Operas tiešraide, kino dienas, īpašie seansi. Kinoteātra "Splendid Palace" jaunumi līdz 19. oktobrim

Kinoteātra "Splendid Palace" jaunumi no 13. līdz 19. oktobrim. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

LIELAJĀ ZĀLĒ

OPERAS DONS KARLOSS TIEŠRAIDE AR ELĪNU GARANČU

19. oktobrī plkst. 19.00 uz Kinoteātra “Splendid Palace” lielā ekrāna skatītājiem tiek piedāvāta iespēja baudīt brīnišķīgās Džuzepe Verdi operas “Dons Karloss” tiešraidi no Parīzes. Galvenajās lomās: Jonas Kaufmann, Sonya Yoncheva, Elīna Garanča, Ildar Abdrazakov, Ludovic Tézier.

 

“Kādēļ man būtu jābūt neapdomīgam, ja manis radītais klusums nevar viņam nodarīt pāri, tikvien kā viņu aizsargāt? Kādēļ gan brīdināt guļošo par virs galvas esošo vētras mākoni?... Man pietiek klusumā aizvadīt to prom, lai tu varētu pamosties, ieraugot skaidras debesis.” - Posas Marķīzs, Dons Karloss, Šillers, IV cēliens, 6. aina.

 

Ja eksistē opera, kas iznīdē robežas ikkatrā līmenī, vienalga, vai tās būtu dramatiskas vai dramaturģiskas, tā noteikti ir Verdi Dons Karloss, itāļu komponista franču valodā radītais darbs, kurā kara atmosfēra Spānijā un cilvēku melanholija pievērš mūsu uzmanību Flandrijas liktenim.

 

Politika, reliģija, vēsture un psihoanalīze savijās vienā veselumā, saasinot bailes un aizliegumus starp galvenajiem varoņiem. Kristafs Varlikovskis [Krzysztof Warlikowski] nojauc spoku pavadīto traģēdiju un rada intīmo pašā freskas sirdī patiesāk nekā pati vēsture. Kopā ar Filipi Džordanu [Philippe Jordan] viņš atklāj publikai šīs lieliskās piecu cēlienu operas pašu pirmo versiju: versiju, ko pats Verdi piemēroja meistardarba pirmajam uzvedumam 1867. gadā. Atsaucoties uz tā vēsturisko versiju, Parīzes Opera plāno iestudēt operu Dons Karloss itāļu valodā piecos cēlienos 2019. gadā.

Opera franču valodā ar subtitriem angļu valodā.

Garums: 4 stundas 50 minūtes ar diviem pārtraukumiem

Lielajā zālē: 19. oktobrī plkst. 19:00

Ieeja: 23.00 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem un personām ar invaliditāti, uzrādot apliecību - 20.00 EUR

* Atgādinām, ka tiešraidēs sezonas laikā ir iespējama solistu maiņa.

** Operas HD tiešraižu translāciju nodrošināšanai tiek izmantotas satelīta savienojums, tāpēc iespējami laika apstākļu, u.c. nepārvaramas varas apstākļu traucējumi, kas var ietekmēt bildes un skaņas kvalitāti.

*** Ja operas HD pārraide notiek tam paredzētajā vietā un laikā, biļetes (un sēdvietas) mainītas un atgrieztas netiek.

 

NEMĪLESTĪBA (Nelyubov). Нелюбовь. Krievija, 2017, 128 min

Režisors: Andrejs Zvjagincevs

Producenti: Aleksandrs Rodņanskis, Sergejs Meļkumovs, Gļebs Fetisovs

Lomās: Marjana Spivaka, Aleksejs Rozins, Marina Vasiļjeva, Andris Keišs, Matvejs Novikovs, Aleksejs Fatejevs, Džans Badmajevs, Jevgēņija Dmitrijeva, Sergejs Dvoiņikovs

 

Stāsts par ģimeni, kas ir līdzīga daudzām citām. Vīrietis un sieviete, kuri nejauši gadījušies kopā. Nemitīgie laimes un mīlestības meklējumi reiz iesvieda viņus viens otra apskāvienos, bet pēc vairāk nekā 12 laulībā pavadītiem gadiem abi saprot, ka nekas viņus savstarpēji nesaista. Nemīlestība… Tiecoties ātrāk atbrīvoties no mokošās pagātnes, viņi ir pilnībā pārņemti ar jauno dzīvi, kurā neatrodas vieta tikai vienam cilvēkam – nelaimīgajā laulībā dzimušajam dēlam, skumjajam un mazrunīgajam Aļošam. Kādudien Aļoša noslēpumaini pazūd…

