LeNeSOns aicina mazos klausītājus uz savu skaņudārzu

3. oktobrī ar pirmo koncertu “Rudens raža LeNeSOna dārzā” Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un diriģents Andris Vecumnieks sāka šīs sezonas izglītojošo koncertu ciklu pašiem mazākajiem klausītājiem. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

LeNeSOns gan vēl nevar lepoties ar 90. sezonu, kā to dara Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķi, taču viņš no sirds priecājas par sava skaitliski lielākā drauga LNSO cienījamo vecumu un šosezon aicina pētīt īstu skaņudārzu – uzzināt, kāda raža gaidāma, un secināt, kā tad ir strādāts un kas iesēts pavasarī. LeNeSOns mūzikas skaņu pavadībā dosies pastaigā pa pļavām, mežiem, medību laukiem un bišu dravām, vēros, kā dīgst pirmie asniņi, plaukst ziedi un kā nogatavojas īsti augļi. Darba netrūks, jo ražu vajag ne tikai vērot, bet arī novākt – te derēs lāpsta, grābeklis un citi instrumenti. 
 

Izglītojošo koncertu radošajā komandā LeNeSOns arī šogad aicinājis dramaturgu Lauri Gundaru, režisori Paulu Pļavnieci un mākslinieci Austru Hauks. Koncertu mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Andris Vecumnieks. Aģents par savu ierašanos koncertos vēl nav ziņojis, bet tāpēc jau viņš ir slepenais aģents. 
 

Biļetes uz jaunās sezonas koncertiem un LeNeSOna  koncertu abonements nopērkams Lielās ģildes un “Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv.

Reklāma
Reklāma