Jelgavā “Amigo Dzintara dziesmu” aptaujas fināla koncertā noteiks tautā iemīļotāko dziesmu

Šī gada tautā iemīļotākā dziesma tiks noteikta Latvijas šlāgermūzikas un kantrī jomā vērienīgākajā notikumā – “Amigo Dzintara dziesmu” aptaujas fināla koncertā sestdien, 13. jūnijā, Jelgavā, Uzvaras parka estrādē. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 




Krāšņajā brīvdabas koncertā ikviens aicināts klātienē vērot aptaujas finālistu cīņu par galveno balvu, piedzīvot iemīļotu mākslinieku, tai skaitā Antras Stafeckas, “Sestās jūdzes” un citu unikālus priekšnesumus, kā arī izmantot iespēju no sirds izdejoties un iesaistīties dažādās izklaidēs. 
 

“Laba dziesma ir kā dzintars – latviešu zelta un dimantu savienojums, un “Amigo Dzintara dziesmas” ir skaistākās latviešu dziesmu dvēseļu lāsītes. Jau pavisam drīz, 13.jūnijā, notiks Latvijas lielākā dārguma – dzintara muzikālais lietus. Tā būs sirsnīga deviņu lielisku melodiju sacensība par labākās titulu “Amigo Dzintara dziesmu” aptaujas otrās sezonas finālā un citu tautā iemīļotu mākslinieku uzstāšanās,” stāsta „Dzintara dziesmu” fināla koncerta vadītājs Juris Hiršs.
 

Koncertu ar “Dzintara dziesmu” himnu, kuras autors ir Zigmārs Liepiņš, atklās Antra Stafecka, bet  galvenā uzmanība tiks veltīta aptaujas finālā iekļuvušo deviņu dziesmu cīņai par, iespējams, vērtīgāko balvu latviešu populārās mūzikas vēsturē. Lai saglabātu pārsteigumu mūziķiem, pasākuma rīkotāji pagaidām atklāj vien, ka tā būs vērtīga un praktiska balva, kas palīdzēs uzvarētājiem sasniegt daudz plašāku klausītāju loku visā Latvijā un arī aiz tās robežām. Jelgavā par skatītāju sirdīm sacentīsies deviņu finālistu – Aigariņa, Edvīna Bauera, grupas “Galaktika” un brāļu Puncuļu, grupu “Liepavots”, “Baltie lāči”, “Roja”, “Klaidonis” un “Laimas muzykanti” dziesmas. Tāpat finālā iekļuvusi  arī Harija Ozola un Santas Zapackas izpildītā dziesma “Paprasiet”.
 

Reklāma
Reklāma

“Lai gan šis ir skumjš laiks mums visiem, jo aizsaulē aizgājis Harijs Ozols, kurš arī būtu uzstājies Jelgavā, man gribētos, ka “Amigo Dzintara dziesmu” aptaujas otrā sezona noslēdzas gaiši un starojoši, pat jestri,” stāsta grupas “Baltie lāči” solists Andris Baltacis, viens no “Amigo Dzintara dziesmu” aptaujas finālistiem. “Finālā ir daudz skaistu dziesmu, un es novēlu, lai arī citu novadu cilvēki, tāpat kā latgalieši, ir aktīvāki un balso par savējiem. “Dzintara dziesmām”, tāpat kā dzintaram, ir jāaug, un arvien jaunām kvalitatīvām un skaistām melodijām ir tajās jāizceļas,” – tā Andris Baltacis.


Bagātīgu muzikālo pārsteigumu klāstu nodrošinās arī koncerta viesi. “Amigo Dzintara dziesmu” aptaujas pirmās sezonas laureāti grupa “Sestā jūdze” pirmo reizi atskaņos savu jauno dziesmu, muzikālā apvienība “Vintāža” kopā ar grupu “Tirkiz Band” piedāvās “Amigo Dzintara dziesmu” aptaujas pirmās sezonas fināla melodiju popūriju. Savukārt “Dzintara dziesmu” raidījumu vadītāji Velga Vītola, Liene Šomase un Juris Hiršs īpaši šim notikumam izveidojuši trio un kopā uzstāsies, lai priecētu klātesošos. 
 

Otrās sezonas populārākā dziesma tiks noteikta telefonbalsojumā koncerta laikā. Fināla koncertu tiešraidē varēs vērot plkst. 20:35 kanālā LNT un klausīties Latvijas Radio 2. Pasākumu vadīs iemīļotie raidījumu vadītāji – Velga Vītola, Liene Šomase un Juris Hiršs. Pēc koncerta balli spēlēs grupas „Baltie lāči” un „Klaidonis”. 


Mūziķi, kas visas sezonas garumā guvuši skatītāju mīlestību un atzinību, “Amigo Dzintara dziesmu” vasaras tūrē no 3. jūlija līdz 22. augustam dosies ciemos pie saviem klausītājiem visā Latvijā, tādējādi īstenojot “Amigo Dzintara dziesmu” misiju – padarīt skaistākās dziesmas pieejamas ikvienam. Biļetes uz koncertiem vēl var iegādāties “Biļešu paradīzē”.