 

“Nemīlestība” neaizmirstami iespaidos cilvēkus, kuri to noskatīsies un izjutīs –  iespējams, viengabalaināko un emocionāli jaudīgāko Zvjaginceva veikumu. Autora pieeja ir šķietami neitrāla, tomēr filma skar dvēseli tā, ka ilgi nav iespējams atgūties, jo visas psiholoģiskās un ikdienišķās detaļas izstrādātas ar Hičkoka precizitāti. Zvjagincevs paliek uzticīgs sev un līdz pilnībai noslīpē katru niansi.

 

Filma, kas tika izrādīta pirmajā Kannu kinofestivāla dienā un uzreiz iekaroja skatītāju sirdis un prātus, kārtējo reizi apliecina, ka režisoram Andrejam Zvjagincevam piemīt unikālas spējas – viņš ir ne vien veiksmīgākais pašreizējā Krievijas autorkino vidē, bet arī prot vistrāpīgāk sist pa vārajām vietām. Vienu no galvenajām lomām šajā kino darbā atveido Latvijas aktieris Andris Keišs.

Noteikti jāpiemin arī talantīgā komanda – operatora Mihaila Kričmana klusinātie kadri-tuvplāni stindzina asinis, mākslinieka-inscenētāja Andreja Ponkratova priekšmetiskā pasaule liedz kaut uz mirkli apšaubīt uz ekrāna notiekošā reālumu, savukārt atklāj un noslēdz filmu komponista Jevgēņija Galperina spēcīgās un lakoniskās muzikālās tēmas, bet viņu radītajā ietvarā aizrauj Marjanas Spivakas, Alekseja Rozina, Andra Keiša, Matveja Novikova, Marinas Vasiļjevas un citu lomu atveidotāju spožā aktiermeistarība.

 

Andreja Zvjaginceva skatījumā “nemīlestība” ir tas, kas mūs pašlaik ieskauj, vispārējais cilvēka stāvoklis, laikmeta simbols. Droši vien visprecīzāk to pirms teju 50 gadiem raksturojis cits izcils kinorežisors, Andrejs Tarkovskis: “Cilvēki ir apvienojušies nevis ideāla, bet materiālas idejas vārdā. Cilvēce pasteidzās aizsargāt savu ķermeni, bet nepadomāja, kā pasargāt savu dvēseli… un dara visu, lai sevi iznīcinātu. Vispirms jau morāli, bet fiziskā nāve ir tikai tā rezultāts.”

Filma krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 13.oktobra!

Lielajā zālē: 14.10. seanss 15.00; 17.10. seanss 15.30

Mazajā zālē: 13.10. seanss 18.15; 16.10. seanss 20.15

 

CERĪBAS OTRA PUSE. (The Other Side of Hope). Komēdija, drāma. Somija, Vācija, 2017

Garums: 98 min.

Režisors: Aki Kaurismeki

Lomās: Šervans Hadži, Sakari Kuosmanens, Kati Outinena, Tommi Korpela, Ilka Koivula

 

Pirms dažiem gadiem režisors teica, ka vēlētos uzņemt filmu par skumjām cilvēka acīs. Nu tā ir klāt – bēgļu triloģijas otrā daļa (pirmā – traģikomēdija “Havra”, 2011).

Kad varas iestādes vīrietim Hālidam (Šervans Hadži) nepiešķir bēgļa statusu un sūta viņu atpakaļ uz Alepo drupām, viņš nolemj palikt Helsinkos nelegāli. Puisis sastopas gan ar rasisma izpausmēm, gan ar necerētu labestību. Soms Vikstrēms (Sakari Kuosmanens – aktieris un mūziķis, jūtas kā trešais brālis Kaurismeki, tēlojis A. Kaurismeki filmās “Vīrs bez pagātnes” (2002), “Skrejošie mākoņi” (1996), “Ļeņingradas kovboji dodas uz Ameriku” (1989) u.c.) atrod viņu sava restorāna iekšpagalmā. Kādu brīdi liktenis šķiet vēlīgs…

Filma angļu, arābu, somu, zviedru valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 6.oktobra!

