​DDT aicina uz izrādi "Otrā pusē" un sarunu par dzīvi un nāvi

20. maijā plkst. 13.00 Dirty Deal Teatro (DDT) norisināsies maģisks piedzīvojums bērniem un pieaugušajiem - izrāde "Otrā pusē." Pēc izrādes, plkst. 12.30, apmeklētāji aicināti uz sarunu ar izrādes režisori Lauru Čaupali un īpašajiem viesiem - Latvijas vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītājas vietnieci, mediatori Audru Šaueri un kognitīvi biheiviorālo terapeiti, psiholoģi Gunitu Kleinbergu.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kopš 2017. gada 28. janvāra DDT bērnu un jauniešu teātra repertuārs "Šmulītis" piedāvā izrādi sākumskolas vecuma bērniem "Otrā pusē" - stāstu par trim draugiem, kuri kopā spēlējoties ļaujas brīnumainam fantāzijas lidojumam apkārt pasaulei, mēģinot aptvert un izzināt  dzīves ritējuma noslēpumus. Tostarp - kas notiek ar mūsu mīļajiem mājdzīvniekiem un mums pašiem, kad mūsu dzīve šajā pasaulē beidzas. Vai tā tiešām ir šķiršanās uz visiem laikiem? Varbūt tā ir tikai pārtapšana? Katrā ziņā, izrāde netiecas sniegt pareizās atbildes, tā vietā sirsnīgā un rotaļīgā formātā atverot telpu sarunām, visdažādākajiem skatījumiem un pašu bērnu interpretācijai.

 

Lai arī tas, ka neesam mūžīgi ir tikpat neizbēgami un dabiski kā pati dzīve, atklāta saruna par šo tematu nebūt nav tik ikdienišķa. Bieži mēs, pieaugušie, pat apzināti izvairāmies no šīs tēmas, vēl jo vairāk sarunās ar bērniem. Un tas ir saprotami, jo grūti izskaidrojamais ir mulsinošs. Tomēr nereti tieši noklusējums ir tas, kas rada pārpratumus un bailes. Turklāt, bieži nākas secināt, ka bērni ir daudz atvērtāki, zinošāki un saprotošāki, kā reizēm var šķist.
 

Taču kad un kā labāk runāt ar bērniem par šo un citām komplicētām tēmām?  Kā rast atbildes uz viņu drosmīgajiem jautājumiem? Par to savā pieredzē, vecāka un profesionālajā skatījumā dalīsies izrādes režisore Laura Čaupale, Latvijas vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītājas vietniece, mediatore Audra Šauere un kognitīvi biheiviorālā terapeite, psiholoģe Gunita Kleinberga, kura savā praksē pievērsusies bērnu attīstībai un attiecībām ar vecākiem.

Reklāma
Reklāma


Sarunā piedalīties un paust savu pieredzi un redzējumu laipni aicināti visi izrādes apmeklētāji. Mazajiem skatītājiem pasākuma norises laikā teātra gadītavā būs sagatavotas spēles un citas izklaidējošas aktivitātes. Dalība sarunā - ar izrādes ieejas biļeti.


Izrādi "Otrā pusē" veidojuši: režisore Laura Čaupale, tekstu autores Lote Eglīte un Laura Čaupale, scenogrāfe un tērpu māksliniece Anna Heinrihsone, mūzikas autors Jānis Ruņģis, horeogrāfs Kārlis Božs, gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko un aktieri - Ance Strazda, Elīna Vaska un Reinis Boters.

Nākamās izrādes tiks spēlētas 20. maijā 13.00 un 3. jūnijā plkst. 11.00 (pēdējā sezonas izrāde).