27. septembrī operā izglītojošas programmas pirmizrāde "Baleta pasaulē"

27. septembrī 12.00 un 15.00 Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē pirmizrādi piedzīvos jauna izglītojoša programma visai ģimenei „Baleta pasaulē”, kas mazus un lielus skatītājus iepazīstinās ar skaisto baleta mākslu.

Iespēja pašķirt noslēpumaino baleta pasaules priekškaru

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Iespēja pašķirt noslēpumaino baleta pasaules priekškaru

Iestudējumu veido režisore Elita Bukovska, scenārija autore Gunta Bāliņa un videomāksliniece Zane Raudiņa. Paraugstundu vadīs Latvijas Nacionālā baleta vadošā soliste Elza Leimane-Martinova, tajā piedalīsies jaunās solistes Alise Prudāne, Jolanta Lubēja, Ieva Rācene un Evelīna Godunova. Pie klavierēm – koncertmeistare Natālija Dirvuka.

Vai zināt, kas ir  plié, battement tendu vai pas glissade? Vai zināt, kad pirmo reizi balerīna nostājās uz puantēm un kā dejotājas izskatījās un kustējās pirms simts gadiem? „Baleta pasaulē” skatītāji gūs atbildes uz šiem un daudziem citiem jautājumiem, ieskatoties klasiskā treniņstundā, kādā ik dienas piedalās katrs baleta mākslinieks. Elzas Leimanes-Martinovas stāstījums un Zanes Raudiņas video projekcijas treniņstundu papildinās ar ieskatu baleta mākslas vēsturē un šodienā. Paraugstundas vadīs Latvijas Nacionālā baleta vadošā soliste Elza Leimane-Martinova.

“Opera tuvplānā” ietvers dažādus notikumus, izglītojošas izrādes, kamermūzikas koncertus, lekcijas operas pazinējiem un mīlētājiem, kā arī pasākumus bērniem un jauniešiem.

Reklāma
Reklāma

Nākamās izrādes 29. novembrī 12.00 un 15.00.