“Lupatiņi un draugi” apceļos Latviju, priecējot bērnus visos reģionos

Šajā pavasarī Kinopunktos visā Latvijā demonstrēs jaunu un mākslinieciski augstvērtīgu animācijas filmu programmu “Lupatiņi un draugi”, kas paredzēta pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem. 

„Lupatiņi“ ir stāsti par četriem auduma bērniņiem - Zeķīti, Cimdiņu, Lakatiņu un Spilventiņu, kuri kopā ar gudro Kaķi dzīvo skaistā auduma mājiņā un iepazīst pasauli.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

„Lupatiņi“ ir stāsti par četriem auduma bērniņiem - Zeķīti, Cimdiņu, Lakatiņu un Spilventiņu, kuri kopā ar gudro Kaķi dzīvo skaistā auduma mājiņā un iepazīst pasauli.

Sākot no 11. marta „Lupatiņi un draugi“ vairāk nekā trīs mēnešu garumā apceļos 80 dažādas Latvijas vietas, viesojoties arī kinoteātros Talsos, Valmierā, Cēsīs, Smiltenē, Madonā, Rēzeknē un Ludzā.
 

Pirmie seansi plānoti 11. martā Valmierā, 13. martā Jumpravā un Cēsīs, 16. martā Pļaviņās un Carnikavā, 18. martā Pļavmuižā un Talsos. 

 

Programmā „Lupatiņi un draugi“ iekļautas piecas jaunākās studijas “Atom Art” veidotās “Lupatiņu” sērijas: “Kā Lupatiņi būvēja māju“, „Kā Lupatiņi veseļojās“, „Kā Lupatiņi kārtoja“, „Kā Lupatiņi slēpās“ (2015) un „Kā Lupatiņi precējās“ (2014) (režisors Edmunds Jansons); treilera video apskatāms šeit: . Programmā iekļautas arī divas studijas „Animācijas Brigāde“ filmiņas: „Zīļuks“ (2011) un „Sārtulis“ (2014) (režisore Dace Rīdūze). 
 

Jaunākajās filmiņās Lupatiņi pēta dažādas dzīvei noderīgas lietas - kāda mājiņa būtu vispiemērotākā mājdzīvniekam, kur dzīvo ziema, vai var izārstēties, ēdot konfektītes, ar ko būtu interesanti precēties, - un noskaidro, kurš no viņiem prot vislabāk noslēpties.
 

„Lupatiņu“ animācijas īsfilmas izrādītas vairāk nekā 70 starptautiskos bērnu filmu festivālos visā pasaulē un saņēmušas godalgas prestižos animācijas filmu festivālos ASV un Ķīnā, kā arī pašmāju "Lielo Kristapu" par labāko animācijas filmu mākslinieku 2012. gadā. „Lupatiņu“ radošajā komandā darbojas dzejniece Inese Zandere, režisors Edmunds Jansons, mākslinieks Reinis 

Reklāma
Reklāma

Pētersons, komponists Jēkabs Nīmanis, aktieris Kaspars Znotiņš u.c. 2015. gada decembrī izdotais DVD ar jaunākajām “Lupatiņu” sērijām, Jēkaba Nīmaņa bērnu dziesmu albums “LuPantiņi”, kā arī Ineses Zanderes stāstu grāmata “Lupatiņu rīts” pieejami: www.lupatini.lv.
 

Abas studijas „Animācijas Brigāde“ filmiņas veidotas pēc Margaritas Stārastes stāstu motīviem un tikušas iekļautas arī Berlīnes kinofestivāla programmā. Filmiņa „Zīļuks“ vēsta par to, kā no ozolzīles un koka zariņiem veidots vīriņš vārdā Zīļuks mācās dzīvot mežā, kā iedraudzējas ar meža iemītniekiem un tiek pie sava mājokļa. Filmiņa “Sārtulis” vēsta par sarkano krāsu zīmuli, kurš no mākslinieces galda nokļūst nepabeigtas bilžu grāmatas savādajā pasaulē, un tur to pārsteidz tikšanās ar neparastiem tēliem, dažādas ķibeles un likstas. Lai bilžu grāmata tiktu pabeigta, ir nepieciešams ikkatras zīmuļkrāsas pieskāriens, un jaunie draugi palīdz Sārtulim atgriezties mājās.

Latvijā ražoto filmu programma Kinopunktos tiek demonstrēta Nacionālā kino centra filmu izplatīšanas projekta "Latvijas filmu maratons" ietvaros. Animācijas filmu programmas "Lupatiņi un draugi" demonstrēšana norisinās ar sulu, nektāru un sulas dzērienu zīmola "Gutta" atbalstu. 
 

Ar visām „Lupatiņi un draugi“ kino seansu norises vietām iespējams iepazīties mājas lapā www.kinopunkts.lv. Demonstrētājiem vēl ir iespējams pieteikties uz seansiem arī savās pilsētās.