"Dzeguzīte" kopā ar "Dzintara dziesmām" atzīmē Mātes dienu un ansambļa 45 gadu jubileju

Atzīmējot Mātes dienu un vokālā ansambļa “Dzeguzīte” 45. gadadienu, mazo “dzeguzēnu” skolotājas Daila Martinsone un viņas meita Zigda viesosies raidījumā “Dzintara dziesmas”, ko mobilo sakaru operators Amigo piedāvā kopā ar telekanālu LNT. 

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

 

Tajā viņas atklās savas Mātes dienas tradīcijas, kā arī stāstīs par priekiem un izaicinājumiem, strādājot līdzās tik daudzu gadu garumā. Raidījumu “Dzintara dziesmas” skatieties sestdien, 9. maijā, plkst. 20:35. 
 

Gan Daila, gan Zigda Mātes dienā saņem apsveikumus gan no saviem esošajiem audzēkņiem, gan arī no lielajiem “dzeguzēniem”. Tie abas skolotājas atminas un apciemo vēl daudzus gadus pēc tam, kad  ansambli jau pārauguši. Un nav arī nekāds pārsteigums – “mēģinājumos kopā pavadītais laiks satuvinājis tik ļoti, ka nereti patiesi ir sajūta, ka esam kā tādas daudzbērnu mammas”, – tā stāsta Zigda, kura šobrīd “Dzeguzītē” strādā ar pašiem mazākajiem dziedātājiem. Tomēr, tā kā Mātes diena ir īpaši ģimenes svētki, “dzeguzēni” tos svin katrs savā mājā. 
 

Reklāma
Reklāma

Zigda stāsta, ka arī viņas mājā svētkus, tostarp Māmiņdienu, svin ģimenes lokā, kad visi vienmēr cenšas sapulcēties. Tad tiek cepta kūka, sagatavotas svētku pusdienas, un vakars tiek pavadīts kopā ar ģimeni saviesīgās sarunās. Darbs kopā ar mammu Dailu nav nekā īpaši ietekmējis abu attiecības, un mamma Zigdai ir cilvēks, ko respektēt un kuras viedoklī ieklausīties. Daila gan atzīst, ka Zigda vismaz darbā viņu nu jau “sit pušu” un atzinīgi novērtē meitas darbu “Dzeguzītē”. Daila atminas arī, ka tad, kad audzinājusi “dzeguzēnus”, starp kuriem bija arī pašas atvases, viņa neesot šķirojusi, kurš pašas bērns un kurš ne, bet pret visiem attiekusies vienādi. Turklāt viņa atzīst, ka darbā ar bērniem daudz gūstot un iemācoties arī pati. “Bērni ir gudrāki par pieaugušajiem, viņi ir patiesi un nav lišķīgi. 
 

Šīs ir svarīgas īpašības, ko no viņiem mācos arī es,” stāsta Daila Martinsone. Raidījumā Daila atklāj arī, kā radies meitas Zigdas interesantais vārds, kas daudziem joprojām rada izbrīnu. Izrādās, jau gaidot mazuli, Daila un viņas vīrs Zigurds zinājuši, ka jaundzimušajam bērniņam vārdu veidos, apvienojot abus savus vārdus. Piedzima meitiņa, un tā viņa tika kristīta par Zigdu.


“Dzintara dziesmas” ir mobilo sakaru operatora Amigo iedvesmots unikāls mūzikas projekts. Sadarbībā ar telekanālu LNT un Latvijas Radio 2 Amigo “Dzintara dziesmās” pulcē pašmāju mūziķus, tautā iemīļotākās dziesmas padarot pieejamas ikvienam. Visas sezonas garumā mūzikas mīļotāji izvēlas mēneša populārākās dziesmas, bet noslēguma balsojumā klausītāji noteic tās šlāgermūzikas un kantrī melodijas, kas kļūst par daļu no latviešu kultūras mantojuma.gadadienu