Mitrāju produkti veselībai Dabas muzejā
Ceturtdien, 19. februārī, plkst. 18:00 Dabas muzejā, atzīmējot Pasaules mitrāju dienu, notiks tematisks pasākums, kurā uzzināsim par purva ogu veselīgo dabu, tiksimies ar sulu ražotnes un ogulāju lauku “Very Berry” pārstāvjiem un gardu muti cienāsimies ar viņu dabīgajiem produktiem.
Latvijā mitrājiem ir svarīga loma pārtikas produktu un
izejmateriālu ieguvē, tautsaimniecības un tirdzniecības attīstībā.
Nozīmīgākie mitrāju produkti un izejvielas ir zivis, dzērvenes,
kūdra, niedres, ārstnieciskās dūņas un sapropelis. Purvos gadu
simtiem ilgi ir lasītas savvaļas ogas, piemēram, dzērvenes un
lācenes. Daļu no tām rūpnieciski pārstrādā. Pēdējā gadu desmitā jau
izstrādātajos purvos Latvijā attīstās arī lielogu dzērveņu
audzēšana.
Dabas vakarā „Mitrāju produkti veselībai” SIA „Very Berry” pārstāve
Ilze Sauškina stāstīs par mitrāju produktu vērtīgo saturu,
audzēšanas īpatnībām, kā arī par to nozīmīgo lomu cilvēka dzīvē.
Audzētāju pārziņā ir jau 36 hektāru plaša teritorija, no kuras 20ha
aizņem dzērveņu, 12ha melleņu, 5ha aveņu un 1ha rabarberu.
Pasaules mitrāju dienu visā pasaulē atzīmē kopš 1971. gada 2.
februāra, kad tika pieņemta Ramsāres konvencija par starptautiskas
nozīmes mitrājiem.
Ceturtdien, 19. februārī, aicinām uz pasākumu par mitrāju produktu pielietojumu imunitātes stiprināšanā. Pasākuma sākums plkst. 18.00, ieejas maksa – 1.42 € (1.00 Ls).