Lielajā zālē: 15.10. seanss 15.45; 18.10. seanss 20.15

Mazajā zālē: 14.10. seanss 20.15; 16.10. seanss 18.00; 19.10. seanss 16.00

 

STEFANS CVEIGS: ARDIEVAS EIROPAI. (Stefan Zweig: Farewell to Europe). Vācija, Austrija, Francija, 2016. Drāma

Garums: 106 min

Režisors: Marija Šrādere

Lomās: Jozefs Haders, Barbara Sakova, Anne Švarca,Tomass Lemarks, Lens Kudrjavickis un citi

 

Pasaule ir agonijā. Eiropā valda Hitlers, un Eiropas inteliģence bēg uz Ameriku. Eiropā dzimušais Austrijas rakstnieks Stafans Cveigs ir slavas virsotnē, arī viņš ir spiests doties svešumā. Viņš dodas uz Ameriku, viesojas Ņujorkā, pēc tam Buenosairesā, Riodežaneiro, un beigu beigās ar savu jauno sievu apmetas Petropolē, Brazīlijā. No režīma cietušo rakstnieku visur uzņem ar godu, uz viņu cerības liek citi disidenti, bet viņa jaunā māja ir īsts paradīzes stūrītis. Tomēr viņu nomāc domas par dzimto Eiropu, kas deg Otrā Pasaules kara ugunīs. Vai jaunais „pasaules pilsonis” iegūs dvēseles mieru?

 

Filma 2016. gadā nominēta Vācijas kinoakadēmijas balvai par labāko režiju un labāko otrā plāna aktrises lomu (Barbara Sakova). 2017. gadā nominēta Austrijas kinoakadēmijas balvai par labāko vīriešu lomu un labāko grimu; filma arī pretendēja uz Austrijas „Oskara” balvu 2017. gadā kategorijā „Labākā ārzemju filma”, kā arī piedalījās Lokarno starptautiskajā kinofestivālā Šveicē.

Filma dažādās valodās (vācu, angļu, spāņu, krievu) ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

Lielajā zālē: 17.10. seanss 18.00 – pēdējais seanss!

 

MĀT! (Mother!). Trilleris, drāma, mistika. ASV, 2017

Garums: 115 min.

Režisors: Darren Aronofsky

Lomās: Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Michelle Pfeiffer, Domhnall Gleeson, Ed Harris, Kristen Wiig

Oscar® balvas nominanta, filmu "Melnais gulbis", "Noass" un "Cīkstonis" režisora Darena Aronofska jaunā filma!

 

Dramatisks stāsts par kāda jauna pāra attiecībām, kas tiek pakļautas īstenai izturības pārbaudei, kad pie viņiem pēkšņi ciemos ierodas nelūgti viesi, izjaucot mierīgo ģimenes dzīvi.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Lielajā zālē: 18.10. seanss 18.00

 

CEĻOJUMS UZ SPĀNIJU. (The trip to Spain). Komēdija, drāma. Lielbritānija/Spānija, 2017

Garums: 108 min.

Režisors: Maikls Vinterbotoms

Lomās: Stīvs Kūgans, Robs Braidons, Marta Bario

 

Šī gada rudens sezonas gardākā komforta filma (pēc analoģijas ar “comfort food”) “Ceļojums uz Spāniju”. Amizanta un humora pilna ekskursija pa Spānijas gardākajām vietām draugu-komiķu Stīva Kūgana un Roba Braidona (kā arī režisora Maikla Vinterbotoma) vadībā solās būt neaizmirstama, jautrības pilna un ļoti, ļoti garšīga:

 

Jau trešo reizi (pēc filmām “The Trip” un “The Trip to Italy”) draugi-aktieri Stīvs Kūgans un Robs Braidons dodas izsmalcinātā un humora pilnā gastronomiskā ceļojumā – šoreiz viņu izvēle krita par labu karstasinīgajai Spānijas virtuvei. Ceļojums pa šo saulaino zemi izvērtīsies ne tikai aizraujoši garšīgs, no tapām līdz paeljai, bet arī pārbaudīs to, vai abu draudzība ir tikpat stipra, kā izturētie Spānijas sarkanvīni!

