16. maijā Šlokenbekas muižā godinās ģimenes. Būs aizraujoša programma bērniem un pieaugušajiem

Muzeju naktī, 16.maijā, par godu Starptautiskajai ģimenes dienai Livonijas ordeņa Šlokenbekas muižas parkā visas dienas garumā norisināsies dažādi atraktīvi pasākumi un atrakcijas ģimenēm ar bērniem. Savukārt pulksten 21.30 sāksies vērienīgs bezmaksas koncertuzvedums Manas ģimenes ceļš, kas būs dāvana visām Latvijas ģimenēm.

FOTO: Shutterstock.com

 

 

Ģimenes klātienē godinās labklājības ministrs Uldis Augulis. Viens no pasākuma galvenajiem viesiem un dalībniekiem būs maestro Raimonds Pauls. Pasākuma galvenais virsdiriģents būs Ints Teterovskis, deju virsvadītāja - horeogrāfe Nadīna Neimane – Gardoviča. Tāpat uz skatuves dziedās Latvijas Nacionālās operas soliste Kristīne Gailīte un solists Rihards Mačanovskis. Ģimeņu likteņus uz skatuves izdejos un izdziedās gandrīz 300 dejotāji un koristi no visas Latvijas.

 

“Saliedētas un spēcīgas ģimenes ir stabilas valsts pamats. Tikai novērtējot un lolojot ģimenes vērtības, cienot gadsimtiem koptās dzimtu tradīcijas, iespējams rast pareizo ceļu uz labāku nākotni. Tāpēc uz koncertuzvedumu ir aicināta ikviena ģimene, kas vēlas redzēt, izjust un izdzīvot septiņu spilgtu ģimeņu stāstus caur tautas godiem, tradīcijām, dziesmām un dejām. Es ceru, ka, atklājot arvien vairāk dzimtenes vērtības, dabas bagātības un novadu skaistumu, tiks vairota mīlestība un cieņa pret valsti,” uzsver labklājības ministrs U.Augulis.


 

Koncertuzvedums atklās septiņu dižģimeņu likteņus, par kuriem ir izveidoti dokumentāli videostāsti. Pasākuma apmeklētāji tos varēs vērot uz lielā ekrāna muižas parkā un kopīgi izdzīvot katras ģimenes un dzimtas stāstu. Ar savām tradīcijām, attiecībām, vidi un ikdienu šīs ģimenes atklās visas Latvijas sabiedrības dzīvi un sadzīvi, spēku un rūpes par līdzcilvēkiem, talantus, sapņus un cerības, mīlestību pret darbu un mērķtiecību. Vienlaikus skatītājiem atklāsies novadu daudzveidība un iezīmes, kas ir iecienītas katram tā iedzīvotājam.
 

Koncerta virsdiriģents I.Teterovskis ir pārliecināts, ka “šis pasākums kļūs par ikgadēju un skaistu tradīciju, kas ne tikai godinās un cildinās ģimeņu vērtību, bet arī sniegs labas un pozitīvas emocijas ikvienam pasākuma apmeklētājam. Koncertuzveduma unikalitāti veido tieši reālie ģimeņu likteņi, kas ir spilgti un neatkārtojami, bet vienlaikus atklāj kopumā ģimeņu spēku, vienreizību un vērtību. Tieši ģimenes ir šīs valsts bagātība, ar ko mēs varam lepoties.”
 

Reklāma
Reklāma

Jau no pulksten 11.00 Šlokenbekas muižas parkā bērniem būs pieejamas radošās darbnīcas un atrakcijas. Tāpat visas dienas garumā koncertēs un dziedās Engures novada pašdarbības kolektīvi un arī ārvalstu Šlokenbekas muižas pagalmā ikviens varēs ciemoties Apgāda Zvaigzne ABC atraktīvajā teltī, kur rīkos improvizētus dzejoļu lasīšanas un deklamēšanas konkursus, norisināsies dažādas aktivitātes, spēles, rotaļas un citas atrakcijas. Tāpat notiks konkurss par Raini un Aspaziju, kā arī ikvienam būs iespēja nesteidzīgi izbaudīt Raiņa un Aspazijas grāmatas.
 

Būs ieradušies Valsts policijas tēli - Runcis Rūdis un kārtībnieks Bebrs. Valsts policija piedāvās aplūkot kriminālista stendu ar iespēju izņemt pēdas, ieroču un speciālās tehnikas stendu ar iespēju piemērīt, pamēģināt, fotografēties, uzzināt par ieročiem. T’pat būs ieradušies kinologi ar suņiem, speciālā policijas tehnika, motocikls, patruļmašīna. Apmeklētāji varēs iesaistīties āra prevencijas spēlēs.


Savukārt Valsts robežsardze piedāvās kinologa ar dienesta suņiem paraugdemonstrējumus. Robežsardze piedāvās arī trauksmes vienības ekipējuma, tehnisko un speciālo līdzekļu apskati, personu apliecinošu dokumentu un ceļošanas dokumentu apskati. Tāpat norisināsies dažādas praktiskas aktivitātes, piemēram, Melnais pirksts.  Sagūsti robežpārkāpēju!, šaušana stendā Scatt, roku spēka pārbaude. Robežsardzes darbinieki bērnus iesaistīs zīmējumu konkursā un tematisko foto mozaīku salikšanā, kā arī dienesta pakāpju atpazīšanā. Apmeklētāji varēs apskatīt Šengenas mikroautobusu, kas ir speciāli aprīkots, lai nodrošinātu iespēju veikt robežpārbaudes un imigrācijas kontroli.
 

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki visas dienas garumā bērnus un viņu vecākus iepazīstinās ar dienesta darbības jomām, ugunsdrošības jautājumiem un pareizu rīcību ārkārtas situācijās. Turklāt apmeklētājiem stāstīs par ugunsdzēsēja glābēja profesiju un to, kā jaunieši var kļūt par ugunsdzēsējiem glābējiem. Tāpat neatņemama sastāvdaļa būs iespēja tuvumā aplūkot ugunsdzēsības tehniku un izmēģināt, vai 30 sekunžu laikā ir iespējams uzģērbt ugunsdzēsēju aizsargtērpu.
 

Tāpat Šlokenbekā darbosies vietējo novadu INFO centri, kas izplānos labākos tūrisma maršrutus un apskates objektus novadā. Savukārt vakarā koncertuzvedums Manas ģimenes ceļš notiks brīvā dabā - muižas parkā, tāpēc pasākuma apmeklētājus aicinām apģērbties silti un atbilstoši laika apstākļiem. Noderēs seģene un silta tēja, kā arī saliekamais krēsls, jo nodrošinātais sēdvietu skaits ir ierobežots.
 

Pusnaktī sāksies zaļumballe, kurā jautru noskaņu radīs Uškānu ģimene un grupa Laimes muzikanti no Daugavpils. Vienlaikus visas nakts garumā norisināsies tautas sadziedāšanās un sadancošanās. Pasākumu galvenie organizatori: Labklājības ministrija, Satiksmes ministrijas valsts kapitālsabiedrība Latvijas Valsts ceļi un Latvijas ceļu muzejs. 


Pasākumu atbalsta: A/S Latvijas autoceļu uzturētājs, SIA Apgāds Zvaigzne ABC, VAS Latvijas Valsts ceļi - Latvijas ceļu muzejs un A/S Latvijas Valsts meži, portāls www.mammamuntetiem.lv, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija, Engures novada dome, Livonijas ordeņa Šlokenbekas muiža.