Nedēļas nogalē Rīgā norisināsies vērienīgs militāro orķestru salidojums

5. un 6. jūlijā - Rīgā, Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros, notiks vērienīgs, starptautisks militārās mūzikas festivāls, kas pulcēs militāros orķestrus no Nīderlandes, Vācijas, ASV, Gruzijas, Norvēģijas un Latvijas. Pasākumu par godu Latvijas armijas 95. jubilejai rīko nodibinājums Rīga 2014 kopā ar Aizsardzības ministriju. Ieeja visos koncertos ir bez maksas.

Laikā, kad militāro orķestru praktiskā nozīme ir mainījusies, tie, nezaudējot spēka simbola statusu, uzskatāmi demonstrē brīvības, varas un kultūras ciešās attiecības. Foto: www.kasjauns.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Laikā, kad militāro orķestru praktiskā nozīme ir mainījusies, tie, nezaudējot spēka simbola statusu, uzskatāmi demonstrē brīvības, varas un kultūras ciešās attiecības. Foto: www.kasjauns.lv

 

Laikā, kad militāro orķestru praktiskā nozīme ir mainījusies, tie, nezaudējot spēka simbola statusu, uzskatāmi demonstrē brīvības, varas un kultūras ciešās attiecības. Salidojuma laikā, sestdien, 5.jūlijā, notiks parādes maršs cauri Vecrīgai, kā arī festivāla atklāšanas koncerts pie Brīvības pieminekļa.

 

6.jūlijā orķestri sniegs koncertus Rīgā kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014”, Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra „Origo”, kā arī Siguldā, Jelgavā un Ogrē. 6.jūlija vakarā Ķīpsalas hallē paredzēts lielais noslēguma koncerts ar orķestru defilē programmu, uz kuru bezmaksas ielūgumus ikviens interesents var saņemt kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014”.

Reklāma
Reklāma

 

Festivālā piedalīsies Norvēģijas Bruņoto spēku Štāba orķestris, Nīderlandes Bruņoto spēku Nacionālās Rezerves korpusa orķestris, Vācijas Bruņoto spēku Neibrandenburgas Sauszemes spēku korpusa orķestris, Gruzijas Bruņoto spēku Centrālais orķestris, ASV armijas Eiropas orķestris, kā arī Zemessardzes orķestris un Nacionālo bruņoto spēku orķestris. Festivāla noslēguma koncertā 6.jūlijā Ķīpsalas hallē orķestriem pievienosies arī Nacionālo bruņoto spēku bigbends, vīru kori „Gaudeamus” un „Frachori”, kā arī bruņoto spēku deju kopa „Bramaņi”.