Nedēļas nogales pasākumi Dabas muzejā

Gaidāmajā nedēļas nogalē, 2014. gada 8. un 9. februārī, Dabas muzejā notiks vairāki pasākumi, kuros savā pieredzē un zināšanās ar apmeklētājiem dalīsies zirgkopības, reitterapijas, masku darināšanas un folkloras speciālisti. 

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Sestdien, 8. februārī, plkst. 14:00 aicinām uz tematisku pasākumu „Zirgi cilvēku dzīvē un latviešu folklorā”. Muzeja antropoloģijas speciāliste Aili Marnica stāstīs par zirgu attīstības vēsturi, kas sākusies vairākus miljonus gadu tālā pagātnē, par zirgu ienākšanu Latvijas teritorijā un to lomu seno cilvēku dzīvē. Zirgkope un folkloriste Inese Tone dalīsies zināšanās par zirgu nozīmi latviešu dzīvē – darbā, sadzīvē un folklorā, savukārt Vaivaru reitterapijas centra speciāliste Olga Bērziņa skaidros, kā dziedināšanas spējas, kas piemīt zirgiem, izmanto cilvēku ārstēšanā, un informēs par reitterapijas pieejamību Latvijā. Pasākums notiks muzeja Zooloģijas ekspozīcijā, ieeja ar muzeja biļetēm: pieaugušajiem – 2,13 € (1,50 Ls), studentiem un pensionāriem – 1,14 € (0,80 Ls), skolēniem – 0,71 € (0,50 Ls).

 

Latviešiem zirgs bijis iemīļots tēls arī gadskārtu maskošanās rituālos. Lai saprastu masku simbolisko nozīmi un gūtu iemaņas to gatavošanā, aicinām apmeklēt masku darināšanas darbnīcas latviešu tradicionālo masku izstādē „Starp divām saulēm” Dabas muzejā sestdien, 8. februārī, plkst. 12.00 un svētdien, 9. februārī, plkst. 12.00 un 14.00. Ieeja ar izstādes biļetēm: pieaugušajiem – 1,20 € (0,84 Ls), studentiem un pensionāriem – 1,00 € (0,70 Ls), skolēniem – 0,60 € (0,42 Ls).


Reklāma
Reklāma

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā www.dabasmuzejs.gov.lv


Latvijas Dabas muzejs – tā ir daba pilsētas sirdī! Nāc un iepazīsti!