Šerloka Holmsa dzimšanas diena Rīgā. Tradīcija turpinās, izklaides lieliem, maziem un pat dzīvniekiem

Tuvojas pats kostīmiem krāšņākais Rīgas burziņš – Šerloka Holmsa dzimšanas diena. Šogad pasākums norisināsies 9. janvārī un sola pilsētas centrā pulcēt rekordlielu skaitu mis, misis un  džentlmeņu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

2016. gads būs jubilejas gads. Jau piekto gadu pēc kārtas Rīgā notiks šis jautrais pasākums, kurš iemantojis popularitāti gan starp dažādu valstu tūristiem, gan vietējiem iedzīvotājiem. Šī ir lieliska iespēja reizi gadā iejusties aktiera ādā, kļūt par slavenību. Tiem, kuri vēl nav gatavi pārvērtībām, pasākuma rīkotāji sagatavojuši virkni aktivitāšu – sākot ar Mazo Holmsu akadēmiju visai ģimenei līdz izklaidējošiem uzdevumiem un ekskursijām.

2016. gadā ciemos pie pasaulslavenā detektīva ieradīsies viņa kolēģi – izmeklētāji no dažādām valstīm. Savu dalību pasākumā jau apstiprinājis Krievijas izmeklētājs Erasts Petrovičs Fandorins, angļu detektīve mis Mārpla, Parīzes kriminālpolicijas komisārs Megrē, katoļu mācītājs-detektīvs tēvs Brauns un beļģu detektīvs Erkils Puaro. Par augsto viesu drošību rūpēsies apsardzes kompānija QUANTRUM.


 

Pasākums sāksies plkst. 12:00 pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (Kr.Valdemāra iela 10a). Šī vieta nav izvēlēta nejauši. Te tika uzfilmētas dažas epizodes Igora Masļeņikova "Šerloka Holmsa un doktora Vatsona piedzīvojumu" pirmajām sērijām. Plkst. 13:00 kostīmos tērptie dalībnieki dosies gājienā cauri pilsētas centram līdz Kaļķu ielai 15 Vecrīgā (blakus viesnīcai Hotel Roma). Šeit norisināsies kostīmu parāde, kuras laikā žūrija izvēlēsies un apbalvos pašus labākos tērpu īpašniekus. Pasākums turpināsies Lielās ģildes ēkā, Amatu ielā 6.

Reklāma
Reklāma

Pasākuma programma ir diezgan piesātināta, tāpēc aicinām viesus un dalībniekus laikus nodrošināties ar spēku rezervēm un, protams, dedukcijas metodi. Lielajā ģildē no plkst. 14:30 līdz plkst. 15:00 notiks labāko tēlo apbalvošana sešās nominācijās - LABĀKAIS HOLMSS, LABĀKAIS PERSONĀŽS, LABĀKAIS ČETRKĀJAINĀ DRAUGA TĒLS, LABĀKAIS BĒRNU TĒLS, LABĀKĀS ŪSAS UN BĀRDA, ELEGANTĀKAIS DŽENTELMENIS.

Žūrija ir sarūpējusi veicināšanas balvas un negaidītas nominācijas. Apbalvošanai sekos muzikāli teatrāla programma, kur ar fragmentiem no izrādes "Bāskervilu leģenda" viesosies Latvijas Nacionālais teātris, uzstāsies bērnu ansambļi, pūšamo un stīgu instrumentu orķestri un daudzi citi mākslinieki. Koncerta ietvaros sadarbībā ar Cocktail.lv notiks nebijis šovs – dažādu angļu suņu sugu parāde. Ap 50 reti un dižciltīgi suņi demonstrēs savu daili, grāciju un prātu.


Bērni un viņu vecāki varēs iziet ātro jauno detektīvu kursu Mazo Holmsu akadēmijā, kas tradicionāli tiek rīkota sadarbībā ar Valsts policiju. Būs iespēja apmeklēt nodarbības ķīmijā, daktiloskopijā, profesionālajā grima mākslā, fiziognomikā un pat mūzikā. Nodarbības paredzētas bērniem no 3 līdz 16 gadu vecumam, tās būs bez maksas un notiks gan latviešu, gan krievu valodās.

Visi angļu vēlo brokastu cienītāji gaidīti Berimora kafejnīcā, Lielās ģildes otrajā stāvā, kur varēs nobaudīt auzu biezputru. "Auzu biezputra, ser!" ierasti ir viena no iecienītākajām Šerloka Holmsa dzimšanas dienas norisēm.  

Vislabāk sagatavotos mūsdienu detektīvus gaida vairāki piedzīvojumu kvesti ar negaidītiem sižetiem un sarežģītiem uzdevumiem: pilsētas fotokvests "Brālības noslēpumi", lomu kvests Viktorijas laika detektīva "Māja ar divām grīdām" stilā un kvests-detektīvs "Smitu ģimenīte".  21. gadsimta holmsiem ir pieejamas jaunās tehnoloģijas - mikrolokācijas sistēma KNOQ, ar kuras palīdzību izmeklēt noziegumu un notvert noziedznieku ir kļuvis daudz vieglāk. 

Kino mīļi šajā dienā varēs apmeklēt lielāko daļu vietu, kur norisinājās slavenās Igora Masļeņikova filmas "Šerloka Holmsa un doktora Vatsona piedzīvojumi" uzņemšana, doties ekskursijā pa šaurajām vecpilsētas ieliņām, iegriezties slepenos pagalmos un šķērsieliņās. Ekskursijai iepriekš var pieteikties rakstot uz e-pastu: snezanna1@gmail.com.