Esplanādē varēs skatīties iespaidīgā koncerta Dzimuši Rīgā tiešraidi

Svētdien, 6.jūlijā, kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" plkst.22 varēs skatīties koncerta "Dzimuši Rīgā" tiešraidi. Lai ikviens mūzikas mīļotājs varētu baudīt koncerta atmosfēru, koncerta tiešraide būs skatāma  uz lielformāta ekrāna, kā arī tiks nodrošināta kvalitatīva apskaņošanu. Skatītājiem tiks nodrošinātas 200 sēdvietas un vairāk nekā 400 stāvvietas.

Koncerta tiešraide Esplanādē būs papildu iespēja Rīgas iedzīvotājiem un visiem baudīt brīvdabas koncerta atmosfēru. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Koncerta tiešraide Esplanādē būs papildu iespēja Rīgas iedzīvotājiem un visiem baudīt brīvdabas koncerta atmosfēru. Publicitātes foto.

"Dzimuši Rīgā" koncerts būs viens no spilgtākajiem notikumiem Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu klāstā, kam tiešraidē sekos līdz arī televīzijas skatītāji Latvijā un tiks translēts daudzās Eiropas valstīs. Koncerta tiešraide Esplanādē būs papildu iespēja Rīgas iedzīvotājiem un visiem baudīt brīvdabas koncerta atmosfēru. Tiešraide tiks nodrošināta, pateicoties šogad izbūvētam kvalitatīvajam ātrgaitas interneta pieslēgumam, kas Esplanādē paliks uz visiem laikiem un veicinās kultūras notikumu pieejamību ikvienam interesentam.

Koncertā, kas notiks pie Latvijas Nacionālās operas, uzstāsies – Maija Kovaļevska, Inese Galante, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Miša Maiskis, Ksenija Sidarova, Baiba Skride, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Raimonds Pauls, Daniils Bulajevs un Laima Jansone, kā arī Latvijas Radio koris, Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” un diriģents Māris Sirmais, kamerorķestris „Kremerata Baltica” un īpaši šim projektam izveidots orķestris, kurā apvienojušies mūziķi, kuri pašlaik spēlē ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas orķestros. Orķestri diriģēs Andris Poga un Māris Sirmais. Koncerta „Dzimuši Rīgā” idejas autore ir Daina Markova, režisors Dāvis Sīmanis, scenogrāfs Aigars Ozoliņš.   

Koncerta „Dzimuši Rīgā” programma aptver plašu mūzikas un mūziķu spektru, vienkopus prezentējot izcilāko Latvijā radīto mūziku un slavenākos Rīgā dzimušos mūziķus - folklora, koris, simfoniskā mūzika, spožākie instrumentālisti un mūsu izcilās operzvaigznes. Koncertā skanēs R.Vāgnera, P.Čaikovska, Dž.Verdi, Dž.Pučinī, A.Maskata, G.Pelēča un daudzu citu izcilu Latvijas un pasaules komponistu skaņdarbi.

Reklāma
Reklāma

Ņemot vērā koncerta „Dzimuši Rīgā” ierakstam nepieciešamo augsto māksliniecisko kvalitāti, Latvijas Televīzija nodrošina tiešraidi vairākās Eiropas valstīs, kā televīzijas daudzkameru režisoru uzaicināts Pīters Maniura no Lielbritānijas raidorganizācijas BBC.