Saule, sangrija un silta, patīkama pēcgarša – īstais kino Latvijas rudenim!

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Lielajā zālē: 17.10. seanss 20.15

Mazajā zālē: 18.10. seanss 18.15

 

UKRAIŅU KINO DIENAS

Festivāla ietvaros būs skatāmas sešas filmas, lielākā daļa no kurām tapušas divu iepriekšējo gadu laikā.

 

Rīdzinieki un pilsētas viesi varēs izmantot iespējas ne tikai iepazīties ar ukraiņu filmām, bet arī tikties ar ukraiņu kinematogrāfistiem.

 

Festivālu atklās Sergija Bukovska filma «Galvenā loma» - Odesas SKF dokumentālā konkursa uzvarētāja un Jurija Iļjenko meistardarbs «Baltais putns ar melno zīmi» - daudzu godalgu un kinoprēmiju laureāts.

 

Projekts veidojies Ukrainas un Latvijas institūciju - Rīgas Domes, Ukrainas valsts kinoaģentūras un KU «Kijivkinofiļm» kopdarbā, kā arī ar Ukrainas ĀM, sabiedrisko organizāciju LF «Dveri» un Latvijas ukraiņu biedrību atbalstu. Sarīkotais pasākums pilnveidos Ukrainas un Latvijas labās kaimiņattiecības, kā arī veicinās Kijevas un Rīgas kultūras institūciju sadarbību.

Programma:

Galvenā Loma | Головна роль

Ukraina, studija Pronto Film, 2016 g. , 63 min.

Režisors - Sergijs Bukovskis

Baltais putns ar melno zīmi | Білий птах з чорною ознакою

PSRS, Oleksandra Dovženko v.n. kinostudija, 1970 g., 97 min.

Režisors: Jurijs Iļjenko

Scenārija autors: Jurijs Iļjenko, Ivans Mikolajčuks

Operators: Vilens Kaļuta

Červonijs | Червоний

Ukraina, Insight Media Producējošais centrs, Odesas kinostudija, 2017 g., 110 min.

Producenti: Volodimirs Fiļipovs, Oleksandrs Kovaļenko, Andrijs Sujarko, Alla Ovsjaņņikova

Režisors: Zaza Buadze

Scenārija autors: Andrijs Kokotjuha

Tikšanās uz Piena ceļa | Побачення на Чумацькому Шляху

PSRS, Rīgas kinostudija 1985 g., 85 min.

Režisors: Jānis Streičs

Scenārija autore: Ingrīda Sokolova

Reklāma
Reklāma

Operators: Valdis Eglītis

Vagričs un melnais kvadrāts | Вагрич та чорний квадрат

Ukraina, ASV, 2015 g., 81 min.

Režisors: Andrijs Zagdaņskis

Scenārija autors: Andrijs Zagdaņskis

Producenti: Andrijs Zagdaņskis, Genādijs Kofmans

Ūbeles ligzda | Гніздо Горлиці

Ukraina, Itālija, Insight Media Producējošais centrs , 2016 g. , 102 min.

Režisors: Tarass Tkačenko

Scenārija autors: Tarass Tkačenko

Producenti: Volodimirs Fiļipovs, Andrijs Sujarko, Alla Ovsjaņņikova, Oleksandrs Kovaļenko

Gaidām jūs kinoteātrī "Splendid Palace" !

Ieeja uz visām filmu skatēm – brīva

Norises datums: 2017.gada 13.-15.oktobris

 

JESAJAS BERLINA DIENA

16. oktobrī Rīgā jau devīto reizi norisināsies ikgadējā Jesajas Berlina diena, godinot ievērojamā rīdzinieka, ideju vēsturnieka un brīvības filozofa literāro un filozofisko mantojumu. Pasākums norisināsies k/t “Splendid Palace”, bet tā centrālais notikums ir Jesajas Berlina piemiņai veltītā lekcija, ko šogad lasīs amerikāņu vēsturnieks un vairāku grāmatu autors Timotijs Snaiders.

Jesajas Berlina dienas goda patronese ir bijusī valsts prezidente Prof. Dr. Vaira Vīķe-Freiberga.

