Jāņa Lūsēna un Ineses Zanderes mūzikla "Sniega karaliene" atjaunojums decembrī Mūzikas namā Daile

Tuvojoties skolas bērnu ziemas brīvlaikam un skatītājiem ilgojoties Ziemassvētku noskaņu, Mūzikas namā Daile 13., 14. un 15. decembrī  izskanēs Jāņa Lūsēna un Ineses Zanderes mūzikla visai ģimenei “Sniega Karaliene” atjaunojums.

Publicitātes foto: Apvienība ARS NOVA arhīvs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto: Apvienība ARS NOVA arhīvs

Jāņa Lūsēna un Ineses Zanderes mūzikls „Sniega karaliene” ir latviešu autoru radīts brīnišķīgs muzikāls stāsts pēc H. K. Andersena populārās pasakas „Sniega karaliene” motīviem. Tas pirmo reizi tika iestudēts 2011. gadā un guva patiesu skatītāju atsaucību. Tā kā mūzikla producents - Apvienība ARS NOVA kopš 2013. gada darbojas savās stacionārās un pašizveidotajās telpās - Mūzikas namā Daile, un to apmeklē daudzveidīga skatītāju auditorija un mūzikas žanru klausītāji, pašsaprotami radās iespēja iestudēt dramaturģiski citādāk risinātu mūzikla atjaunojumu mazajiem skatītājiem un ģimenēm.

Muzikālās pasakas pamatā ir Ziemassvētku pasaka par mīlestību, kas vada Gerdu cauri grūtībām, kurās abi bērni kļūst pieauguši, nepazaudējot domu par to, no kurienes radās greizā spoguļa lauska, kas liek cilvēkiem redzēt pasauli ļaunu - ļaunuma sakne ir prāts bez mīlestības. Ja šim stāstam pievienojam pasakas varoņu sirsnīgās jūtas, satraucošas piedzīvojumu ainas, jokus un bērnišķīgas trakulības, burvju pārvērtības, dzīvnieku un ziedu deju virknes, ledus valstību, ziemeļu burvi un ragainu ziemeļbriedi - šķiet, ka svētki varētu izdoties!        

 

                   
Mūziklā lomas atveidos: Kristīne Zadovska, Ieva Sutugova, Andris Ērglis, Ieva Akuratere, Aija Vītoliņa, Mārtiņš Vilsons, Uģis Roze u.c..

Reklāma
Reklāma

Izrādē darbosies horeogrāfijas grupa un visās izrādēs muzikālo skanējumu nodrošinās mūziķu orķestris Jāņa Lūsēna vadībā.


Biļetes pieejamas “Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv

 

Ieskaties: www.dailesnams.lv

Publicitātes foto: Apvienība ARS NOVA arhīvs