Norit Dūlu nedēļa. Notiek bezmaksas pasākumi topošajiem un jaunajiem vecākiem

No 22. līdz 28. martā visā pasaulē norisinās Dūlu nedēļa. Šogad Latvijas dūlas piedāvā dažādas attālinātas nodarbības, kas pieejamas bez maksas vai par simbolisku atlīdzību.
Šobrīd individuālās tikšanās un grupu nodarbības ir pārceltas uz tiešsaistes vidi, lai sievietes varētu izglītoties, gatavoties, apgūt prasmes, kas palīdz viņām būt fiziski un emocionāli gaidību un pēcdzemdību laikā veselām, un laist pasaulē bērnus.

FOTO: Shutterstock.com

Šobrīd individuālās tikšanās un grupu nodarbības ir pārceltas uz tiešsaistes vidi, lai sievietes varētu izglītoties, gatavoties, apgūt prasmes, kas palīdz viņām būt fiziski un emocionāli gaidību un pēcdzemdību laikā veselām, un laist pasaulē bērnus.

 

Latvijas Dūlu apvienības valdes priekšsēdētāja Inga Babure stāsta, ka šis gads kā jau daudzās nozarēs, arī dūlas darbā nesis pārmaiņas. “Izdzīvots gan periods, kad dūlas nevarēja būt klātesošas dzemdībās, gan joprojām nevar vadīt grupu nodarbības un individuālās tikšanās telpās klātienē. Ir kolēģes, kam nācies slēgt klātienes prakses vietas. Taču esam meklējušas ceļu uz sieviešu un ģimeņu atbalstu arī ierobežotos apstākļos. Ne velti visā pasaulē šī gada Dūlu nedēļas sauklis ir “Dūlas atrod ceļu”. Tas nozīmē – dūlas atrod ceļu, kā atbalstīt un stiprināt ģimenes. 

 

Šobrīd ir iespēja dūlai sniegt atbalstu dzemdībās, ja tā ir viena atbalsta persona un ir līdz 48 stundām vecs negatīvs Covid-19 tests.

 

Šobrīd individuālās tikšanās un grupu nodarbības ir pārceltas uz tiešsaistes vidi, lai sievietes varētu izglītoties, gatavoties, apgūt prasmes, kas palīdz viņām būt fiziski un emocionāli gaidību un pēcdzemdību laikā veselām, un laist pasaulē bērnus. Protams, attālināta vide nevar pilnībā aizstāt visu atbalsta sniegšanu, kā tas ir klātienē, piemēram, caur ekrānu nevar sniegt atslābināšanos, izmantojot lakatus, apkampt, kā arī uztvert smalkākas komunikācijas notis.

 

Dūlu lekcijas bez maksas tagad vari skatīt Video kanālā mammām un tētiem, arī pēc Dūlu nedēļas – ienāc video.mammamuntetiem.lv!

 

Retumis kāda dūla dodas pastaigā ar topošo mammu ārā, ievērojot noteiktos ierobežojumus.

Šobrīd ir iespēja dūlai sniegt atbalstu dzemdībās, ja tā ir viena atbalsta persona un ir līdz 48 stundām vecs negatīvs Covid-19 tests. Notiek pirmsdzemdību attālinātais atbalsts, zīdīšanas konsultācijas.

 

Dūlu nedēļā aicinām apmeklēt nodarbības un diskusijas par dažādiem tematiem, kas svarīgi topošajiem un jaunajiem vecākiem.

 

Otrdiena 23. marts:

12.00 – 13.00

„Ko es jūtu par to, kā cita mamma ēdina savu bērnu?” dūla, zīdīšanas konsultante Sanita Bergmane

  • Saruna par to, kāpēc mīlošas mammas un jaukas sievietes dažkārt pārvēršas par pūķiem, kad runa ir par pretēju bērniņa ēdināšanas veidu sevis izvēlētajam.

Pieteikties: miilotava@gmail.com

 

13.00 – 14.00

„Diskusija – dūlas atbalsts pandēmijas laika dzemdībās”, dūlas Līga Giniborga, Inga Babure, Gunita Jansone, Jana Auziņa

  • Diskusijas formātā dūlas stāstīs par savu atbalstu un dzemdību atbalsta iespējām Covid-19 laikā.

Pieteikties: zdavidsone@gmail.com

 

Trešdiena 24. marts:

16.00 – 17.00

„6 lekcijas 50 minūtēs”, dūla, zīdīšanas konsultante Jana Biezā

  • Stundas laikā par visvisbūtiskāko, gaidot, sagaidot bērniņu, piedzīvojot pēcdzemdību periodu un apgūstot zīdīšanas prasmes!

Pieteikties: janabiezaa@inbox.lv

Reklāma
Reklāma

 

17.00 – 18.00

„Es pirms dzemdībām, dzemdībās un pēc tām”, dūla Linda Lielvārde

  • Praktiska apzinātās zīmēšanas nodarbība sava iekšējā spēka atgūšanai vai vairošanai (darbs ar iekšējām daļām, kopveseluma sajūtai). Gan plānojot bērniņu, gan gaidībās, gan pēcdzemdībās.

Pieteikties: 29295660


Ceturtdiena 25. marts:

11:00 -12:00

“Praktiski pēc dzemdībām”, dūla apmācībā, sertificēta trenere un topošā fizioterapeite Gundega Dūmiņa

  • Praktiski un viegli ieteikumi, kā parūpēties par sevi pēc dzemdībām.

Pieteikties uz gundega.dumina@gmail.com


Piektdiena 26. marts:

10.00 -11.00

„Pēcdzemdību dūlas atbalsts”, vecmāte, dūla Līga Giniborga

  • Kas ir pēcdzemdību dūla? Ko dara un ko nedara pēcdzemdību dūla? Iespējamie atbalsta piemēri.

Pieteikties: liga.giniborga@gmail.com

 

12.00 -13.30

„Kas veido veiksmīgas dzemdības?” dūla, elpas trenere Zīle Dāvidsone

  • Paskatīsimies uz apstākļiem, kas nosaka to, cik veiksmīgas izvērtīsies dzemdības un ko mēs varam apdomāt un ietekmēt sagatavošanās laikā.

Pieteikties uz elpadzemdibas@gmail.com, www.elpadzemdibas.lv


Sestdiena 27. marts:

12.00 – 14:00

„Pēcdzemdību filosofija” dūla, psiholoģe Dita Leinerte

  • Ģimenes, partnera, draugu un profesionāļu atbalsts sievietei pēcdzemdību periodā. Rūpes gan par mazuli, gan par jaundzimušo mammu.

Pieteikties: ditaleinerte@gmail.com


 

Šie pasākumi ir bezmaksas. Pilnu sarakstu ar dūlu nedēļas tiešsaistes norisēm, arī maksas, var skatīt Latvijas Dūlu mājaslapā šeit.

Tāpat Latvijas Dūlu apvienības sociālajos tīklos facebook un Instagram.

 

Vairāk informācijas:

Zīle Dāvidsone, elpadzemdibas@gmail.com, 28677624

Inga Babure, inga.babure@gmail.com, 29498496