 

PROGRAMMA

17:30 – 18:15 Dokumentālā filma “Dzimis Rīgā” (2010, režisori Gints Grūbe, Dāvis Sīmanis). Dokumentālā filma par vienu no 20. gadsimta ģēnijiem – Rīgā dzimušo britu domātāju seru Jesaju Berlinu. 

Latviešu valodā ar sinhrono tulkojumu angļu valodā.

 

18:15 – 19:50 Devītā Jesajas Berlina piemiņai veltītā lekcija “No nenovēršamā pie mūžīgā: jaunā nebrīvības politika” Prof. Timotijs Snaiders (Timothy Snyder), amerikāņu vēsturnieks, Jeila universitātes profesors, domātājs un vairāku grāmatu autors

Goda patroneses Prof. Dr. Vairas Vīķe-Freibergas ievadruna.

Angļu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

 

Prof. Timotijs Snaiders ir viens no ievērojamākajiem amerikāņu vēsturniekiem un domātājiem, Jeila universitātes profesors un vairāku grāmatu autors par Centrālās un Austrumeiropas vēsturi. Viņa 2010. gadā iznākusī grāmata “Asinszemes: Eiropa starp Hitleru un Staļinu” atzīta par vienu no izcilākajām vēstures grāmatām. Tā tulkota 33 valodās, tostarp arī latviski. Drīz latviešu valodā iznāks vēl viena Snaidera grāmata “Par tirāniju”, kurā viņš izklāsta mācības no divdesmitā gadsimta, lai stātos pretī tirānijai. Tikmēr pats autors strādā pie jaunas grāmatas “Nebrīvības izcelsme”, kas kalpos par pamatu šī gada Jesajas Berlina piemiņai veltītajai lekcijai.

Ieeja ir brīva, uzrādot bezmaksas biļeti.

 

Bezmaksas biļetei var pieteikties http://www.isaiahberlin.org/lv/events/17 vai izņemt to k/t “Splendid Palace” kasē.

 

Norises vieta: Rīga, kinoteātris “Splendid Palace”, Elizabetes iela 61

Norises datums: 2017.gada 16.oktobris.

Organizē: Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un ASV vēstniecību.

 

KONCERTCIKLS SKOLĒNIEM “NĀC, IEKLAUSIES ORĶESTRĪ RĪGA!”

2017. gada 18. oktobrī plkst. 12.00 „Plaukstiņpolka”

Sarunas laikā mazajiem klausītājiem būs iespēja tuvāk iepazīt orķestra dažādos sitaminstrumentus – sākot ar cilvēka rokām, kājām, ķermeni, kas bija pirmie ritmu radošie skaņu rīki, līdz mūsdienu plašajam sitaminstrumentu klāstam. Programmu un scenāriju sezonas pirmajai sarunai par mūziku veido Orķestra “Rīga” mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Valdis Butāns, orķestrim pievienosies stepa dejotāju duets.

 

Abonementa biļetes cena uz visiem četriem koncertiem - 12 EUR. Abonementus būs iespējams iegādāties visās „Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv.

Organizē: Orķestris "Rīga"

Kontakti: orkestris@riga.lv, www.orkestris.riga.lv.

 

MAZAJĀ ZĀLĒ

EIROPAS MĀKSLAS KINO DIENA

PROGRAMMA: 

15.10. seanss 15.00 „Skats no balkona“. (Fra balkongen), Norvēģija, 2016. Komēdija, Drāma

Garums: 85 min.

Režisors: Ole Giæver

Lomās: Ole Giæver, Marte Magnusdotter Solem

Odiseja cauri laikam un telpai, kas sākas uz režisora balkona. Gadu garš ceļojums –  pilns ar absurdām, eksistenciālām, triviālām un sentimentālām domām, lai saprastu, vai iespējams aptvert… neko jau vairāk kā dzīves jēgu. Ūles Jēvera ģimenes adrese ir Brochmannsgate 12A, Oslo, Norvēģija, Eiropa, Zeme, Visums. Šī filma ir kā laika kapsula, kurā ievietota rietumeiropiešu ikdiena ar visiem svētkiem, atmiņām un fantāzijām, lielajiem un mazajiem jautājumiem. Tā aicina domāt par savu dzīvi un izvēlēm. Ko mūsdienās nozīmē būt cilvēciskam? Un kāpēc mēs labprātāk runājam paši ar sevi viedtālrunī, nekā sarunājamies ar svešniekiem darba burziņā?

