Latvijas Leļļu teātris sāk rudens viesizrāžu maratonu!

Latvijas Leļļu teātris pošas savā ikgadējā rudens viesizrāžu maratonā pa Latvijas reģionu pilsētām. Mēneša laikā aktieri ar lellēm sniegs izrādes 18 kultūras namos.

 Luīze un Lote no Ģirta Šoļa iestudētās izrādes „Divas Lotiņas” liks gan smieties, gan raudāt, bet galvenais – turēt īkšķus, lai viņu slepenais ģimenes apvienošanas plāns izdotos.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Luīze un Lote no Ģirta Šoļa iestudētās izrādes „Divas Lotiņas” liks gan smieties, gan raudāt, bet galvenais – turēt īkšķus, lai viņu slepenais ģimenes apvienošanas plāns izdotos.

Viesizrāžu maratons sāksies jau šonedēļ, 24.oktobrī, kad ar izrādi „Joka pēc alfabēts” uz Līgatnes kultūras namu dosies jautrie alfabēta skaitītāji – aktieri Dace Vītola, Santa Didžus un Anrijs Sirmais. Šo, pēc Indra Sproģes grāmatiņas veidoto iestudējumu, plānots parādīt arī mazajiem skatītājiem Bauskā, Lubānā, Cesvainē, Gulbenē, Pļaviņās, Līvānos, Rēzeknē, Preiļos, Krustpilī, Madonā, Aizkrauklē, Valmierā, Valkā, Priekuļos un Iecavā. 

 

Berģu kultūras centrā 5.novembrī būs skatāma spāņu režisora Plamena Dipčikova iestudētā „Pasaka par Rumpelrūķi” (pēc brāļu Grimmu pasakas „Punduris” motīviem) - pamācošs un daudzu atziņu piepildīts stāsts par Rumpelrūķi, kurš palīdzēja kāda dzirnavnieka meitai, samaksā pieprasot visdārgāko.... Izrādē piedalās piecas lelles - dzirnavnieks, dzirnavnieka meita jeb karaliene, karalis, princis, Rumpelrūķis, kā arī objektu lelle- prinča zirgs, kas veidots no pītiem groziem, un ēnu tēls- Nabadzība. Visus tēlus iedzīvina divi aktieri – Dana Lāce un Miķelis Žideļūns.

 

Savukārt Ventspils teātra namā „Jūras vārti” 14.novembrī viesosies divas spriganas meitenes, kas ir līdzīgas kā divas ūdens lāses. Luīze un Lote no Ģirta Šoļa iestudētās izrādes „Divas Lotiņas” liks gan smieties, gan raudāt, bet galvenais – turēt īkšķus, lai viņu slepenais ģimenes apvienošanas plāns izdotos.

Reklāma
Reklāma

 

Kamēr viesizrāžu aktieri apbraukās Latvijas novadus, teātrī palikušie kolēģi cītīgi gatavos jaunus Ziemassvētku laika pārsteigumus.

 

Vairāk par izrādēm Latvijas Leļļu teātra mājas lapā www.lelluteatris.lv