4. maijā Latvijas Nacionālajā teātrī izdejos Edvarta Virzas darbu "Straumēni"

Godinot Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 26. gadadienu, 4. maijā plkst. 18.00. Latvijas Nacionālajā teātrī muzikālā uzvedumā " Pie daugavas"  izdejos Edvarta Virzas darbu „Straumēni”. 

Straumēji dejas solī

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Straumēji" dejas solī

Uzveduma pirmajā daļā Raimonda Paula, Kārļa Lāča u.c. komponistu mūzikas pavadībā tiks izspēlēts, izdejots un izdziedāts senais „Straumēnu” stāsts par latviskās dzīvesziņas ritējumu gada griezumā – par ikdienu un svētkiem, par  savstarpējām attiecībām. 
 

Uzveduma otrajā daļā aktieri, koris un dejotāji ļausies tautas mūzikai, caur kuru  satiksies,  iemīlēsies un uzplauks. Vērienīgais koncertuzvedums tapis, apvienojoties aktieriem, deju ansambļiem “Daiļrade”, “Dancis” un “Pērle”,  korim “Aura”, kā arī -  Latvijā pazīstamiem solistiem un mūziķiem. 

Koncertuzvedums “Pie Daugavas” ir kā svaiga vēsma latviešu tautas dejas kultūras scēnā gan saturiskā konteksta, gan jo īpaši - tieši maksimāli dzīvā izpildījuma dēļ. Redzētas un neredzētas horeogrāfijas iegūst negaidītas jaunas nianses un spēku, sadejojot nevis ierastā audioieraksta, bet gan kora, instrumentālās grupas un solistu radītās mūzikas pavadījumā.


Koncertuzveduma režisors: Laura Zemvalde 
Mākslinieciskais vadītājs: Edgars Vītols
Piedalās: Solisti – Ance Krauze, Madara Botmane, Julgi Stalte, Ingars Puncuļs. 
Mūziķi – Gidons Grīnbergs (vijole), Aija Dimza (flauta), Rolands Zelčs (akordeons), Alvīne Eriņa (klavieres), Inese Vaļiniece (klavieres), Mārcis Vasiļevskis (ģitāra), Jānis Rubiks (basģitāra), Jānis Ločmelis (bungas).
Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris “Aura”, 
Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra «Mazā Ģilde» deju ansamblis “Daiļrade”, Latvijas 
Universitātes tautas deju ansamblis “Dancis”, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas deju ansamblis “Pērle”.
 

Biļetes pieejamas Latvijas Nacionālā teātra un “Biļešu paradīzes” kasēs.

Reklāma
Reklāma