Vecuma ierobežojums: 16+

Filma norvēģu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

 

15.10. seanss 16.30 „Ismaela Rēgi“. (Les fantômes d'ismaël), Francija, 2017. Romantika, drāma, trilleris

Garums: 114 min.

Režisors: Arnaud Desplechin

Galv. lomās: Mathieu Amalric, Marion Cotillard, Charlotte Gainsbourg

Ismaels ir kino režisors. Viņa sieva Karlota pirms divdesmit gadiem iesēdusies vilcienā Parīze–Liona un mīklaini pazudusi. Izmisīgie meklējumi nav nesuši nekādu skaidrību, tikai nostiprinājuši nekliedējamas skumjas. Nu viņam ir jauna mīļotā, viņš gatavojas uzņemt filmu par kādu noslēpumainu diplomātu-spiegu (aktieris un režisors Luijs Garels no slavenās franču kino personību dzimtas). Kad darbs jau pusē, piepeši viņa dzīvē atgriežas Karlota … 

Viena režisora dzīves trilleris. Daudzslāņains stāsts kā tīša daudzu stāstu lausku mozaīka, kurā mulsinoši mijas komēdija, mistika un traģēdija ar nevilšām atsaucēm uz iepriekšējām Deplešēna filmām un pat Hičkoka Vertigo. Lai nenomaldītos, līdz galam nokļūt palīdzēs izcilais skaņu celiņš, kura autori ir Gregors Hetcels un Maiks Kurcers.

Vecuma ierobežojums: 16+

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

 

15.10. seanss 19.00 „Nebeidzamā dzeja“. (Endless poetry), Čīle/Lielbritānija/Francija, 2017. Biogrāfija, drāma, romantika

Garums: 128min.

Režisors: Alehandro Hodorovskis

Galv. lomās: Adan Jodorowsky, Brontis Jodorowsky, Leandro Taub

Turpinājums Alehandro Hodorovska – ne vien kinorežisora, bet arī rakstnieka, dzejnieka, mūziķa, psihoterapeita un garīgā skolotāja – autobiogrāfiskajam stāstam, kas aizsākās filmā “Realitātes deja” (2013). Neraugoties uz tēva sašutumu, pagājušā gadsimta 40. gados Hodorovskis pamet mājas, lai īstenotu sapni kļūt par dzejnieku. Viņš iepazīstas ar māksliniekiem, kas reiz kļūs par literatūras dižgariem. Ieslīguši poētisku eksperimentu pasaulē, viņi visi dzīvo tā, kā tikai retais jelkad atļāvies dzīvot: jutekliski, autentiski, brīvi un traki. Sirreālā vizuālajā valodā pasniegta oda skaistuma un iekšējās patiesības meklējumiem.

Filma saņēmusi skatītāju balvu Sanfrancisko starptautiskajā kino festivālā, kā arī nominācijas Lokarno un Minhenes kinofestivālos.

Vecuma ierobežojums: 16+

Filma spāņu, franču un angļu valodās ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

 

AIZ KRAUJAS RUDZU LAUKĀ. (Rebel in the Rye). Bigrāfiska, drāma

ASV, 2017

Garums: 106 min.

Režisors: Danny Strong

Scenārija autors: Danny Strong

Aktieri: Kevin Spacey, Nicholas Hoult, Zoey Deutch, Sarah Paulson

 

“Aiz kraujas rudzu laukā” ir ieskats notikumos, kas veidoja vienu no pretrunīgākajiem un noslēpumainākajiem amerikāņu rakstniekiem – Dž. D. Selindžeru. Filmas darbība risinās 20. gadsimta vidū Ņujorkā, kad jaunais Selindžers meklē savu vietu dzīvē. Pārciestais frontē 2. pasaules karā, mīlas dēka ar augstāko aprindu jaunkundzi Ūnu O’Nīlu un pirmie literārie centieni – šī pieredze ir pamatā viņa pasaulslavenajam meistardarbam “Uz kraujas rudzu laukā”. Romāna publicēšana vienā mirklī padara Selindžeru slavenu, bet viņš visu turpmāko dzīvi pavada norobežojies no sabiedrības.

