Aicinām uz darbīgu izstādi "Pavasaris savvaļā un dārzā"

No 7. līdz 10. maijam Dabas muzejā norisināsies izstāde „Pavasaris savvaļā un dārzā”, kurā varēs iepazīties ar pavasara savvaļas augiem, apbrīnot aktuālos dārza ziedus, uzzināt par veselīgas augsnes uzturēšanu, konsultēties ar gladiolu un vīnogu stādu audzētājiem, bet bērniem būs iespēja piedalīties zemes darbu darbnīcās.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Izstāde „Pavasaris savvaļā un dārzā” priecēs ikvienu, kuru iedvesmo pavasaris. Dabas muzeja Botānikas nodaļas speciālisti izstādē iekārtos apmeklētāju iemīļoto savvaļas augu parādi, kur katrs varēs pārbaudīt savas zināšanas, mēģinot atpazīt eksponētos augus. Muzeja ilggadējais sadarbības partneris Nacionālais Botāniskais dārzs apmeklētājus priecēs ar narcišu kolekciju, kā arī dažādiem mazāk pazīstamiem ziedaugiem. 

 

Katru dienu izstādē būs iespēja satikt vīnkopi Edmundu Būmani, kurš stāstīs par vīnogu stādu audzēšanas aktualitātēm, savukārt, izrādot dažādu šķirņu gladiolu bumbuļsīpolus, konsultācijas sniegs arī Latvijas Gladiolu un īrisu biedrības pārstāvji. 

 

Atklājot veselīgas augsnes tēmu, Latvijas Slieku audzētāju asociācijas iekārtotajā stendā varēs uzzināt par īpašo slieku hibrīdu, kas ir spējīgs diennakts laikā pārstrādāt organisko substrātu līdzvērtīgu paša svaram un vairoties desmitreiz ātrāk nekā savvaļā mītošās sugas, kā arī iepazīties ar humusa paraugiem. Latvijas Slieku audzētāju asociācijas pārstāvji izstādē konsultēs 9. un 10. maijā. Par mikrobioloģiskā mēslojuma ieguves procesu un līdzekļiem katru dienu stāstīs SIA „Bioefekts” speciālisti. Aicinām apmeklētājus izmantot iespēju satikt speciālistus un iegādāties izstādē eksponēto produkciju. 

 

Mikrozaļumu jeb dīgstu lietošana uzturā kļūst aizvien populārāka. Izstādē būs iespēja iepazīt vismaz 10 dažādus ēdamus zaļumus un uzzināt populārākās „zaļās receptes” veselības stiprināšanai. Sestdien, 10. maijā, muzejā viesosies lauksaimniece Ilze Lipska un plkst. 13.00 visus cienās ar veselības kokteili.

Bērniem izstādē muzeja speciālisti stāstīs par dzīvību, kas rosās zem zemes – sliekām un kurmi, kas paši sev nezinot, kopā aktīvi uzlabo augsni. Mazie pētnieki varēs iepazīties ar Latvijas dārzu un parku gliemežiem (arī dzīviem pārstāvjiem) un aplūkot sliekas darbībā, kopā ar muzeja pedagogiem mācīties atpazīt sadīgušos kultūraugus un gūt pirmās iemaņas piķēšanā un stādīšanā.

 

Reklāma
Reklāma

Izstādes atklāšana notiks 7. maijā plkst. 11.00 

Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

 

Izstādes darba laiks:

T., Pk. – no 10.00 līdz 17.00; C. – no 10.00 līdz 19.00; S. – no 11.00 līdz 16.00.

 

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!