Ko jūlijā varēs skatīt brīvdabas kino vakaros Esplanādē

Katru sestdienu Esplanādē var bez maksas skatīties kino. Turklāt seansi notiek brīvdabā. Piedāvājam ielūkoties jūlija sestdienu programmā.

Turpinot pērn iesākto tradīciju, Lattelecom kultūras vasarnīcā „Esplanāde” līdz pat septembra vidum piedāvās Eiropas un pasaules labākās filmas.

FOTO: Marika Eglīte

Turpinot pērn iesākto tradīciju, Lattelecom kultūras vasarnīcā „Esplanāde” līdz pat septembra vidum piedāvās Eiropas un pasaules labākās filmas.

 

Sestdien, 5.jūlijā plkst.23 ar zinātniskās fantastikas drāmu „Misters neviens” („Mr. Nobody”) turpināsies Lattelecom brīvdabas kino vakari. Pirms filmas ievadvārdus teiks kino bloga kinocast.lv autors Sergejs Musatovs. Visi pasākumi, tajā skaitā kino vakari, kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014” notiek bezmaksas. Esplanādē pieejams arī bezmaksas WiFi, kas ir viens no vairāk nekā 1000 bezmaksas pieejas internetam punktiem Rīgā – Eiropas WiFi galvaspilsētā. 

 

Filma „Misters neviens” ir stāsts par galvenā varoņa Nemo dažādiem dzīves ceļiem, kas tiek izspēlēti viņa fantāzijā un filmā mijās ar realitāti. 2010.gadā filma izpelnījās atzinību Venēcijas starptautiskajā filmu festivālā un kopš tā brīža kļuvusi par kulta filmu, pateicoties tās filozofiskumam, spilgtajiem varoņiem un skaņu celiņam. 

 

Savukārt sestdien, 12.jūlijā plkst.22.30 kultūras vasarnīcā tiks izrādīta filma „Mākoņu atlants” („Cloud Atlas”). Šī gandrīz 3 stundu ilgā drāma ir līdzīga spoguļu labirintam: tajā attēloti seši laikmeti, seši stāsti un varoņi, kuru gaitas savijas laikā un telpā. „Mākoņu atlants”  saņēmis pretrunīgu kritiķu vērtējumu  - tā iekļauta gan labāko, gan sliktāko filmu sarakstos. Filma veidota uz Deivida Mičela (David Mitchell) romāna pamata. 

 

Reklāma
Reklāma

Sestdien, 19.jūlijā plkst.23 tiks demonstrēts trilleris „Mājā” („In the house”). Šī Fransuā Ozona (François Ozon) filma stāsta par 16 gadus vecu jaunekli, kurš izmantoja sava klasesbiedra uzticību un aprakstīja viņa mājā notiekošo esejās, ko iesniedza savam literatūras pasniedzējam. Apdāvinātā un neparastā audzēkņa talants aizrāva skolotāju, bet puiša iejaukšanās svešajā mājā izraisa nekontrolējamu notikumu virkni. Filma triumfēja 2011.gada Sansebastianas kinofestivālā, saņemot galveno balvu labākās filmas kategorijā. Filma tika godalgota arī par labāko scenāriju, savukārt kritiķi filmu ir nodēvējuši par vienu no Ozona labākajiem darbiem.

 

Sestdien, 26.jūlijā plkst.23 kino baudītājiem tiks piedāvāta zviedru režisora Tomasa Alfredsona (Tomas Alfredson) filma „Skārdnieks, drēbnieks, zaldāts, spiegs”  („Tinker Tailor Soldier Spy”). Šis trilleris uzņemts pēc Džona Lekarē (John le Carré) populārā romāna motīviem, un galvenās lomas atveido „Oskara” balvas ieguvējs Kolins Fērts, Gerijs Oldmens un Džons Hērts. Filmā attēlots Aukstā kara saspringtākais posms -  britu izlūkdienesta darbinieki nojauš, ka viņu organizācijā jau sen ir iefiltrējies spiegs jeb „kurmis”, kurš strādā PSRS labā. Taču visi, kam pietiek drosmes ziņot par savām aizdomām, drīz tiek spiesti atkāpties no amata. Pārējie dod priekšroku klusēšanai... Neskatoties uz to, tiek uzsākta slepena izmeklēšana, ko vada bijušais izlūkdienesta darbinieks Džordžs Smailijs. 

 

Turpinot pērn iesākto tradīciju, Lattelecom kultūras vasarnīcā „Esplanāde” līdz pat septembra vidum piedāvās Eiropas un pasaules labākās filmas. Tās būs populāras, atzītu režisoru filmas, pārstāvot visplašāko žanru klāstu – drāmas, melodrāmas un komēdijas –, tādējādi ļaujot iepazīt arī daudzveidīgo Eiropas kino pieredzi un kopīgi gatavojoties šogad decembrī Rīgā gaidāmajai Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijai. Pirms visiem seansiem apmeklētājiem par filmu tapšanu un režisoriem stāstīs atzīti kino blogeri, tādēļ skatītāji laipni lūgti ierasties jau no plkst.22.30. Tāpat apmeklētājus gaida dažādi pārsteigumi no Lattelecom.