 

Biogrāfisko drāmu “Aiz kraujas rudzu laukā” režisējis aktieris un producents Denijs Strongs, kurš kopā ar Kenetu Slavenski ir arī filmas scenārija autors. Lomās - Nikolass Hoults (“Trakais Makss: Skarbais ceļš”), divkārtējais “Oskara” balvas laureāts Kevins Speisijs (“Amerikāņu skaistums”, “Parastie aizdomās turamie”), Zoja Doiča (“Kāpēc viņš?”) un “Zelta globusa” balvas ieguvēja Sāra Polsone (“seriāls “Amerikāņu šausmu stāsts”).

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 13.oktobra!

Mazajā zālē: 13.10. seanss 20.45; 14.10. seanss 18.15; 17.10. seanss 16.00; 19.10. seanss 18.00

 

CITA SIEVIETE. (Sage femme). Francija, 2017. Drāma

Garums: 117 min

Režisors: Martēns Provo

Lomās: Katrīna Denēva, Katrīna Fro, Olivjē Gurmē, Kventins Dolmērs, Milena Demonžo, Polina Etjēna, Marī Žilī Pjēra, Odrija Dana, Džīna Roza

 

Šķiet, nekas nespētu mainīt gudrās, nopietnās Klēras ierasto dzīves kārtību, jo saprātīgums un savaldība viņu pasargā no ārējās pasaules satricinājumiem. Dzīvoklis Parīzes piepilsētā, burvīgs dārzs, iemīļots darbs, pieaudzis dēls - visi apstākļi, lai negaidītu pārmaiņas, baudītu rutīnas caurausto esību un par lielu ķibeli uzskatītu nevietā atstātu auto. 

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā

Mazajā zālē: 14.10. seanss 13.30;; 16.10. seanss 15.45; 19.10. seanss 20.15

 

SNIEGAVĪRS. (The Snowman). Drāma, detektīvfilma. ASV, 2017

Garums: 123 min.

Režisors: Tomas Alfredson

Lomās: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, J.K. Simmons, Charlotte Gainsbourg, Val Kilmer

Maikls Fasbenders detektīvs Harijs Hola lomā detektīvromānu cikla autora Jū Nesbē romāna "The Snowman" ekranizējumā!

Harijs Hols izmeklē kādas sievietes mīklainu pazušanu: viņas purpursārtā šalle atrasta ap kaklu sniegavīram. Drīz atklājas, ka viņa nav vienīgā - naktīs, kad uzsnieg pirmais sniegs, noslēpumaini pazudušas vēl vairākas sievietes. Vienīgā saikne starp viņām - sniegavīrs viņu pagalmā...

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 13.oktobra!

Mazajā zālē: 13.10. seanss 15.45; 17.10. seanss 18.15; 18.10. seanss 20.30

 

PIRMDZIMTAIS. Latvija, 2017. Krimināls, Drāma

Garums:  93 min

Režisors: Aiks Karapetjans

Lomās:  Kaspars Znotiņš, Maija Doveika, Kaspars Zāle

Pēc naksnīgas aplaupīšanas uz ielas pusmūža arhitekta Franča mierīgā dzīve sagriežas kājām gaisā. Gribēdams sievai pierādīt, ka spēj rīkoties vīrišķīgi, viņš dodas nokārtot rēķinus ar varmāku, un situācija kļūst nekontrolējama. Ar laiku galvenajam varonim sāk šķist, ka pastāv saikne starp uzbrucēju un sievas pēkšņo grūtniecību, turklāt jaunās ģimenes idilli izjauc noslēpumains šantāžists, kurš mēģina Franci  piespiest izdarīt noziegumu. Iedomas un realitāte savijas spriedzes pilnu notikumu virknē, kas noved pie negaidītām sekām.

Vecuma ierobežojums: 12+

Filma latviešu valodā ar subtitriem angļu un krievu valodās.

Mazajā zālē: 14.10. seanss 16.00; 17.10. seanss 20.45; 18.10. seanss 16.15

 

Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam. 
Ieskaties: www.splendidpalace.lv