Latvijas Sporta muzejā tiks atklāta izstāde "Pasaules skeletona karaļi – Martins un Tomass Dukuri"

Latvijas Sporta muzejā tiks atklāta izstāde „Pasaules skeletona karaļi – Martins un Tomass Dukuri”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv



Izstādē būs aplūkojamas planšetes (ar informāciju un fotogrāfijām par Latvijas skeletona vēsturi, Martina un Tomasa Dukuru sporta panākumiem, Latvijas skeletona komandu,  Latvijas jaunajiem skeletonistiem, trasēm, kur notiek skeletona sacensības u.c.), priekšmeti (Martina un Tomasa Dukuru izcīnītās medaļas un sporta balvas, aprīkojums: skeletona kamanas, ķiveres, tērpi, naglenes, sacensību starta numuri u.c.), Ziemas olimpisko spēļu tērpi no spēlēm Soltleiksitijā (ASV), 2002; Turīnā (Itālija), 2006; Vankūverā (Kanāda), 2010 un Sočos (Krievija), 2014 (parādes un brīvā laika), kā arī būs skatāma Dāvida Erenštreita filma „Dukuru mezgls” un ieraksts no raidījuma „Personība. 100g kultūras. Skeletona aizsācējs Latvijā Dainis Dukurs”.

 

Latvijas Sporta muzeja misija ir Sporta kultūras mantojuma apgūšana, jaunu zināšanu radīšana un izplatīšana par Latvijas sportu no organizētā sporta pirmsākumiem līdz mūsdienu modernā sporta daudzveidībai – nolūkā izglītot sabiedrību, īpaši jaunatni, stiprināt nacionālo pašapziņu un identitāti, iedvesmot indivīdu un radīt vēlmi iesaistīties sporta aktivitātēs, sekmējot veselas, radošas, brīvas, atbildīgas sabiedrības veidošanos.

 

Reklāma
Reklāma

Izstāde „Pasaules skeletona karaļi – Martins un Tomass Dukuri” tiks atklāta otrdien, 2. februārī, plkst. 16:00 Latvijas Sporta muzejā, Alksnāju ielā 9. Darba laiks: otrdiena-piektdiena no 10:00 līdz 17:00, sestdienās no 11:00 līdz 18:00. Izstāde būs aplūkojama līdz 30. jūnijam. 


Latvijas Sporta muzejs
www.sportamuzejs.lv