti, naktsmītnes, ēdināšanas vietas, tūrisma informācijas centri, bankomāti, veselība un SPA, darbnīcas un saimniecības, nosakot arī to vēlamo atrašanās attālumu no vietas, kurā konkrētajā brīdī atrodas lietotājs.  Tāpat iedzīvotājiem un pilsētas viesiem lietotnē ir pieejami gājēju un velobraucēju maršruti Siguldas novadā un tā apkārtnē, sākot no 6 un līdz pat 43 kilometru garumā.  

Reklāma
Reklāma


Leļļu teātrī jauna izrāde “Naksitrallīši” 
Svētdien, 8. oktobrī ar igauņu rakstnieka Eno Rauda darba “Naksitrallīši” iestudējumu Latvijas Leļļu teātrī debitēs režisore Laura Čaupale, papildinot repertuāru ar aizraujošu draudzības stāstu bērniem no 3 gadu vecuma. Eno Rauds naksitrallīšus radījis 1975. gadā, tomēr Latvijas bērnus šī grāmata sasniedza 90. gadu sākumā, kļūstot par neatņemamu literārās pieredzes sastāvdaļu lielākajai daļai 80. un 90. gados dzimušo.
Izrāde Latvijas Leļļu teātra Mazajā zālē skatāma 8. un 19. oktobrī, 16. un 23. novembrī. Biļetes nopērkamas visās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās, internetā un Latvijas Leļļu teātra kasē. Vairāk www.lelluteatris.lv.