No 3. līdz 5. jūlijam notiks Saules Festivāls 2015 jeb "Atpūties citādi"

Iegriez (pa)Sauli un ielec vasarā ar Saules festivālu! Saules festivāls ar saukli “Atpūties citādi!” otro gadu piedāvā alternatīvu vasaras festivāla programmu, radot labvēlīgu vidi dzīves enerģijas atgūšanai un dvēseliskam lidojumam! 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Šogad no 3. līdz 5. jūlijam par Saules festivāla mājvietu kļūs simtgadīgu priežu mežs un Vikingu sāgās apcerētā Daugava, kuras krastā uzplaucis mūsdienīgs un ērts atpūtas komplekss "Ievu līcis". Brīnišķīga vieta vien 50 km no Rīgas veselīgai spēku atgūšanas kūrei.
 

Arī šogad programma solās būt varen plaša un piedāvās gan radošas, gan fiziskas aktivitātes veselībai un priekam – mūziķu un mākslinieku uzstāšanās, jestri danči, rīta jogas un TRX nodarbības, Cigun, meditācijas gongu skaņās, vairākas radošās darbnīcas, kurās ikviens varēs apgūt sapņu ķērāju un vēja zvanu radīšanas prasmes, kā arī masāžas stūrītis, hennas zīmējumi uz ķermeņa, gleznošanas plenērs un brīvdabas bibliotēka. 
 

Zināšanas par līdzsvara saglabāšanu mūsdienu straujajā ikdienā varēs gūt pie vēdiskās kultūras centra “ATMA” pasniedzējiem: joga, meditācija, pranajama (elpošanas vingrinājumi) un joga nidra jeb dziļā relaksācija. Šajās nodarbībās apgūtais ļaus arī pēc festivāla saglabāt mierīgu prātu un veselu ķermeni.
 

“Saules pirts” pirtnieka vadībā interesenti varēs apgūt zaķīšu pirtiņas būvniecību no brīvā dabā pieejamiem materiāliem, siet pirts slotiņas, kā arī smelties jaunas zināšanas lekcijā par pirtī iešanu un pēršanos. Pirts ārstniecisko iedarbību papildinās festivāla organizatoru īpaši sagatavotā SPA zona zem dienā saulainām un naktī zvaigžņu apspīdētām debesīm. 
 

Šogad īpaši domāts par festivāla jaunākajiem apmeklētājiem un viņu vecākiem, radot iespēju bērniem rotaļāties kopā auklīšu uzraudzībā. Bērnus noteikti iepriecinās iespēja iepazīties ar ponijiem!

Reklāma
Reklāma

Festivāla laikā tiks nodrošinātas veģetāras maltītes latviskā gaumē. Turklāt, ja būs vēlēšanās, festivāla dalībnieki varēs piedalīties festivāla galvenās pavāres organizētajā “Garšas skolā”, kurā viņa dalīsies ar saviem amata noslēpumiem praksē. Saulainākos festivāla mirkļus tvers fotogrāfs Mārtiņš Plūme, kurš šogad iecerējis noslēguma fotosesiju ar nelieliem draudzīgas spēles elementiem. Būs ne vien saulaini, bet arī krāsaini. 


Līdzsvara darbnīca un slackline pamatu apgūšana, laivošana pa Daugavu un rāpšanās virvēs, mūzikas ritmu radīšanas maģija, peldēšanās gongu skaņās un dziļas elpas dziedinošais spēks. Mošanās līdz ar dziesmu un došanās pie miera ar deju. Un viss iepriekš minētais ir tikai daļa no plašās Saules festivāla programmas! Lai saglabātu festivāla draudzīgo, ģimenisko sajūtu, tajā būs ierobežots cilvēku skaits – pārdošanā pieejamas tikai 100 biļetes. 
 

Interesentiem jāņem vērā, ka šie būs svētki ar veģetāro virtuvi un bez apreibinošām vielām. Pašiem jāparūpējas par telti un guļammaisu. Par papildus maksu ir iespēja īrēt istabiņas viesu namā un treilerīšus festivāla teritorijā. Vairāk informācijas: www.saulesfestivals.lv