Mākslas akadēmijas Pagalma svētki un citas radošas nodarbes - nedēļas nogale Rīgas pilsētvidē

24. un 25.maijā turpinās Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumi Rīgas apkaimēs. Sestdien Latvijas Mākslas akadēmijā notiks Pagalma svētki. Savukārt Ziepniekkalnā un Čiekurkalnā šajā nedēļas nogalē notiks Rīga 2014 projekta "Labas vietas talka" iesildīšanas pasākumi. 

Mākslas akadēmija aicina uz Pagalma svētkiem. Studentu mākslas un dizaina darbu tirdziņā varēs iegādāties un izvērtēt jauno mākslinieku veikumu, bet plenērā - zaļajā zonā ap Mākslas akadēmiju - būs iespējams klātienē vērot darbu tapšanu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mākslas akadēmija aicina uz Pagalma svētkiem. Studentu mākslas un dizaina darbu tirdziņā varēs iegādāties un izvērtēt jauno mākslinieku veikumu, bet plenērā - zaļajā zonā ap Mākslas akadēmiju - būs iespējams klātienē vērot darbu tapšanu.

 

 

Latvijas Mākslas akadēmijā Pagalma svētki norisināsies jau otro reizi un tiek veidoti, lai arī Rīgas centru padarītu par apkaimi ar savu identitāti un atklātu iedzīvotāju sadarbības potenciālu. 

 

Trīs mākslas augstskolas – Latvijas Mākslas akadēmija, Latvijas Kultūras akadēmija un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija no plkst.12 - 18 piedāvās dažādas meistardarbnīcas, improvizētus priekšnesumus, koncertus un ekskursijas. Darbnīcas sniegs gan ieskatu mākslas un dizaina radīšanā, gan piedāvās viesiem kļūt par daļu no radošā procesa un pašu rokām izveidot kādu līdzi paņemamu atmiņu.

 

Ekskursijās būs unikāla iespēja iepazīt akadēmijas ēku ne tikai kā pievilcīgu arhitektūras pieminekli, bet arī nokļūt tās gaiteņos un darbnīcās, kurās tiek strādāts ikdienā. Savukārt studentu mākslas un dizaina darbu tirdziņā varēs iegādāties un izvērtēt jauno mākslinieku veikumu, bet plenērā - zaļajā zonā ap Mākslas akadēmiju - būs iespējams klātienē vērot darbu tapšanu.

 

Savukārt Ziepniekkalnā un Čiekurkalnā interaktīvā veidā ar īstām krāsām tiks iekrāsotas soliņu, apgaismojuma un citu objektu paredzamās atrašanās vietas. Radošo darbošanos pavadīs sarunas ar iedzīvotājiem, komentāru un ierosinājumu apkopošana. Pasākuma laikā būs iespēja iepazīties ar visās iepriekšējās darbnīcās radītajām iedzīvotāju idejām.

Reklāma
Reklāma

 

Ziepniekkalnā Labās vietas iesildīšanas svētki notiks sestdien, 24.maijā, Valdeķu ielā 50, skvērā pie pieturas. Čiekurkalnā pasākums notiks 5.šķērslīnijā pie 13 nama. Abi pasākumi sāksies plkst.12:00.

 

„Labas vietas talka” ir Eiropas kultūras galvaspilsētas projekts, kurā ar iedzīvotāju ideju palīdzību pārnes spēles no rīdzinieku privātās telpas uz pilsētas publisko telpu, Rīgas apkaimju skvēros un laukumos veidojot spēļu iedvesmotus vides dizaina objektus. Šādas pārmaiņas jau īstenotas Alekša skvērā Sarkandaugavā, kur roku rokā ar vietējiem  iedzīvotājiem skvērs pārtapis par vietu, kur  aktīvi pavadīt laiku un kopīgi atpūsties.

 

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā visu gadu notiek pasākumu sērija „Aktīvās apkaimes” – rīdzinieku ierosināti un īstenoti notikumi dažādās pilsētas apkaimēs. Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu veido nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.