Starptautiskajā bērnu un jauniešu teātra dienā notiks "Zīmējumu teātra" izrāde "7 pasakas par Ņukucīti"

20. martā, pulksten 14:00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas 122. telpā, atzīmējot Starptautisko bērnu un janiešu teātra dienu, notiks “Zīmējumu teātra” izrāde “7 pasakas par Ņukucīti”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zīmēšana ir darbība, ne tikai jau uzzīmēts zīmējums - stāsts tiek zīmēts uz vertikālām papīra loksnēm, kas saliktas septiņās kārtās. Izrāde tapusi iedvesmojoties no Aivara Neibarta pasakām. Katra iepriekšējā pasaka ievijas ar kādu papīra loksni nākamajā pasakā. Papīrs tiek apzīmēts, locīts, plēsts un ņurcīts, tas pamazām piepilda visu skatuvi.

Vizuālo tēlo veido gleznotāja Anda Lāce, ko papildina laikmetīgās dejas fragmenti Agneses Bordjukovas izpildījumā. Teicējs Varis Klausītājs pauž notikumus par Ņukucīti. Izrādes īpašais viesis - koklētāja Laima Jansone.

“Zīmējumu Teātris” ir Internacionālās Bērnu un Jauniešu Teātra Asociācijas (ASSITEJ) biedrs. Šīs asociācijas mērķis ir nodrošināt un pilnveidot pasaules teātra mākslu ar kvalitatīvu, saistošu, izglītojošu un baudāmu teātri bērniem un jauniešiem. 20. martu ASSITEJ atzīmē kā bērnu un jauniešu teātra dienu, aicinot vairāk kā 100 valstīs veidot šai dienai veltītus pasākumus.

Starptautiskās dienas mērķis ir aktualizēt jautājumu par bērnu un jauniešu teātra nozīmi - bērna attīstības posmā ir liela nozīme iespaidiem, iespējai mācīties un pasaules izzināšanai, tādēļ ASSITEJ darbojās, lai teātra māksla būtu pilnvērtīga bērna psiholoģiskās un emocionālās attīstības sastāvdaļa.

Reklāma
Reklāma

“Zīmējumu teātris” rada netradicionālu teātra formu, kuras pamatā ir zīmēšana; neatņemamas sastāvdaļas ir arī mūzika un tēlotājmāksla. Teātris viesojies ar izrādēm Latgales vēstniecībā Gors, Vidzemes koncertzālē, Baltajā flīģelī Siguldā un citviet Latvijas novados. Sadarbībā ar Eiropas Latviešu apvienību, teātris uzstājies dažādās latviešu biedrībās ārzemēs. Teātris ieguvis "Spēlmaņu nakts 2012" balvu nominācijā "Gada izrāde bērniem vai jauniešiem" un vairākas godalgas starptautiskajā teātra festivālā "aactWorldFest 2014" Floridā (ASV).

 

Biļetes var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs (http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/7458) un izrādes dienā pie ieejas LNB 122. telpā.