Izspēlējam 2 ielūgumus uz nebēdnīgu muzikālu uzvedumu bērniem "Paukojam un šmaukojam"

Tikšanās ar nerātnajiem zaķēniem Pauku un Šmauku un citiem meža iemītniekiem, kā arī sirsnīgajām Arvīda Žilinska bērnu dziesmiņām gaidāma nebēdnīgi muzikālajā uzvedumā „Paukojam un šmaukojam”. Tā pirmizrāde notiks Operetes festivālā, 18. jūlijā plkst. 14.00 Tīnūžu muižas pagalmā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kļūsti man mūsu Facebook lapas sekotāju un arī tev un tavam bērnam ir iespēja nokļūt uz šo nebēdnīgo brīvdabas izrādi.
 

Paukam galva vienmēr pilna ar dažādām nebēdnībām, bet Šmauks tās palīdz realizēt, jo divas galvas taču ir gudākas nekā viena, vai ne?! Diemžēl, katrs viņu nedarbs, pat labi domāts, beidzas diezgan bēdīgi.


Muzikālais uzvedums veidots pēc Enīdas Blaitonas „Pauks un Šmauks” populārās pasakas motīviem un tas paredzēts pirmskolas un jaunāko klašu bērniem un ikvienam, kam mīļas bērnības atmiņas.


Uzveduma režisors Valdis Lūriņš stāsta: „Tas būs bērnības pasaulei pietuvināts muzikāls uzvedums – saspēle ar mazajiem skatītājiem un viņu vacākiem – rotaļas, draugi, pārdzīvojumu un piedzīvojumu meklējumi, pāragrā patstāvība, vientulība un atgriešanās mājās, kad „cimdi, zeķes, zābaciņi kaktā rātni dus”, un kur dziesmiņu miegam dzied mīļā mamma. Stāsts būs par labo, kas vienmēr uzvar ļauno!”


Skanīgas bērnības atmiņas
Uzvedumā skanēs vecmāmiņu un vectētiņu, māmiņu un tētu iemīļotās bērnības dienu dziesmas –  „„Rīta rosme”, Kaķīts mans”, „Dziesma par slinko Jānīti” un daudzas citas, ko dziedās Emīls Kivlenieks, Anastasija Vorobjova, kas sevi spoži jau pieteikuši operešu „Klīvija” un „Jautrā atraitne” izrādēs, Arturs Mangulis un Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti, tostarp Sabīne Krilova, TV šova „Radīti mūzikai” dalībniece. Par muzikālo pavadījumu gādas pianists Madars Kalniņš  un džeza grupa.
 

„Savulaik romantiskā melodiķa Arvīda Žilinska dziesmas bija ne mazāk iecienītas kā Raimonda Paula daiļrade. Atcerēsimies, kaut vai ikvakara pasaciņu Latvijas radio pēc kuras vienmēr skanēja Žilinska šūpuļdziesmiņa „Labu nakti”, vai „Lelles jaka” bērnišķīgi sirsnīgajā Veras Singajevskas balsī,” stāsta Operetes fonda vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska. „Arī mūsdienās bērniem ir nepieciešams mīļums, un viņi labprāt dzied par kaķīšiem un zaķīšiem, ne tikai par supervaroņiem un pokemoniem,” ir pārliecināta Agija.
 

Lomās: Emīls Kivlenieks, Artūrs Mangulis, Anastasija Vorobjova, Valērija Koļago, Laura Purena, Ansis Bētiņš, Emīls Klaužs, Sabīne Krilova, Laima Krīgere, Tatjana Kopača, Artūrs Zvirbulis, Vjačeslavs Aleksejevs.

Reklāma
Reklāma

Režisors – Valdis Lūriņš, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks, kostīmu māksliniece – Jurate Jurjāne-Silakaktiņa, scenogrāfs – Oskars Dreģis.
 

Dažādas aktivitātes mazajiem
Jau no plkst.13.00 Tīnūžu muižas pagalmā bērnus sagaidīs dažādas aktivitātes, kas mazos iepriecinās līdz pat uzveduma sākumam. Bērniem prieku sagādas gan seju apgleznošana, gan balonu locīšana, kas meistaru darināti pārtaps dažādos zvēriņos, iespējams pat Paukā un Šmaukā. Arī paši mazie skatītāji varēs izmēģināt roku radošajās darbnīcās, darinot vējdzirnaviņas, rotas un apgleznojot akmentiņus, kā arī fotografēties Pauka un Šmauka izskatā.
 

Koncerta norises vieta: Tīnužu tautas nama jeb Tīnūžu muižas pagalms, „Kraujas”, Ikšķiles novads. Tie, kuriem nav savs transports uz 7 km attālajiem Tīnūžiem no Ikšķiles tautas nama plkst.13.30 varēs nokļūt ar speciāli norīkotu autobusu.

 

Biļešu cena iepriekšpārdošanā 8 un 10 eiro. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs. Papildus informācija par biļešu rezervēšanu pa tāruni 25123145.