25. decembrī Ziemassvētku labdarības koncerts Rīgas Domā

25.decembrī plkst. 15:00 Rīgas Domā notiks Ziemassvētku labdarības koncerts "Apsnieg eņģeļu koks", kas veltīts bērniem, kam nepieciešama paliatīvā aprūpe, jo viņu ārstēšanas iespējas ir izsmeltas. Koncertu ievadīs svētbrīdis, kurā uzrunu teiks Valsts prezidenta kundze Dace Seisuma. Skanēs Ziemassvētku melodijas mecosoprāna Ilonas Bageles, ērģelnieces Edītes Alpes un Ādažu mākslas un mūzikas skolas audzēkņu izpildījumā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Labdarības pasākumā tiks vākti naudas ziedojumi neizārstējami slimu bērnu dzīves kvalitātes uzlabošanai. Šogad Bērnu paliatīvās aprūpes dienesta redzeslokā ir 150 mājas aprūpē esošu bērnu, kuriem nepieciešama ne vien medicīniska palīdzība, bet arī specifiska kopšana un uzturs. 

Koncertu "Apsnieg eņģeļu koks" organizē Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība un Rīgas Doms.

„Sabiedrība bieži pat neuzzina par tiem vecākiem, kuri līdztekus ikdienas rūpēm  nerimstoši cīnās par savu bērniņu dzīvībām. Tās ir stipras ģimenes, kas klusi, gandrīz nemanāmi aprūpē savus slimos bērnus”, uzsver Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības dibinātāja un vadītāja, dr. Anda Jansone. Ārste skaidro: „Šo bērnu dzīves ir īpašas, jo viņu un viņu vecāku ikdiena aizrit, sadzīvojot ar slimības radītajiem ierobežojumiem. Daudziem bērniņiem tas nozīmē, piemēram, gadiem ilgu gulēšanu gultā, speciāla uztura un medikamentu saņemšanu. Diemžēl valsts atbalsts šādu bērnu aprūpei nav pietiekams, tāpēc esam izveidojuši labdarības projektu „Eņģeļu koks”. Projekta mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību paliatīvā aprūpē esošu bērnu problēmām, aicināt uz līdzcietību un radīt cilvēkos vēlmi iepriecināt šo bērnu ģimenes, tādējādi padarot viņu dienas gaišākas. Šāds Ziemassvētku labdarības koncerts Rīgas Domā notiek pirmo reizi, taču, ceram, ka tas kļūs par tradīciju, un ik gadu Ziemassvētkos koncertā pulcēsies tie cilvēki, kuri vēlas dalīties savā līdzcietībā.” 

 

Reklāma
Reklāma

 

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība ir sabiedriska organizācija, kas jau 15 gadus ģimenēm ar neizārstējami slimiem bērniem nodrošina nepārtrauktu palīdzību un kompleksu pieeju slimībai – slimības simptomu kontroli, psiholoģisku, sociālu un garīgu aprūpi. Biedrība psiholoģiski atbalsta ģimenes arī pēc bērniņa aiziešanas aizsaulē. Koncerts tiek organizēts projekta „Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības darbības stiprināšana” (Nr. 2012.EEZ/DAP/MAC/104/1/NAC/038) ietvaros.