Kur doties šajās brīvdienās?

Vasaras saule cepina pilnā sparā! Kā pavadīt šo laiku kopā ar ģimeni? Apskati piecas brīvdienu un pat visas vasaras aktivitāšu iespējas, kas aizraus visus.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

 

SCENOGRĀFIJA UN SKATUVES TĒRPI |
16. jūnijā (K. Valdemāra iela 10, Rīga) plkst. 17.00
Iedvesmojoties no Romana Sutas (1896–1944) radītajiem operas un baleta izrāžu tērpiem, darbnīcā tiks veidotas oriģinālās un iedvesmojošas skices, kolorējot ar akvareli vai krāsainajiem zīmuļiem. Visi darbam nepieciešamie materiāli tiks nodrošināti uz vietas. Dalībnieku skaits ierobežots, tāpēc zvani un piesakies!

 

“AVĀRIJAS BRIGĀDES” IZKLAIDES PARKS
Apmeklē tikko atvērto izklaides parku “Avārijas brigāde”, kas atrodas "Vēsmiņās", Lēdmanes pagastā.
Tā ir pirmā dinozauru taka Latvijā ar kustīgiem dinozauriem, kur varēsi sastapties aci pret aci ar milzīgo brontozauru, kā arī atklāt mežonīgā tiranozaura slēpni. Būs iespēja satikt arī iecienītos animācijas filmas varoņus īstā “Avārijas brigādes” pilsētiņā. Pieredzēsi arī ceļojumu latviešu rakstnieku pasaku un varoņu pasaulē, redzot gan rūķus, gan princeses, velniņus, kā arī latviešu tautas varoni Lāčplēsi!

 

DZĪVNIEKU BAROŠANAS DEMONSTRĀCIJAS
Vasarā vēro dzīvnieku barošanas demonstrācijas Rīgas Zoodārzā! Jau astoto gadu Rīgas Zoodārzs vasaras mēnešos piedāvā apmeklētājiem vērot, kā un ar ko mielojas dažādi zoodārza iemītnieki. Katra priekšnesuma laikā ir iespējams uzzināt daudz interesantu faktu gan par zoodārza dzīvniekiem, gan arī par sugas dzīvi dabā!

 

Reklāma
Reklāma

SKRODERDIENAS SILMAČOS
16. jūnijā Latvijas Leļļu teātrī pl. 18:30
Šovasar aprit 10 gadi, kopš Latvijas Leļļu teātris sezonu noslēdz ar asprātīgo un dzīves kaislībām bagāto “Skroderdienas Silmačos” iestudējumu. Tā ir unikāla klasiskās lugas interpretācija, kurā darbība un likteņu savīšanās notiek lauku sētā, visu Blaumaņa varoņu tēlus pārnesot dzīvnieku pasaulē. Tieši šis skatījums atklāj daudz ko jaunu par katra rakstura īpatnībām, liek no sirds izsmieties un sajust to īsto, neatkārtojamo Līgo nakts noskaņu, ko pazīst katrs latvietis.
Izrāde paredzēta pieaugušajiem ar vai bez skolas vecuma bērniem. 

 

 

OPERA “MAZAIS PRINCIS” 
18. jūnijā plkst. 16.00  "Splendid Palace" apmeklē Reičelas Portmanes operu par zeltmataino puisēnu, kurš nāk no asteroīda B612, kolekcionē tauriņus, tic, ka viņa roze ir vienīgā sugas pārstāve pasaulē, un savu jēriņu glabā kastē, jo viņa planēta ir pārāk maza – “Mazais princis”.  Pirms iestudējuma demonstrēšanas par tās tapšanu runās komponists, mūzikas žurnālists un pazinējs Edgars Raginskis.

 

Raksts veidots sadarbībā ar Kurp.es