Brīvdienās apmeklētāji ar zvērīgiem uzvārdiem Rīgas Zoo varēs apmeklēt par puscenu


Rīgas Zooloģiskajā dārzā šajā nedēļas nogalē, 11. un 12.oktobrī, atzīmēs savu 102. dzimšanas dienu un notiks arī ikgadējās “Dzīvnieku dienas”, kuru ietvaros biļete par puscenu būs tiem apmeklētājiem, kuru vārds vai uzvārds ir no dzīvnieku pasaules. Ja dzīvnieka nosaukums nav latviešu, bet citā valodā, tad papildus nepieciešams nokopēt atbilstošo vārdnīcas lapu (vai izdrukāt no interneta avota), kurā ir pierādāma tulkojuma saistība ar dzīvnieka nosaukumu.

Publicitātes foto - degunlāču ģimene

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto - degunlāču ģimene


Šoreiz Zoodārzs aicina apskatīt arī jauno Kamieļu māju un apmeklēt Latvijas abinieku un rāpuļu māju, kur abas brīvdienas no plkst.12 līdz 16 būs radošā darbnīca. Mazākie zoodārza apmeklētāji varēs izvēlēties sev piemērotu nodarbi - salikt puzles, pildīt dažādus uzdevumus, kā arī pašiem pagatavot praktiskas lietas zoodārza dzīvniekiem. Lai dažādotu zoodārza dzīvnieku ikdienu, arī tiem var uzdot dažādus uzdevumus – izknibināt gardumus no čiekuru spraugām, salmos sameklēt kārumus. Tas viss veicina dārza iemītnieku aktivitāti un labsajūtu.


Vēl “Dzīvnieku dienās”  šogad būs iespējams uzzināt un arī palepoties par savu veikumu vides uzlabošanā un elektroenerģijas taupīšanā. Vai Tu atvieno elektroierīces no strāvas, kad tās nelieto?  Šogad Eiropas Zoodārzu un Akvāriju asociācija (EAZA), kuras biedrs kopš 1992. gada ir arī Rīgas Zooloģiskais dārzs, aicina visus pasaules iedzīvotājus parūpēties par vidi, it sevišķi polārajos apgabalos, veicot ikdienā pavisam vienkāršus darbiņus – atslēgt no strāvas nelietotas elektroierīces, aizejot izslēgt gaismu, utt. Ja katrs veiksim pa mazumiņam, kopā iznāks lieli darbi!

Pasākumu atbalsta Latvijas lielākā saldumu ražotāja „Laima” lielkonfekte „Vāverīte”.

 

Reklāma
Reklāma