"3 MĀSAS" aicina ģimenes uz izrādēm

Kultūras telpa "3 MĀSAS" ir draudzīga vieta dažādiem kultūras un ģimenes notikumiem. Pavisam nesen, oktobra sākumā, iedvesmojoties no Reja Bredberija romāna "Pieneņu vīns", ir tapusi jauna muzikāla izrāde "Vai pagaršot?".

Foto: Zigmunds Ziemelis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Zigmunds Ziemelis

 

Tā ir interaktīva izrāde skolas vecuma bērniem un viņu vecākiem, kurā skatītājs tiek iesaistīts līdzdarboties, izgaršojot priecīgos, smieklīgos, arī skumjos dzīves notikumus. Izrāde ar vasaras smaržu un kāda bērna pēkšņo atklājuma prieku par atziņu - "ES ESMU DZĪVS!". Izrādi, kas veidojas no dažādām mazām vasaras ainiņām, izspēlē aktieri Egija Silāre, Māris Bezmers un mūziķe/komponiste Elizabete Balčus. Izrādē ļoti svarīga vieta ir Elizabetes radītai mūzikai, kas ir avangardiska elektroniski teatrāla nākotnes mūzika un vēl arī muzikāli - tehnoloģisks pārsteigums, kāds latviešu teātrī līdz šim nav redzēts - muzikālie dārzeņi un augļi. 

- Kas?
- Rejs Bredberijs, Dita Balčus.
- Ar ko?
- Ar Egiju Silāri, Māri Bezmeru un Elizabeti Balčus.
- Kad?
- Vienā jaukā dienā.
- Ko viņi darīja?
- Skatījās mākoņos, klausījās pienenēs un pagaršoja pasauli.
- Kas no tā sanāca?
- Muzikāli teatrāli garšīga spēle bērniem un vecākiem.
- Ko par to teica citi?
- VAI PAGARŠOT?

 

„Kas par traku, tas par traku..!”
/jautrs, muzikāls, izglītojošs piedzīvojums visu vecumu bērniem/

Reklāma
Reklāma

Piedāvājam mūsu radītu ceļojumu latviešu izcilā dzejnieka Ojāra Vācieša fantāzijas, viņa radīto dzejas tēlu pasaulē, kas skatītāju priekšā atdzīvojas – dzied, dejo, spēlējas, iesaistot arī skatītājus. Tā ir iespēja būt īpašā gaisotnē, ko rada dzejas tēlu spēlēšanās aktieru Māra Bezmera /ģitāra/,Egijas Silāres un mūziķu Kristiānas Abiļevas /čells/, Gidona Grīnberga/vijole/, Elizabetes Balčus /klavieres,flauta/,Artis Gāga /saksofons/izpildījumā. Izrādē tiek spēlēti dzīvie mūzikas instrumenti, publika aktīvi līdzdarbojas un pat dejo krakovjaku. O. Vācieša labā humora izjūta kopā ar Elizabetes Balčus oriģinālmūziku, dzīvo instrumentu spēli, kā arī aktieru azartisko darbošanos, rada pacilājošu atmosfēru un iedarbojas kā laba garastāvokļa vitamīns. 

Teksts – Ojārs Vācietis
Režija – Dita Balčus
Mūzika – Elizabete Balčus
Aktieri – Egija Silāre, Māris Bezmers
Mūziķi – Elizabete Balčus , Artis Gāga , Kristiāna Abiļeva, Gidons Grīnbergs

Izrāde nominēta Latvijas teātru gada balvai  „Spēlmaņu nakts 2013/2014” kategorijā - labākā izrāde bērniem

 

"Vai pagaršot?" 5.11. un 26.11. pl. 12.00 
"Kas par traku, tas par traku" 22.10. un 12.11. pl. 12


biļetes var nopirkt www.bilesuparadize.lv